Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парфеми на точење

Дискусија во 'Парфеми' започната од bilkata, 18 јануари 2010.

1. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Кои ви се подобри копии од Рефан или Boutique de la parfumerie?

2. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.898
    Допаѓања:
    7.560
    Boutique дефинитивно. од Рефан во последно време се лоши копиите. Сите удираат на некоја машка нота. А во бутик има и многу поголем избор

На Astrum.Obtutus и Salome им се допаѓа ова.
  3. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.360
    што ќе препорачате од таму? имам пробано неколку еднашка, неколку тест мириси во Boutique и искрено ништо не бендисав

4. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.898
    Допаѓања:
    7.560
    Хмм најубав ми е Prada paradox, и доста комплименти имам добиено.
    YLS black opium
    Lancome ама овде скоро сите ноти се со ружа, треба ептен да ти се свиѓаат па да знаеш.
    Diamond musk 437
    Scandal JPG (ако вака се пишува, ме мрзи да гуглам сега)
    Одамна го имав Kenzo flower ама оригиналот, сега видов дека имаат копија, ако сакаш цветни парфеми види го него.
    Alien Mugler

Последна измена: 13 април 2024
    На KittyAgnes му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.360
    фала ти пуно, идам со списоков нареден пат :l:

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    669
    Здраво девојки. Би сакала да ве прашам дали имате искуство со НЕоригинални парфеми од некаде? Секако не би очекувала да траат којзнае колку, но да мирисаат приближно на оригиналот и да не мутираат после некој саат.
    Не сум ги користела ни економик, рефан, белина, ништо па затоа прашувам за искуства. Убав ден :inlove:

7. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.396
    Зависи како ќе ти се погоди. Прв таков што го купив е од Парфеми Eкономик и не ми се погоди кога е во прашање оригинал со копија, а многу фален беше. Не беше ниту приближно до оригиналот, ама беше доста траен. Во темата имам повеќе опишано.
    После тоа не купував такви ама еднаш ги видов Relax парфеми и не се ни сеќавам како ми текна да го купам само знам дека цело лето го носев. И за нив имам повеќе во темата напишано.
    Од првите имам само еден користен и не можам баш да оценам зошто еден не е мерило, може само го промашив зошто немаат тестери и ризик ми е пак да купам (колку и да не се скапи, џабе е ако не ми се погодат). За разлика од овие кои исто немаат тестери (ама мирисаат преку капачињата) и сите ми се погодија.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.227
    Допаѓања:
    13.107
    До сега само на Santini ми се покажале како потрајни (имаат некоја помаслена нота), на Relax по некое време останува мирис на алкохол. Повторното нанесување од нив кај Santini е уште појак и подобар мирисот, кај Relax се изменува некако и не е ист мирисот за разлика од првото ставање.

220 ден. е 25 мл. Santini
    150 ден. е 30 мл. Relax

На Astrum.Obtutus и Selena01 им се допаѓа ова.