1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педофилија

Дискусија во 'Психологија' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Soprugot

Soprugot Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2019
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    124
    Зошто давам мислење, можеби треба во животот да сум газолижач а не да имам мој став.... Не се убедувам повеќе за приказнава овдека само ќе кажам можеби сум неписмен или оправдувам педофилија според некои овде ама на крајот од денот јас сум во брак доста години си имам деца жена работа и најбитно газам на земјава не летам во облаци како повеќето овде и уште побитно не лечам комплекси по форуми туку се забавувам за разлика од мн да не ги набројувам кои според нивните изјаснувања и паметни заклучоци за мене се еднакви на деца кои допрва треба да видет што е тоа живот

2. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    4.570
    Согласно кривичниот законик не е.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Во ред. Зошто тогаш тие 16-17 годишни девојки кои се во врска со 19-20 годишни мажи не ги нарекуваат своите дечковци педофили?

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ако е консензуален односот, не е.

На candy.cane, WildMk и Someonespecial им се допаѓа ова.
  5. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Тогаш зошто осуда за 40 годишни жени кои имаат секс со 15 годишни мажи, а не знаеме дали сексот е консензуален или не?

6. Orthophill

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    4.570
    Затоа што законот различно ги третира малолетниците, па има:
    1) деца од 0 до 14 години, кои не смеат да имаат никакви полови односи.
    2) помлади малолетници од 14 до 16 години, кои колку што знам смеат да имаат полови односи со малолетници.
    3) постари малолетници од 16 до 18 години, кои и смеат да живеат со полнолетници, но само со дозвола од родителите.

На WildMk и BoneMachine им се допаѓа ова.
  7. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Имаш ли извор на ова тврдење да прочитам?

8. Orthophill

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    4.570
    Најди си Службени весници и читај го Кривичиниот Законик.

9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Бидејќи ако има согласност од двете страни не се педофили. Потребно е да има барем 14 години и да има согласност, според мое знаење. Ако не е така нека ме корегираат.
    Читај ја темава има и линк.
    https://forum.femina.mk/threads/Возраст-за-давање-согласност-за-сексуален-акт.29221/

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    14.433
    Член 188 од Кривичниот законик конкретно за полов напад вр дете кое не навршило 14 години. Инаку законот ги смета малолетниците за деца до 14 години, во тој случај не е релевантна нивната согласност за сексуален чин и казниво е. Се разбира доколку се пријави.
    Од 14-16 години се сметаат како помлади малолетници. И во овој случај е казниво, но се смета дека малолетниците достигнале одредено ниво на зрелост, па се во состојба да разликуваат што сакаат а што не. Доколку се согласиле на сексуален чин, не може другиот да биде обвинет за силување.
    Од 16-18 години се сметаат како постари малолетници. Лице кое навршило 16 години, со еманципација може да стапи и во брак. Но за тоа одлучува судот врз основа на претходно прибавено мислење од страна на психолог, и секако согласност од родителите. Исто како и погоре, доколку имало согласност за сексуален чин, тоа не е силување.

На crimson, M&M, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    На приказната од мила.нате не поверував во целост, искрено можеби ете поради неговиот начин на изразување.
    Сепак, вакви случки сигурно постојат и дефинитивно спаѓаат под СИЛУВАЊЕ, односно педофилија.
    11 годишно дете не е свесно како прво што значи сексуалниот чин, како да се контролира, како да се заштити.... не е запознаето уште со несакана бременост и сексуално преносливи болести.
    Ќе ги прашам "мажиштава" што ако нивните синови при такво искористување добијат последици за цел живот, некоја СПБ, ХИВ не дај Боже!
    На тоа треба да ги учите и воспитувате своите деца, а не да се тапшате во гради како доста млади стекнале сексуално искуство.
    Сексот како чин секој ќе го научи, порано или подоцна, но грешките кои можат да се случат поради неинформираност се неповратливи!

На crimson, PaLaVa, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Фала на информациите.

Тогаш ако некоја ваша 45 годишна комшивка има врска со 15 годишно дете дали ќе ја сметате за педофил ако односот е взаемен?

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.681
    Допаѓања:
    174.607
    Нема да ја сметам за нормална, можела 3 пати да го роди. Плус дете на 15 години, ниту физички ниту психички е развиено да носи зрели одлуки.

На candy.cane, M&M, Amellie13 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.381
    Допаѓања:
    42.021
    Да ќе ја сметаме, зошто не може да си со здрав мозок и на 45 да имаш врска со 15 годишно дете.

На crimson, Animali, candy.cane и 12 други им се допаѓа ова.
  15. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.146
    Треба да ти фали некоја даска за да те привлече 11,12 годишно дете. Инаку што испорипавте за господинот со секс причата горе, никој не оправдува педофилија туку начинот на кој го беше претставил актот.

На Animali, candy.cane и PaLaVa им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Не знам дали е во кривичен дефинирана временската разлика, мислам не е. Ама ќе се дефинира. Кај и да е ќе се подигне возраста на согласност на 16, а под 18 ќе биде само со на пример 5 години постари.
    Токсични родители сте ако мислите дека е нормално синчето да ви има секс на 13 години. Тешко на вашите деца. Убаво викаат, до нашите деца сигурно нема да се измени менталитетот, до нашите внуци можеби... Посебно не со вакви родители.

На Someonespecial, candy.cane, Orthophill и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
    Tolku li ne moze da se vozdrzite da izigruvate smart ass barem na ovaa tema. I da e trol kje se vozdrzam nema nisto da recam zatoa sto nikoj ne e sto posto siguren dali e trol ili ne, ja licno mu poveruvav i se nadevam deka ispoveduvanjeto tuka mu pomognalo i se nadevam deka i drugi dokolku imale vakvi traumaticni iskustva kje soberat hrabrost i kje se iskazat tuka bez da bidat ismevani od "pametnjakovci".

На ane.bella, Jessnow и DAngel им се допаѓа ова.
  18. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Во ред, но правно и законски таа не е педофил. Дури може да те тужи за нарушување на кредибилитет.

19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    Pa mozebi i na kerka ti na 13 ke i se dopadne nekoj decko od 18. Ako e taka i doznaesh, ke se bunish????? Iskren bidi.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mila.nate

mila.nate Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    10
    zatoa i pishav vo navodnici "originalno" ama sigurno nemash primeteno
    Si cital ama ne si procital. Si razbral ama ne si sfatil. Sega da ti ja kazam vistinskata vistina sto mene mi e sram da ja pisham na anonimen forum a ne da zboruvam za nea vo javnost. Procitaj go toa sto pisav odnovo samo namesto "TAA" ili "NEA" (sto namerno gi staviv vo navodnici) smeni gi zamenkite vo "TOJ" "NEGO" i iskluci go ona sto mislis deka e fantazija i ke ja sfatish vistinata. I da, toa sto go pishav ne e celosno vistinskoto scenario poradi zatoa sto na maz ne mi se kreva a ako kazam kako se sluci navistina ke treba da zemes kofa za da se ispovrakjash od toa sto ke go procitash. Go napishav taka postot zatoa sto bezbroj pati sum posakal BRATUCETKA da beshe namesto svinjata debela gnasna !!! Tolku pati si ja povtoriv taa prikazna vo mene za moja licna uteha sto na kraj i sam se ubediv i veruvam deka taka se sluci. Poradi toa sto se bi dal ZENA pa i bratucetka da me siluvase namesto gnasata krvnicka. Ako zborot peder ti pomine slucajno vo glavata za mene, bi ti rekol da ja doneses zena ti za da ti pokazam kolkav peder sum. Velish zenkariste stanal. Ne, ne bea desetici zeni so koi sum bil, tuku stotici, ama i iljadnici da bidat jas NEMOZAM povekje da se ubedam vo svojata maskost so i da napravam za da se oddalecam od toj nastan. Sledna shala koja ke si ja pomislis koja ke bide? -od ednas peder ne se stanuva ? Taa? Ili nekoja povkusna ke smislis? Eve zadovoli ja mojata ljubopitnost. Dali seushte bi go pocastil sinot (NEDAJ BOZE) da se nasol vo takva situacija poso jas eve nemav shansa da doznaam poradi toa sto tatko mi pocina neposredno po taa slucka. Dali bi kazal ? Dali ti kako roditel bi poznal deka stvarno nesto ne e vo red ili sepak deteto so seta sila ke go skrie toa nesto za da ne bide dopolnitelno zrtva na ismevanje? Ajde kazi mi ? Pa eve placi... smej se... sto sakas pravi tvoe e.. Jas eve moeto go kazav.

Последна измена: 15 март 2019
    На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.