Поврзаност на коронавирусот со 5G мрежата

Дискусија во 'Коронавирус' започната од нина122, 27 март 2020.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    188.133
    На CrazyGirl15, daylight, KateKane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    859
    ete kaj nas nema 5G no virus ima ?
    i zamisli toa 5G stvara virus po tvoe :) mislam nema smisla da komentiram poveke
    dali e stetno 5G neznam, moze e stetno, no deka virusot e zaradi toa nema sansi

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Вирусот нема врска со 5Г . Да , 5Г е штетна многу , ама не е поврзана со вирусот . Ако е за тоа , и 4 Г и 3Г се штетни . Дај да се вратиме на Нокиа 3310 и нема да не боли глава .

П . С . Постои теорија дека музиката е поставена на погрешна фреквенција , односно денес музиката е поставена на 440Mhz , додека пак правилно е на 432Mhz . Оваа фреквенција е наречена " Божја Нота " , и наводно таа помага во намалување на чувството на анксиозност на пример . Ама колку е се тоа научно поткрепено , не знам . Ова е само теорија .

Последна измена: 24 мај 2020
  4. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Мене темава, односно самата споредба на овие два поими ми е чиста глупост. Не е целта само да се направи тема во која не се објаснети поимите како прво, а друго - нема релевантни извори само некои твои теории на заговор.

5. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Така е. Ама за жал многумина рипнаа со постови стоп 5г и сл. на социјалните мрежи. Тоа е всушност најтрагичното, се шири паника и непроверени информации, а луѓето кои немаат доволно познавање веднаш ги прифаќаат за вистинити и продолжуваат да ги шират.

На smile:), CrazyGirl15 и flawless_ им се допаѓа ова.
  6. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Мислам дека дури и група на Фејсбук направија " Стоп 5Г " :?: . На ваквите луѓе би им препорачала да си го извадат Нокиа 3310 од нафталин и да не остават нас другите што не веруваме , да си умреме од 5Г :rofl: .

На smile:) и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    188.133
    Се согласувам со твојот претходен пост, дека 5Г нема врска со корона. И дека можеби е штетно. Зошто тогаш групата Стоп5Г би била спорна? Немам поим што глупости се пишува таму, ама дали вие знаете што е 5Г, за што ви треба во животот и дали би влегле во ризик да имате имплементирана технологија, со нетестирани ефекти на здравјето на луѓето и природата?
    Има посебна тема за 5Г иначе, https://forum.femina.mk/threads/5g-мрежа.31451/#post-4885036

8. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Знам, читав и во темата . Меѓутоа , јас коментирам на оваа тема , бидејќи моето мислење конкретно се однесуваше на теоријата за поврзаноста на 5Г со Ковид-19 .

Во групата на Фејсбук , инаку , се пишуваат толку бесмислени работи , како на пример дека полицискиот час е поради тоа што се поставуваат антени за 5Г , демек да не се бунеле луѓето додека се поставуваат истите , да поставувале на раат . Дека има помор на птици ( не се сеќавам во кој град точно беше , во Мк ) поради 5Г , која патем , сеуште не е пуштена во употреба .

П . С . Да , 5Г е штетна , не можеби , туку е штетна за човекот пред се , па и за сите други жители на земјата ( птици , инсекти итн . ) , но луѓето претераа со разните теории .

На smile:), Biljarkata и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    188.133
    За бесмислени работи ми кажаа вчера во другата тема, и пак заборавив, нешто против педофилија било:o... и јас што можеби сум против, не знам какви све бенефити од неа имало|(...
    Ама, за да бидам против или за, потребни се информации, не конспирации... Иако, по нивното досегашно делување, не би ме изненадило ништо, впрочем дрвореди по ноќе во Скопје сечеа и темели на згради/споменици ставаа, за да не се буни народ. Така што, полициски час за 5г да поставуваат и не е така бесмислено.
    Пишете ако ги видите бандерите, би требало на секои 300 метри да има една.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Во Тетово уште не сум видела такви антени , ако видам обавезно ќе споделам ( иако некои луѓе велат дека веќе има поставено 5Г антени ) . Е за тоа со педофилијата не знам , од тебе дознавам :D . Секако , не можам ниту јас да бидам за или против , кога нема доволно информации за нивната штетност и нивните привилегии . Освен што ќе биде побрз интернетот , не гледам друга корист од 5Г .

11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    188.133
    Ќе биде побрз за машините, за вас/нас енд-јузери, незначителна разлика. Имаше некое видео во другата тема, пак ќе треба да го гледам, сум го заборавила.
    Може од невидливите антени ставаат, сигурно и такви има:wasntme:

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.