а хидрогенот исто се нанесува како кога ставаш фарба и седиш одредено време и се проверуваш колку ти осветлила, јас го држев хидрогенот 1 саат.
Имам средна нијанса на кафена коса, значи не темна туку на сонце се познаваат златникави тонови, сакам да ја постигнам нијансава што е на слика, па ме интересира на колку време го повторуваш третманов? јас најчесто се мијам на 2-3 дена па може ли пред секое миење да го правам ова? Ми требаат 2-3 нијанси посветла да добијам од оваа сеа што ја имам
Јас е осветлував со хидроген али ми идеше шарено, негде потемно негде посветло.. Па се решив си зедов фарба ... се изфарбав ми испадна нешо на портокалово... Сеа пак ке земам фарба некоја си темно плава и ке турам малку бланш се надевам дека ке добијам посветла боја
Како да добијам јас некоја нијанса потемни посветли праменчиња зошто си земав таква надградба па да си ја уклопам косата со нејзе.Сакам прамените да ми бидат жолто ко на бело ако знае некој нека каже....
Anabelle решив да го пробам твојов рецепт, и морам да признаам косата никогаш не ми била по мека и по нежна, едно големо благодарам до тебе. Рано е уште за резултати ама ќе видам понатаму како ке биде па ке известам.
Најефикасен природен начин за осветлување на косата е летно време на море Барем кај мене имало голем ефект.А сум слушнала и лимон да се исцеди на косата и така да се излезе на сонце,а сепак не е штетно колку хидрогенот.Но,ова не сум го пробала така да не гарантирам за ефектите
Еве во фарбата ставив и бланш малку и пак не ми испадна скроз плава.. Следен пат дефинитивно БЕЛА фарба ке земам па се надевам дека ке бидам плавуша ... Еве постирав во Бојадисување на косата ... mislenje959353.html#p959353 . . . 1. Прво почнав со 6% хидроген , потоа со 9%, па фарба некоја си лешник боја, потоа темно плава , па сеа АСЛИ плава.. И еве шо испаднав ... Ми иде да се префарбам али да не ја горам :/
лелел и мене ми беше иста ваква косата коа ставив плава.. следно фарбање ако не ја добијам бојата што ја сакам мавам црвено
на српски форум го загледав чудово http://www.sminkerica.com/2012/01/15/jo ... anje-kose/ го имате видено кај нас? или ако некоја е во можност за онлајн порачка да ми го порача па да се договориме да го земам?
Па мислам дека еднаш до два пати неделно ти е доволно, барем јас така практикував Не верувам дека нешто би ти сметало на косата ако го користиш и до 3 пати неделно третманов, сепак пробај си, и се е идивидуално. Поздрав и со среќа
девојки како иде тоа со хидрогенот? само хидроген онаков од супер маркет купувате и ставате на косата и ви ја осветлува? јас пред некој ден сакав да се префарбам кафеава (предходно ми беше некоја темно плава нијанса) ама ми излезе скроо црна косата сакам некако да ја осветлам барем на темно кафеава ако ништо друго.. мислите ова со хидрогенот ке ми фати?
Здраво на сите. Ве следам секојдневно и решив да се регистрирам на овој женски форум со цел да ми помогнете околу еден мој проблем. Имам кафена коса целиот мој живот. Никогаш не сум се фарбала и мислам дека пекам за една промена по толку дооолго време. Сакам косата да ја осветлам. Како на сликиве. некоја мед боја. Дали е тоа некако изводливо и колку би ме чинело на фризер? Благодарам однапред на сите
Претходното лето кога престојував во Германија го открив спрејчево, мислам дека некој го имаше спомнато погоре Значи претходно имав средно кафеава коса, и после неколку прскања можам да се пофалам дека косата ми доби преубава медова нијанса Се користи многу лесно, после миење косата наједноставно се прска рамномерно и се расчешлува. Многу е важно косата да се осветлува постепено, а не одеднаш, за косата да добие убава природна нијанса. Плус, воопшто не ми ја оштети косата. Е сега, во Македонија го нема, јас досега го имам сретнато само во Турција и во Германија во дрогерии и аптеки, па ако имате можност некој нека ви го донесе од таму, цената му е околу 7-8 евра. Имам видено тука во дм шампон и регенератор на Балеа што наводно го имаат истиов ефект, а не се ни скапи, ама ги немам испробано за да знам. Планирам да ги тестирам откако ќе ми завршат залихите од спрејчево. Изгледаат вака:
Со колор шампонот ја исфарбав косата црвена, инаку ми е портокалова-светла, и нели дека шампонот се мие, меѓутоа мене ми остана тој црвениот пигмент, не дека бојата не излегуваше полека, но не ми е веќе светла туку ми е темна. И сега сакам да си ја вратам мојата коса, со некое не штетно посветлување. )) Читав овде на форумов, видов дека со лимон, со камилица, па дури и Балеа шампонот планирам да го земам и очајно посакувам резултати!
Колор шампонот избледува по одредено време. Со оглед на тоа што не е фарба, му треба време но не премногу пред целосно да го снема. Но не значи дека нема да ти се познава и после поминатото време. Сепак се работи за хемикалија. И зависи и од тоа дали бил со или без амонијак.
зошто така правите со само хидроген ? кога можете да си купите фарба ,вие за да избегнете фарбање горење токму тоа и го правите ,кај фарбите има дополнителни состојки за да не ја оштетат косата а со хидрогенот вие директно идете во оган , подобро купете си фарба отколку хидроген ,хидрогенот го слабее влакното и ги гори витамините што ги има косата и после косата ви станува крута лесно кинлива и без сјај ,немојте мој совет
Ја осветлив косата прво ја шатирав и после фарба шарена сум цела не ми смета тоа сакам црвен колор шампон да ставам кога ке падне дали ке ми остане плаото на косата или портокалева ке треба да се шетам?
па одма ќе те разочарам портокалова ќе станеш некоја темна морков боја ,и по логично мислење без да се проба се знае дека жолта со црвена ако измешаш боја ќе стане портокалова така и со фарбите ,сепак ти си знаеш