Бенигна дисплазија на лева града биорадс 5. Мора ли да е тумор и колку чини во Систина биопсија и хируршко отстранување
Јас имав BIRADS5 категоризација, беше рак. Јас се надевав на бенигно туморче, ама за жал не беше. Претпоставувам те насочија кон биопсија? За Систина не знам цени ама ќе ти кажам моите колку беа од прилика оти исто бев приватно, да имаш ориентација. 26к денари кор биопсија во Плодност (резултати во два дела, еден за то каков вид на тумор е, и втор дел од тестот на шо е реактивен, истото беше испитано и постоперативно на целиот примерок). 210к денари за операција, постоперативен период таму и контроли во Ремедика за мастектомија. Ако те интересира плус нешто комотно пиши ми тука или во порака.
Ми открија фибраденом на левата дојка. Опасно ли е? Се лечи ли? Докторот ми кажа за сега само ќе го следиме.
Генерално се пратат на 6 месеци најчесто и многу жени ги чуват со години. Хормонални се, бенигни, после менопауза често и сами исчезнуваат. При вадење имаат тенденција да се враќат. Во другата тема членките споделуваа и ставање зелка и масло од рицинус за намалвање на големината. Тема: https://forum.femina.mk/threads/Грутка-на-градата.1287/page-31#post-7274134 Важно не се плаши.
Здраво, има ли некој правено мамографија преку програмата за брсплатен скрининг, во Скопје? За колку време ви стигнаа резултатите. Јас правев на 12.11 и сеуште немам резултати. Искуство некој ?