за многу и деновите за самитот беа неработни па приватните повеќето работевме. Така мислам и сега ќе е. Затоа што се гласа 12 саати.
Нерабони се двата дена за сите граѓани. Од изборите од 2020 година. https://www.mtsp.gov.mk/pocetna-ns_article-sreda-15-juli-e-neraboten-den-za-site-gragjani.nspx За Самитот неработни дена беа само за администрацијата во Скопје, а за приватниот сектор беше за Општина Карпош (колку се почитувало незнам). https://www.mtsp.gov.mk/noemvri-2023-ns_article-mtsp-izvestuvanje-za-nerabotni-denovi.nspx
Сите што мислите дека Гордана ви е добар избор видете си ја Данела. Е иста таква само прилич но постара и пофрустирана ќе донесете на власт. Е после ќе ви биде ама пу,пу не важи ама нема назад. Само надолу и надолу од лоши избори.
Дали некој знае дали може да се пријавам за работа на изборно место? Студент сум и невработена, би сакала да остварам некоја мини заработка со некаков ангажман. Дали има начин да се пријавам или не?
Максо дури во изборен спот си го ставил гостувањето во бугарската БНТ, моментот кога ги имаше своите 5 минути. Многу добар пијар му беше тоа. Заборави народ дека истиот тој Максо беше дел од влада која смени име и потпиша договор за добрососедство со Бугарија. Гледам и оној Божо (Моџо Килингтон) го земале во партија, на чело на изборна единица 5 го ставиле. ЗНАМ се фракција на СДСМ. Се шуњаат во партијата некои ликови од времето на најголемиот штетник на државата Бранко Црвенковски, стари сдсмовци.
Ти одговорив во темата Парламентарни избори 2024. Тука да дополнам дека како студент може да ги набљудуваш изборите, но треба да имаш акредитација од Државната изборна комисија, како преставник на некоја партија, здружение на граѓани или Амбасада.
Сега гледам вести. Ванковска ставила кефија, некоја шамија било ова, поради Палестинците. Ја носеше преку рамена. Добро бе, не се кандидираш за претседател во Газа да му се невиди. И кога се менуваше името, знамето на Македонија, кога овде имаше војна, во Палестина ли носеа маици за Македонија и слично? Со тие нејзини идеи за укинување на Рамковен, Преспански, Договорот со Бугарија и излез од НАТО, Македонија има да биде Палестина. Ај другото и така и така, ама Албанците нема да дозволат укинување на Рамковен, веднаш ќе ја распаднат Македонија. @FriendOfDorothy уште кога го направи тоа интервју, истото се вртеше на ФБ како промовирана содржина, тоест бустирано, платено и знаев дека Максо тера кампања за некоја повисока позиција. Инаку, реновираа парк, па видов на слика нова фонтана, работи(на плоштад во таа ни вода не тече), одам во тазе реновираниот парк, фонтаната од не знам кои причини не работеше. Значи гледаш на слика работи, се ок, фина фонтана, одиш после два дена на лице место, низ фонтаната не тече вода.
Само Мост плаќаше за набљудување, ама сега не набљудуваат избори. Амбасада нема ни да те номинира, уште помалку плати ако не си вработен кај нив
@Tanjamm A ти поверува дека Ванковска ќе го поништи Рамковниот? Мислиш дека само така се поништува? Се знае дека тоа го кажува за да придобие гласачи. Го кажува тоа што сака овој напатен народ да го слушне и игра на таа карта.
Нема шанси да го поништи. Никако. Мора Собранието да гласа. Не дека верувам, туку што го лаже народот, па народот не е толку прост. Инаку, зошто Пендаровски спушти муабет дека го знаел од факултет помладиот сопруг на Силјановска? Има помлад сопруг или имала двајца сопрузи, не сфаќам што сакаше да каже? Нешто спомна олигарх.
Ниту ќе гласам, ниту ме интересира кој ќе победи, веќе сеедно е, немаме држава. Името го сменија, што ќе гласам. ПС:имам л.карта и пасош со Р.Македонија, штом не ми важи за да патувам, и л.карта не ми важи за да гласам. И се знае пред време кој ќе победи, дали ќе го поништам јас или друг гласачкото ливче, сеедно е.
Инаку секаде ги има Албанците, и спијат на работа, вчера лично видов еден во Фондот спиеше. Такви што не си ја вршат работата само негде на градилиште да растовараат. Гласале, не гласале, секакви права им дадоа.
Веќе нема, завршена тема е таа, одлучив да не се двојам веќе и јас почнав да купувам Дивелка, и за овие избори ќе гласам за Османи, како нормален човек
еден има барем од тоа што се сеќавам од претходните избори. Се нема премажено веројатно сега. Уште тогаш муабетот беше со фри шоповите, ваљда на тоа мисли.