Здраво Од каде да почнам имам 7 годишна врска од која 2 години веќе заедно живееме но не сме во брак. Во последно време ни се случуваат многу кавги и тоа големи кавги за банални работи и во кавгата освен што мене ме навредува и парви секогаш јас да сум крива за се и ме вреѓа со грди зборови неколку пати сум кажала дека ќе си заминам ако се повтори истото ми кажал како во ред оди си . Се наоѓам во многу лоша ситација како до вчера разговараме за брак вечерта се караме вика оди си замини си од мојот стан... што се случува јас не знам не сум личност што може да го поднеси тоа но не можам моменталистички да се иселам не сум од истиот град па малце е потешко барањето на стан а и да прегазеш 7 год е многу тешко.. ве молам за добар совет
Дечко ти веќе ја завршил вашата врска, зар ти уште планираш живот со некој што не те почитува и покрај тие 7 години заедно?
Подобро да прегазиш врска, колку и да е долга, отколку себеси да се прегазиш и да останеш со некој што не те цени, се кара, те навредува и БРКА. Значи те брка, вели да си одиш, зошто би останала кај што не е битно дали си тука или не си?
Ако некој те навредува и тоа ти пречи треба да му ставиш јасно до знаење дека не е прифатливо да користи таков речник со тебе. Инаку пак ќе си продолжи по старо. Разбирам лутина и афект, ама некои работи не треба да се дозволат зошто без оглед на моменталните емоции не се во ред. И кога поставуваш граници, треба да стоиш доследно зад тие линии, а не сама да ги прегазуваш. Ако не си спремна за тоа, тогаш не ги поставувај.
Голтни си ја таа кнедлата во грлото и покажи му на "дечко" ти дека имаш кај да идеш. И немој да те лаже ѓаволот да се враќаш, сега се зборови, утре ќе бидат шамари и клоци.
Kolku I da e teshko moras da preseces za da se spasis od ponatamosni pogolemi nervozi. Partner koj ne znae kako vozrasen covek da sedne da komunicira I znae samo da ja prefrla vinata na tebe I da navreduva ne ti treba. Plus, stom ziveete zaedno sigurna sum deka zaedno vlozuvate ne samo materijalno,zboram I za obvrski koi gi delite, ne smee da ti kaze idi si od mojot stan. Ne go kazuvam ova zatoa sto mi e mn lesno odstrana, tuku kako covek koj poradi istata pricina prekina mn podolga vrska. I za kavga I za ljubov se potrebni dvajca, a koga samo ednata strana vlozuva, a dr e sekogas prezafatena so site ostanati bitni I nebitni, covek ednostavno se umoruva I sfaka deka taa borba e zaludna. Pozdrav I ti posakuvam da ja doneses najdobrata odluka za sebe.
Најпрво реално, без пристрасност разгледј ги ситуациите околу кои се карате и кој е вистински виновниот, најчесто секој го брани својот став. Ич да не се мислиш за врска која траела 7 години, па од аспект на минатото дека задолжително треба да продолжи да трае, од мое искуство ако разумот ти кажува да си одиш да си го послушаш, да се спакуваш и да си заминеш, па уште и ако живеете во нњгов стан и ти потенцира оди си од мојот стан оди си и покажи му дека заслужуваш повеќе, пред се почит. Ако сега вака се однесува и пти тоа вината не е твоја размисли како би било после 10-15 години, е сега ако го провоцираш и ако во твојата перспектива сакаш да наведеш дека е крив е друга приказна. Трезно разгледај што губиш што добиваш и одлучи си.
Си пробала директно да го прашаш што му е? Дали има некаков проблем, што се случува и зашто така збори? 7 години не се малце, поготово со заеднички живот.. Стојам на тоа дека ако нема комуникација во врска/брак па макар и факбадис да сте, пиши пропало..
можно е да има друга, размисли убаво.... иначе не би се сменил човек вака наеднаш, плус ако бара банални причини за кавги...
Искрено, може СЕ да е .. не знам зашто сите (и мажи и жени, ладно понашање одма го поврзуваат со имање други?)
не нема врска, ова апла е поврзано со навредите од типот оди си и барање кавга без причина! едно е ладно однесување ова е сосема нешо друго...ама да...постов е стар лол
Здрааво женски. Најпрво среќна нова година да сме живи здрави ❤❤ Во мојов случај се работи за сомнеж во врската. Мојот дечко е студент и не работи ништо. Не е склон на трошење но општиве трошкови ги има и покрива. Меѓутоа ми вели дека секој месец става на страна по 300/400евра. Да работеше немаше да се чудам но бидејќи не работи не ми е јасно од каде толку пари. Неговите земаат мали плати по 20тина илјади денари. Еднаш ја отворивме темава и ми рече дека правел план за исхрана и дека препродавал суплементи. Но јас се сомневам дека препродава нешто друго. Ве молам за мислење
Од машки аспект мислење, те вреѓа, брка, навредва, не 7, 30 години да сте заедно, испади се неприфатливи. Све е речено.
Драга, тој веќе ти кажал дека препродава суплементи, што не е невозможно, добра сума на пари се собира од тоа. Зошто би ти биле други мислења кога можеш отворено да разговараш со момчето и да го прашаш тоа што те интересира? Врската се заснова на комуникација и доверба, no need for another's opinions.