Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми во врската

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од lili22, 16 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    19.037

Smetas deka nema da qe povtori toa, odnosno da se smenis/podobris?

2. germangirl

germangirl Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    22
    Здраво
    Од каде да почнам :@ имам 7 годишна врска од која 2 години веќе заедно живееме но не сме во брак. Во последно време ни се случуваат многу кавги и тоа големи кавги за банални работи и во кавгата освен што мене ме навредува и парви секогаш јас да сум крива за се и ме вреѓа со грди зборови неколку пати сум кажала дека ќе си заминам ако се повтори истото ми кажал како во ред оди си . Се наоѓам во многу лоша ситација како до вчера разговараме за брак вечерта се караме вика оди си замини си од мојот стан... што се случува јас не знам не сум личност што може да го поднеси тоа но не можам моменталистички да се иселам не сум од истиот град па малце е потешко барањето на стан а и да прегазеш 7 год е многу тешко.. ве молам за добар совет :?:
    :smoke:|(

3. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Дечко ти веќе ја завршил вашата врска, зар ти уште планираш живот со некој што не те почитува и покрај тие 7 години заедно?

На cresa-jagoda, WildMk, flawless. и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Пеперутката6

Пеперутката6 Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    39
    Тој треба да се смени и ќе се смени само треба време.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.645
    Допаѓања:
    79.433
    Подобро да прегазиш врска, колку и да е долга, отколку себеси да се прегазиш и да останеш со некој што не те цени, се кара, те навредува и БРКА. Значи те брка, вели да си одиш, зошто би останала кај што не е битно дали си тука или не си?

На honey.11, Kaja991, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.157
    Допаѓања:
    8.450
    Ако некој те навредува и тоа ти пречи треба да му ставиш јасно до знаење дека не е прифатливо да користи таков речник со тебе. Инаку пак ќе си продолжи по старо. Разбирам лутина и афект, ама некои работи не треба да се дозволат зошто без оглед на моменталните емоции не се во ред.
    И кога поставуваш граници, треба да стоиш доследно зад тие линии, а не сама да ги прегазуваш.
    Ако не си спремна за тоа, тогаш не ги поставувај.

На cresa-jagoda, Madrugada и christinnn им се допаѓа ова.
  7. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    1.649
    Голтни си ја таа кнедлата во грлото и покажи му на "дечко" ти дека имаш кај да идеш. И немој да те лаже ѓаволот да се враќаш, сега се зборови, утре ќе бидат шамари и клоци.

На cresa-jagoda, WildMk и Just.do.it им се допаѓа ова.
  8. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139
    Kolku I da e teshko moras da preseces za da se spasis od ponatamosni pogolemi nervozi. Partner koj ne znae kako vozrasen covek da sedne da komunicira I znae samo da ja prefrla vinata na tebe I da navreduva ne ti treba. Plus, stom ziveete zaedno sigurna sum deka zaedno vlozuvate ne samo materijalno,zboram I za obvrski koi gi delite, ne smee da ti kaze idi si od mojot stan. Ne go kazuvam ova zatoa sto mi e mn lesno odstrana, tuku kako covek koj poradi istata pricina prekina mn podolga vrska. I za kavga I za ljubov se potrebni dvajca, a koga samo ednata strana vlozuva, a dr e sekogas prezafatena so site ostanati bitni I nebitni, covek ednostavno se umoruva I sfaka deka taa borba e zaludna. Pozdrav I ti posakuvam da ja doneses najdobrata odluka za sebe.

На Madrugada му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TravellerS

TravellerS Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    2.702
    Најпрво реално, без пристрасност разгледј ги ситуациите околу кои се карате и кој е вистински виновниот, најчесто секој го брани својот став.
    Ич да не се мислиш за врска која траела 7 години, па од аспект на минатото дека задолжително треба да продолжи да трае, од мое искуство ако разумот ти кажува да си одиш да си го послушаш, да се спакуваш и да си заминеш, па уште и ако живеете во нњгов стан и ти потенцира оди си од мојот стан оди си и покажи му дека заслужуваш повеќе, пред се почит.
    Ако сега вака се однесува и пти тоа вината не е твоја размисли како би било после 10-15 години, е сега ако го провоцираш и ако во твојата перспектива сакаш да наведеш дека е крив е друга приказна.
    Трезно разгледај што губиш што добиваш и одлучи си.

10. ohridskoezeromkd

ohridskoezeromkd Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    306
    Ми треба совет, дали некој може да ми пише лична порака?

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    769
    Си пробала директно да го прашаш што му е? Дали има некаков проблем, што се случува и зашто така збори?

7 години не се малце, поготово со заеднички живот..

Стојам на тоа дека ако нема комуникација во врска/брак па макар и факбадис да сте, пиши пропало..

На Sanja16 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.357
    можно е да има друга, размисли убаво.... иначе не би се сменил човек вака наеднаш, плус ако бара банални причини за кавги...

13. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    769
    Искрено, може СЕ да е .. не знам зашто сите (и мажи и жени, ладно понашање одма го поврзуваат со имање други?)

На ohridskoezeromkd му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    5.893
    Од пред 2+ месеци е постот :D.

На KittyAgnes и Mikha4 им се допаѓа ова.
  15. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    769
    Е јбг, сега се логирав :D

На Mikha4 и pdb123 им се допаѓа ова.
  16. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.357
    не нема врска, ова апла е поврзано со навредите од типот оди си и барање кавга без причина! едно е ладно однесување ова е сосема нешо друго...ама да...постов е стар лол

17. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    769
    Да де, се разбравме. Али пак ќе кажам, 99% од луѓето одма идат на тоа дека има друг/а

На KittyAgnes му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Blackkqueen

Blackkqueen Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    54
    Здрааво женски.

Најпрво среќна нова година да сме живи здрави ❤❤

Во мојов случај се работи за сомнеж во врската. Мојот дечко е студент и не работи ништо. Не е склон на трошење но општиве трошкови ги има и покрива. Меѓутоа ми вели дека секој месец става на страна по 300/400евра. Да работеше немаше да се чудам но бидејќи не работи не ми е јасно од каде толку пари. Неговите земаат мали плати по 20тина илјади денари. Еднаш ја отворивме темава и ми рече дека правел план за исхрана и дека препродавал суплементи.
    Но јас се сомневам дека препродава нешто друго.

Ве молам за мислење

19. Bitolchanecot

Bitolchanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    295
    Од машки аспект мислење,

те вреѓа, брка, навредва, не 7, 30 години да сте заедно, испади се неприфатливи. Све е речено.

20. ReinaDeCielo

ReinaDeCielo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    13
    Драга, тој веќе ти кажал дека препродава суплементи, што не е невозможно, добра сума на пари се собира од тоа.
    Зошто би ти биле други мислења кога можеш отворено да разговараш со момчето и да го прашаш тоа што те интересира? Врската се заснова на комуникација и доверба, no need for another's opinions.

На Blackkqueen му/ѝ се допаѓа ова.