woow cudem fetish i cudna situacija vidi ako pokraj seksualnata aktivnost ako ne vi ide i ljubovniot zivot vo apspekt da osekas deka ne e isto kako na pocetokot ima odalecuvanje reagiraj na vreme zasto posle doagja do razvodi
@ErcegM77 садомазохист? Никој не може да те присилува на секс, небитно дали ти е партнер две години или дваесет. Имаш од што сакаш, а не од што мора да имаш.
@ErcegM77 Баш прогуглав, тој фетиш се нарекува "trampling" и е како подкатегорија на Bdsm (доминанција - субмисивност, садизам и мазохизам). Од физички аспект, за некои болката предизвикува задоволство, поради адреналинот. Плус, може да го возбудува правењето на табу работи и секако, да биде доминиран од партнерката. Во секој случај, може да му објасниш дека сексот треба да е обострано задоволство. И дека тебе не ти е удобно. Па може да му предложиш да пробате нешто друго, ново при кое и двајцата би биле задоволени
[ Mnogu pati e razgovarano na taa tema no nesaka da go prifati faktot deka toa mene me pravi nesrekjna i ne se zamara kako se osekjam jas i nedoagjame do nikakov kompromis i mislam deka doagja kraj na nasiot odnos
@ErcegM77 Не се присилувај на ништо што не сакаш. Па дури и тоа да значи крај на врската, тоа е што е. Штом не сака компромис, не ти остава многу простор за друго
so partnerot sme vekje 8 meseci vo vrska super odnos super seks,go poslednite 3 meseci jas oslabev drasticno ne po svoja volja na nekoj nacin izgubiv oblini imav gradi dupe se,smetam deka na mojot partner ne sum mu vekje privlecna ,dali toa moze da se odrazi iako smetam deka ne e so vo fizickiot izgled
vidi ako taa misla te jade deka ne si mu privlecna bolje sedni i prasaj si go najotvoreno mesto samo da si prais 'filmovi' ako te saka ke te saka kakva i da si
da vo pravo si,znam deka me saka,iskreno bev atraktivna i sega mozebi povekje deluva na mojata psiha neli sepak sum zensko,no gledam promeni vo negovoto odnesuvanje
jas bi te sovetil da go sednes i da go prasas najotvoreno ako vikas deka ima promeni vo odnesuvanjeto
Zdravo devojki, Nova sum i sakam za edna tema koja ima mislenja i iskustva da spodelite. Ako bivsha devojka pravi problem vo segashna vrska koe e najdobro reshenie da se spravime? Vekje imav incident kaj shto mojov segashen partner ne beshe kriv i negova bivsha zhenska da pravi gluposti bez nikakva provokacija i toa od nishto i so nego zborev za neshtovo se oseti vinovno ama ne e bidejki pred godini se imaa ostaveno i taa ne bila vo negova blizina ama od koga sme zaedno celo vreme neshto osobeno vo javnost. Na socijalni mrezhi se trgnavme bidejki taa e sestra od drugarka moja najdobra i vekje ne druzhime.
Pa vidi sega od edna strana da se spushtast na takvo nivo nemozhesh za da se karash ako tie si imaat mentalen problem so neshtoto i ljubomora shto nemozhe da si kontroliraat. Jas direktno zborev so partnerot toj nema krivica duri shto taa go ima iznevereno, a znam deka e takva bidejki mi beshe drugarka i zatoa my veruvam i toj se trgnal nastrana od seto ni da rechesh da se odmazi i sega posle godini jas so nego zavrshiv i toa neznaevme ni jas ni toj deka so nea sme povrzani kompletno koincidencija se zapoznavme
Тоа е проблем на партнерот, треба да си го реши тивко, нечујно, 1% стрес да не почуствувам оти ќе ги баталам двата.
Znam ama e od dvete strani nego mu e bisvha a mene mi beshe drugarka toj nemashe kontakt so nea dodeka ne se fati so mene. Mislam i plus neli e malce damn situation da se rasprava so bivsha pred moi ochi shto se veli posle godini od raskinuvanje
Абе што сака нека прави, не е твој проблем. Малку проблеми имаме уште бившите фалат. Нека крши глава не треба ти ни да знаеш дека тој ќе среди, како средил, битно да е средено и да немаш стрес, некаква нервоза.
Pa na set stres vo globala da ama nemozheme nikoj so lugje shto nemaat evoluirano da se zamarame iskreno ako nekoja na 25+ se odnesuva kako 15 i da gi kontrolirame nivnite napadi jas fino i pishav poraka deka nesakam ni zdravo so nea bidejki i po mene se pushti ama krajno e se nadevam
Тоа е проблемот може шо сте биле другарки, а сега си со нејзин бивши. Најверојатно е гневна и не знае како да си ги контролира чувствата па провоцира.
Pa ja prashav direktno dali kje i smeta i reche ne mi e gajle posekako jas go otkachiv a taa si ima sega drug partner i mislev deka se kje bide vo red ama pochna po site moi da se ljuti zoshto na rodendeni ne gledala od drugi od drushtvovo iako mojov nishto ne i prai na strana si beshe i nego ne mu e dojdeno osobeno nekoja shto go imala dvapati prevareno si saka mir i stabilnost
Не и пиши ништо, испад на напади таму каде што се влечкале. Со тебе не била. Нека си среди тој, нека се најде очи в очи, разговор.. Нека оде во полиција нека пријави вознемирување па да видиш како ќе исчезни и пак ќе ти кажам тој е машко не му храни его оти ќе се појави нова бивша. Тој нека ги средува овие работи без ти да знаеш. Машко пати..