Многу решително "детето", браво за него, за два месеци успеал да процени дека ти си таа што ја чекал цел живот Не ми е јасно како уште паѓате на вакви убедувања. Тој ги проживеал најубавите години па сеа тебе најде да ти симнува ѕвезди од небо. Нема ни што да пишува 30 годишен маж со девојче кое нема ни 20. Верувај, пред тебе е најинтересниот период, уживај, забавувај се со свои врсници, ќе најдеш и некој што ќе те сака и повеќе, што нема да мора милион пати да ти кажува дека ти си вистинската туку ќе знаеш и самата. Не си го губи времето со овој. Плус, не го ни сакаш, тебе ти годи само неговото внимание и убави зборови. Ќе се појави друг кој и физички и карактерно ќе те освои. Свесна си за преголемиот генерациски јаз меѓу вас чим и самата го потенцираше тоа и мислам дека знаеш која е правилната одлука.
Му дошло време за женидба и свесен е дека посалам и поубава од тебе нема да најде, и ајде. Дај му клоцата.
Не брзај. Истражи ги поубаво работите. Подруго размислува тој на 29 години, а подруго ти на 19. Види и карактерно дали ќе се совпаднете. Мајка ти можеби мисли дека си мала сеуште да навлегуваш во такви сериозни врски и сака да поуживаш во младоста и да го осетиш полнолетството. Дечко и факултет не одат заедно, барем не на оваа возраст што си ти. Едното ќе го баталиш, а по се, изгледа факултетот. Јас би ти препорачал да си уживаш уште неколку години, па после да бараш сериозна врска. За наоѓање, ќе се најде, само треба повеќе дружење и социјализација. А и некако 10 години разлика е многу според мене. Обично таквите врски со толку голема разлика се цел на манипулации, но не мора да значи дека се сите врски такви. Тој сиг има искуство, а ти немаш доволно. Мојот совет е да поживееш малку во оваа доба од младоста и да не влегуваш во врска. Патувај, забавувај се, дружи се со луѓе, уживај малку во животот. Останатото ќе си дојде. Се во свое време.
За да е некој сериозен треба да покаже со дела а не да каже со зборови. Не може тој да замислува иднина со тебе кога не те ни познава, колку добро може да се запознаете во период од само 2 месеци. Или е крајно несериозен па бара нешто за забава криејќи се позади зборови дека е сериозен или па сака да се ожени со било која иако не верувам дека е тоа второто зошто мажите денес тешко се одлучуваат за брак со некоја која не го "заслужила" тоа. Батали го и најди си некој со кој ќе се запознавате, дружите, уживате и созревате затоа што верувај ми за неколку години скроз ќе ти се сменат мислењата и ставовите.
@Karate Kid 2 години не се малку. И двајцата имате вложено во таа врска и треба да побарате решение. Проблеми во врската се јавуваат кога има лоша комуникација. Разговарај искрено со него и кажи му што ти смета. Многу е важно дали дечко ти смета дека нејзиното однесување е ПРОБЛЕМ или смета дека е во ред? Тој е личноста која што треба да постави граници. Треба јасно да и каже на мајка му кое однесување е дозволено, а кое е no go ! Пример ако имате веќе план направено таа мора да го почитува тоа, нели многу ве сака и почитува. Ако мисли дека во ред е однесувањето на мајка му и не сака ништо да превземе тогаш стварно не гледам што би можела да направиш. Мајка му нема да се смени. Би можела ли да си замислиш брак во такви услови? Во врска е се полесно отколку во брак. @butttterfly08 Ти девојче немаш никаков проблем. Ти не си спремна за сериозна врска, а тој е. За женидба муабети после 2 месеци е многу рано дури и ако имавте помала разлика во години. Се наоѓате едноставно во различни фази во животот. Погрешно е да мислиш дека нема да најдеш некој во иднина што ќе те сака и почитува. Уживај си во овој период во животот како што си планираш и најди си дечко поблиску до твојата возраст.
Во врска сме година дена и многу ретко, скоро па никогаш освен првиот пат, дента кога зема прва плата и уште некој ден плус минус кога има он платено за двајцата. Да појаснам, не е моментот за пари колку што е помислата на тоа, ете да му текне да почасти зошто сепак повеќе ми е за вниманието. Исто јас само што завршив факс и од нареден месец тек ќе почнам со работа, а тој работи скоро 5-6 месеци, привремена раб му е и не се некои примања ама сепак… Кога ни беше година дена немав да му дадам точно во моментот па дури тогаш изреагира демек не не таман јас ќе платам. Инаку вака е многу добар со мене многу му верувам, ова единствено ми смета зошто кога слушам другарки како ги третираат дечковците почнувам да споредувам со мојата ситуација.
Или е скржав или пак нема осет малце џентлменство. Како идеа ми дојде одма да му спомниш во смисла да му предложиш пример некош ти да честиш некогаш тој, онака лабаво да му го спомниш? Или па со отворена комуникација на некој начин дека би ти значело да стори нешто макар и мал потег од негова страна за тебе и дека би го ценела. Вака на форум не знам што совет би добила друг. Исто така би сакал да те советувам многу многу не прави споредби со други затоа што тоа најчесто влечи фрустрации. Зато шо најчесто мислам тие шо се фалат, баш тоа најмногу им фали.
Jas ne gledam problem vo toa bas naprotiv jas so mojot soprug koga mi bese decko insistirav da platam i za dvajcata. Koj ke ja plati smetkata e najmalce bitno, bitno e da si ceneta, pocituvana, sakana a materijalnoto e najmalku vazno. Ako deckoto go ispolnuva seto toa bidi srekna so imas takva osoba pokraj sebe.
Нема, еве ретко некогаш па да не ми текнува сега вака. Пример ако кажам нешто немам ситно во моментот или слично одма се нуди ама сам да му текне не.. Еве баш и пред некој ден се жалев дека за цените општо дека пак се накачени и дека едвај чекам април да работам зошто сум кнап со пари и добив коментар од типот он да ми даде, да ми позајмел па ќе сум му вратела кога ќе имам. Пред некој ден денски бевме искочени без кола и на враќање дека се брзав реков со такси, претходно си кажа демек викни такси јас ќе платам, дома кога стигнав ми текна дека тоа го кажа ама секако пари не ми даде. Немаше ни да прифатам, ама сепак се осеќам малце глупаво. Сега вака нафрлам ситуации само за да се види каков му е односот со парите хахах инаку да, скржав е по природа знам и дека некогаш знае да се нашали на своја сметка за тоа ама почнав да си правам филмови дали ова би било проблем во иднина
Знам само најмногу ми е поради моментот тој работи, јас не, а сепак не му текнува некогаш да се понуди
Ke pocnis da rabotis i ke vidis kako ke se odnesuva, dali toj ke ocekuva nesto od tvoite primanja. I jas koga studirav cel studenski me zafrkavase bidejki vazev za "skrzava". Nikoj ne znaese deka so nekoja odredena suma na pari trebase da go pominam mesecot i da preracunam da imam za se. Dokolku ne e situiran i nema finansiska pomos od roditelite mozebi ednostavno nema za da plajka za 2cata. Moj sovet koga si knap so pari i ako ti kazi da odite na kafe kazi mu deka nemas za kafe. Ako se ponudi da casti togas definitivno ne e skrzav.
Разговарај отворено и за ова болдираново погоре дури е пресно, исто така. Имаш конкретна случка, и да, барај си ги. Сигурно тебе не ти биле испланирани овие пари, а тој се понудил. И да ти дадам еден совет, ако тебе те викне на кафе, ти строго твоето ќе си го платиш и нема да го тераш ко досега (и да изиграваш машко во слободно време). Ако нема да си го плати неговото, одиш до келнер и го плаќаш само твоето. Да, ќе биде и те каков огромен проблем.
Секогаш си го плаќа неговото, зборам само дека скоро никогаш не се нуди да плати за двајцата што пример ете за Валентајн, 8ми март, за годишнина и некои такви пригоди би сакала некогаш.
Не очекувај од таков, ако не сака да дава. Или ќе го прифатиш тоа дека е таков скржав или по ново „неромантичен“, или ако ти е толку битно ќе ставиш крај на врската. А битно е, да не се лажеме. Не до поклонот колку до вниманието. Ама тоа не влегува во глава на машко, ако мислиш дека ќе те сфати со разговор.
Да да, имам добивано за поводиве. Како што кажав и погоре за сѐ друго е океј освен сметка моментот што никогаш не се понудил и сега замисли седнати во ресторан и се пребројуваш парите, малце глупаво. Не ми е ни до парите мене искрено ми е непријатно да ми плаќаат, ама кога би спомнал бар многу би сменило Епа да, не знам како со разговор зошто може и многу дрско да излезе дека погоре пишав работи привремена раб и нема којзнае какви примања, а за тоа што е скржав не очекував дека и за вакви ситници
Тогаш не гледам некој проблем. Еве пример маж ми за валентајн сигурно немаше да ми подари цвеќе доколку не го потсетев . 2 - 3 дена се му зборев аа шо ќе му купиш, ова она и му текна. Е сега многу ќе ме осудат ќе речат зошто си го потсеќала, затоа што си го знам маж ми. Пошто сама пиша дека се зезал на своја сметка дека е скржав наредно кога ќе те викне за кафе сврти на зафрканција во смисла ќе идеме ако частиш ти скржавко мој