Епа ете, почнете така, наизменично. А здравје кога ќе дојде ред брак и семејство, поинакви се математиките, тогаш се штеди заеднички, во зависност од приоритетите, а и засебно, за сопствените желби и ќеифови. Проблем е ако секој одлучува за себе, без договор со другиот.
Има и такви врски шо и во брак си ги делат сметките, а и такви шо своите приоритети си ги ставаат на прво тек после жената и децата. Исто и такви шо тебе нема да те части но другарите од веднаш ги части. Не само за во иднина и сега треба да си се вреднуваш дека ти си женското и ти си посебна. Не барај од никој помалку од шо заслужуваш, дури и повеќе ќе бараш.
Малку скокање преку трупа е ова, ама ок. Во секој случај, ако планирате иднина, треба да се усогласите околу приоритетите. Не мислам дека нешто особено значи дали те почастил или не, мене ништо не ми значело. Ама ми значело да имаме исти приоритети, односно да разликуваме што е потреба а што е желба, не да се расправаме дали он да си купи мотор или да се купи прашок за перење. А такви работи па и не можеш да видиш преку некој ефтин гест-частење, особено кога и двајцата имате броени пари.
@idktbh ако нешто ти смета - кажи го то. Пошто еве са сите знајме за проблемот. Дечко ти не знај. Не можи да се реши нешто ако ти манифестираш да се реши, а тој абер нема дека ти смета. Ако неќиш да го кажиш директно - инсистирај да платиш заедничка сметка некогаш. Речи дека ти е на милоста. Види дали следно ќе проба тој да плати. Следно, ако штеди за нешто стварно е терет плаќање за двајца, притоа како шо памтам добиваш подароци за специјални пригоди. Зато и мислам дека разговор е клуч. Ем ти ќе бидиш мирна ќе знајш шо се случва, ем тој ко ќе има можност ќе покрие сметка.
Можеби нема, сметки, лоша економија, гориво, основните потреби и не му останува. Имав порано бивши дечко, супер човек беше, но баш тогаш беше во потрага по подобра работа и немаше.. Ме има изненадено со 2 книги и тоа. Дури и такси од дивите земавме. Ја знаев ситуацијата и не ми пречеше.