Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми во врската

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од lili22, 16 декември 2009.

1. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    20.957
    Не забранувам лајкнување али дека е глупо да заследи скроз рандом девојка и ако не истиот, утредента да и лајкнува слики, глупо е.

На revolution566, hellocity, Star_dust и 7 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Дали се читаш?! :drunk:
    Па дај чувај го во подрум најдобро. :worried:

На thelittle17, Billy Idol, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Ambrosia

Ambrosia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    1.799
    А јас па ко ќе видам убава, згодна женска му ја покажувам на дечко ми, му викам види колку е јака, и и се воодушевуваме заедно.:D
    PS. во среќна врска сум, за неколку месеци 3 години.:wasntme:
    И никогаш не сме се изневериле еден со друг, замисли. Напротив, има поголема слобода и опуштеност меѓу нас, да не се мислам дали ќе кажам нешто погрешно, дали ќе се налути ако погледнам во некој, и слично.
    Ко ќе е со мене и очите да му ги врзам, тој пак ќе погледне друга ко ќе е сам. Како што и јас би си прокоментирала во себе за некого дека е симпатичен. И не, во ниту еден миг не сум помислила да го изневерам со некој за кој што сум мислела дека е симпатичен. Напротив, гол да ми се слечи и ќе го заобиколам.
    Едноставно тоа ни е во природата. Посебно ко ќе сте подолго време во врска. А јас да му контролирам лајкови, да го газам под маса ако случајно ја крене главата, богами не. Прво зошто да му вршам притисок, а второ ако стигниме до тој степен јас да се сомневам толку во него, и да немам доверба, џабе и пасворди и се. И сите социјални мрежи да ги избрише, тој што нема доверба ќе најде проблем во секоја ситница.

И ова.:!: Јас пошто по природа сум таква паничарка, одма мислам на најлошото, доволно е да ми напише само ќе излезам, ќе ме нема неколку часа, чао пријатно. Ниту пишуваме, ниту се слушаме. Баш напротив, ко ќе ми пишува му викам остави го телефонот излезен си, разговарај со другарите таму. И обратно секако. Не седам обесена на телефон ко ќе сум излезена со другарки. На ваков начин врската (засега) ни тера супер. Не викам дека нема никогаш да се скараме, дека ќе се земиме, дека нема да ме изневери, се' се случува. Ама во поглед на доверба ни е супер.:inlove:
    Пред година ипол бев километри далеку од овде, во друга држава. Тој си излегуваше по забави овде, јас таму, и пази во ниту еден момент не си помислив којзнае што прави сега овој.

На thelittle17, Stark, Waverly Raven и 10 други им се допаѓа ова.
  4. AgentGinger

AgentGinger Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2020
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.583
    Значи не сакам некој со мене да е во врска и да се чувствува дека е постојано во окови.
    Не сакам да го контролирам секој негов чекор, и како лудача да висам по инстаграм дали лајкнал или не, или дали кога излегол со другари бил со некоја или не знам што.
    Ако некој сака да изневери без да почувствуваш ќе го направи тоа лесно.
    А ако нема меѓусебна доверба, подобро да се заврши таа врска која е без врска. ;)
    Подобро така отколку цело време да се јадиш дали е ова или она.

На Ugly Duckling, Billy Idol, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  5. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Сите имаме проблеми со самодовербата што имаме принципи јбг.. Како тоа ако не сум му доволно интересна, или со мене или со нив..

6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    На мене тие зафатени што ми лајкнуваат искрено им ги жалам девојките, после 2 дена ми пишат..

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Тоа е до карактерот на човекот, не генерелизирај.
    Премногу контрола може да ја влоши ситуацијата.

На thelittle17, cresa-jagoda, Ambrosia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. revolution566

revolution566 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    28
    Многу коментари на мојата тема некои ги подржувам, некои не. Точно дека довербата е нешто најјако во една врска, но кога јас му немам доверба а го сакам незнам како да ја добиам таа доверба.

9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Слушај ја интуицијата никогаш не те лаже ако нон стоп сумјаш можеби има и причина за тоа, јас да сум на местото да дечко ти некоја да ми значе јас ке и вртам додека сум со другари не да чекам таа да ми врте па и да исклучувам, тие се мачо лигави типови кои постапуваат така и ставаат лајкови и пуштаат на спикер.

На revolution566 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AgentGinger

AgentGinger Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2020
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.583
    Па не знам како ќе ја добиеш, дали ќе ја добиеш или во краен случај што без неа, но контролава што ја правиш не е во ред...Без лутење, искрено што мислам ти кажувам.

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Се гради со тек на време ама ти многу очекуваш и после се лутиш.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.623
    Скоро сите коментари се од личности кои се постари од тебе, и имаат повеќе искуство во однос на врските. А тебе ако не ти се допаѓаат, ок, не мора ни да ги прифатиш тие совети, додуша не ми е ни јасно што всушност сакаш. Сакаш здрава врска? Тогаш мора прекинеш со недовербата, љубомората и желбата за контрола врз партнерот. Мора да научиш да ги контролираш тие особини. Ако не ти се допаѓа советот, твое си е на крај.

На thelittle17, Billy Idol, butterfly6223 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Ама пак си читаш како ти одговара. Ај неколку пати препрочитај

Значи таа кога му ѕвони тој секогаш и крева без разлика дали е со другарите или сам. Ама таа сака тој додека седи со другарите од нигде никаде на сред муабет со другарите тој да и ѕвони нејзе по неколку пати да се слушаат. Значи претерува девојкава. А и ти со твоите размислувања како нејзините.

На thelittle17 и Ambrosia им се допаѓа ова.
  14. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.618
    Со тек на време се стекнува, ако ти цело време му дишеш во врат цело време ќе те кочи.
    А плус си многу мала, претпоставувам немаш многу искуство со оглед на твоите мислења.
    Поработи на самодовербата.

15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Јас велам да си најдеш дечко врсник.:nod: @revolution566

На thelittle17 и macor24 им се допаѓа ова.
  16. revolution566

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    28
    Здраво дечки повторно јас, таман врската ни почна на убаво и стекнавме и доверба и се, почнаа да се јавуваат и други проблеми. Како што пишав погоре во еден пост сестра му еднаш ми се имаше насмеано во лице камо да останеше на тоа. Значи вака пред некој ден забележав дека сестра му на мојот дечко сеуште ги има неговите бивши за пријателки на фб и на инстаграм, не остана се на тоа тие се лајкнуваат мегусебно и си коментираат на слики. На мене тоа ми дојде многу тешко и му го кажав тоа на дечко ми, потоа таа ми се јави на мене и јас и реков дека треба да си имаме почит мегусебно и дека тоа не е во ред, а таа на мене што да ми рече ја цитирам: ,,јас од тие девојчиња ништо немам лошо, неможам да ги тргнам да ги сретнам на улица ке ги поздравам, гушнам, дури со нив и на кафе ке идам. И искрено на мене ми дојде преку глава потоа дечко ми и се јави и таа не сака да ги тргне од социјалните мрежни незнам како не мисли на среќата на брат и и кај го има ова што таа го прави, мислам дека на мене ми е нешто љубуморна и сака јас и брат и да раскинаме. Дечко ми и тој ме изнервира ми вели сестра ми е неможам многу да се расправам со неа а таа плус е и помлада од него и несака да го слуша и не го ферма ни него ни мене. Навистина сум во многу тешка и комплицирната ситуација и би ми било убаво доколку ми дадете некој совет бидејќи јас навистина незнам што да правам.

17. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    3.886
    Kakva vrska ima sestra mu so vasata vrska? Ova mi e mnogu banalno, kolku godini imas?

На buba4e89, Lavender4, Ambitious и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    973
    Колку годинки имаш?
    Не е сестра му љубоморна, ти си имаш проблем со самодоверба. Дури и со убаво ти одговорила сестра му, нејзино право е со кој ќе има контакт и ќе се дружи и тоа нема влијание никакво врз вашата врска освен ти што си правиш филмови безпотребно.

На Ambitious, deskarada, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  19. revolution566

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    28
    А ова го сметате ли за исправно кога правам муабет со дечко ми сестра му го пушта телевизорот до даска за да неможеме да зборуваме, после тоа кога нешто го прашам дечко ми на пример утре дали ке одиш на работа таа одговара наместо него, после кога зборуваме таа ги повтара истите реченици што јас ги велам и доколку нешто се спречкаме со дечко ми таа ми се смее на мене. После имавме слика заедничка на фб таа сликата ја заклучила на нејзиниот профил да не се гледа и каков почит таа има спрема девојка му на брат и ајде кажете ми вие дали може да толерирате вакво нешто. Кога дечко ми ке и рече нешто таа одма почнува да се кара и расправа со него, ако тој иде у друга соба да си правеме насамо муабет таа одма довага во собата неможеме од неа 5 мин да дишеме на раат искрено. И веќе со ова последното ми дојде преку глава искрено и има уште иск работи што таа ми ги има направено а само јас молчам и кутам и се собирам во себе.

На Lidd4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.579
    Што има да ти смета со кој е пријател на социјални мрежи? Не си во врска со неа, со брат и си.

Што сега ме тера да се сомневам зошто сестра му така се однесува со тебе, ако и поставуваш такви чудни барања. Си имаш проблеми со контрола.

На cresa-jagoda, GrimTheReaper и Hoping им се допаѓа ова.