Промена на името на државата

Discussion in 'Политика и настани' started by Rexona.., Jun 19, 2017.

?

Кое име е прифатливо според вас?

1. Република Вардарска Македонија

33 vote(s)
    8.4%
  2. Република Скопје

8 vote(s)
    2.0%
  3. Друго

56 vote(s)
    14.3%
  4. Ниту едно, да си остане како што е

295 vote(s)
    75.3%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

За да немаме вакви недоумици: оние беа, овие беа, полицијата треба да си истражи, да ги најде и да им се суди на виновниците. Ние можеме само да нагаѓаме и да се караме за глупости.

Треба да бараме од МВР и обвинителство да си ја врши работата, и за вчера и за постари случаи... па и судовите. Има случаи кои со години се влечкаат за без веза.

2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Е за ова зборам јас цело време. Ама се испаѓа ги браниш вмро.
    Ова зборам дека и едните и другите се исти, само што секој за себе си се праи светиња. Дур сме такви џабе и промена на име. Не ни треба нас друг да не раздели и испоубие, сами меѓу себе си го правиме тоа.
    Едните палеа, кршеа, фарбаа, другите упаднаа у собрание, маваа со што стигнат. Ама пак бе првиве да ти биле подобри од вториве, а вториве све тоа платеници....тие првите од дома тоа бојата им ја дадоа.
    Ама секој туѓо гајле бере. Никој не си гледа пред чергата. Туѓото секогаш нечини, моето на добро е.
    И хитлер да воскресне и да ни владее нема да не биде.

VDT2906 and SummerGirl like this.
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Него една интересна работа да ви кажам: вмровците се воодушевени од Апасиев и Левица и во нив гледаат единствен спас за државата :D

4. Cka

Cka Форумски идол

Врска немаш. Претпристапните фондови ги имаме. Не сме способни ни тие да ги искористиме. Ај сеа врати се и види што пишав за правото на вето у септември.

Abeja likes this.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Ипа фондовите ?
    За кои ЕК почна истрага за злоупотреба на средствата од страна на Грујо?

Annath, oblace1, Yowannty and 10 others like this.
  6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Брзината на шерување на фејк фотографиите е неспоредливо поголема од демантирањето на истите. Ова следи од аксиомата дека на социјалните медиуми многу полесно се шират бомбастични вести кои му одговараат на шерувачот, отколку веродостојни вести. И иако во коментари се посочува на пример дека тоа не е повредена демонстрантка, туку Северина во кампања против насилство на жените, сепак луѓето непосредно под тие коментари коментираат: Ова е ужас! Полициска држава! Итн. (facepalm)

Потоа им коментираш на луѓето што ја шернале веста, ги тагнуваш, им пишуваш во приватна порака, им праќаш линк да видат дека сликата е од Северина и дека веста е стара за да ја отстранат, не бре, мува не ги лази. Битно веста им одговара, а нема врска што не е вистина. Важно е дека со многуте шерови им се популаризира профилот или страната. Уште пак и ќе ти се налутат што им го предочуваш тоа :) Зарем сум предавник ако ти ја тргнам раката од пред очите и ти кажам дека тоа е Северина бе алоооо. Има ли поголеми предавници од оние кои ја предаваат вистината заради лична и себична корист и еден мизерен шер?
    Господи помилуј со ваков народ.

7. Justicija

Justicija Форумски идол

И го замрзнаа фондот и години така поминаа , го одмрзнаа лани заради Зајефа

WildMk and Cosmi like this.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ок, немам :)

А септември далеку не е. Да не испадне дека не сум сама во немањето врска? :)

WildMk and Sesil like this.
  9. CameliaMiller

Мене ми се налутија роднини и пријатели. :(

А јас ги избришав :D

WildMk, EvAngelos and lovestoneddd like this.
  10. Cka

Cka Форумски идол

IMG_20180618_195514.jpg

Со тоа што само Грција од сите земји гласала против. Во септември е последното гласање. Така што.... брзаме да не изе*ат да не останеме нее*не ни.

Olgica.bu and jacqueline.s like this.
  11. GrevMk

GrevMk Популарен член

Правото на вето е старо и колку диносаурусите. Ова ќе е за да не застануваат како нас за каква тоалетна хартија да се купува, да убрзуваат процеси а не за дали грција ќе смее да спречи членство во еу на македонија.

WildMk, CameliaMiller and Cosmi like this.
  12. sagittarius989

sagittarius989 Истакнат член

13. CameliaMiller

Се предвидува, не се случило.
    Реков не е далеку септември.

Пошто нејќеш да ми одговориш кој беше (или мислиш дека беше) планот на претходните власти (посебно онаа на која си блиска), ќе заклучам дека тебе се' ти е океј и прифатливо, се' додека името не го промениме.

Многу ми е жал, но не разбирам.
    Ми личи на мазохизам.

14. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Во први редови на протестиве само дедовци т.е пензионери гледам или ми се причинува:wasntme::wasntme::wasntme:?

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Да, во ЕУ живееш под кирија затоа што не живееш заедно со пола фамилија, туку живееш со цимери на твоја возраст.

Овде се живее во сопствен дом, арно ама, едно ве-це делат - баба, дедо, мајка, татко и децата (едно, две, три). Јас лично знам примери за семејства каде што во еден влез живеат и снаа (значи баба и дедо од 70 години, мајка, татко од околу 50, син со снаата около 25 со бебе и керка). Јер од 200 евра можеш да заштедиш само ако еден куп луѓе даваат пари за да се наполни фрижидерот.

Ветувањето беше ептен нереално, ама 11 години минималецот беше 9000. Или го заборави ова?

Не памтам каде-кого за што сум цитирала, ама да, стојам на тоа дека ако немаш доволно финансиски средства треба да абортираш. Само не ми е јасно зошто е тоа битно во темава?

Јас не сум за СДСМ, и нив у штаб им ги полнат главите, само сега ВМРО е опозиција, па така ви кажаше од штаб е главниот муабет. Ништо лично. (fingers)

Annath, Yowannty and CameliaMiller like this.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

CameliaMiller and daylight like this.
Thread Status:
Not open for further replies.