Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. 1122aabb

1122aabb Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo, ne znam dali se uste ima aktivni ucesnici na ovaa tema....jas imam problem i ne znam sto ponatamu...ne gledam veke resenie a raspolozena sum za sreduvanje na rabotite ama ne znam kako...ve molam ako znaete dobar psihoterapevt za soveti za resavanje na bracni problemi preporacajte nekoj....vtorata opcija e advokat za razvod....
    [mod-kirilica:v43fjsga][/mod-kirilica:v43fjsga]

2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    а зошто е грев да да се ожени со оставена? Ептен многу сакам да го знам одговорот
    Црквата дозволува венчавање до 3 пати
    ми звучиш ко некој јеховин сведок
    разгледај ја првата опција а ако нема излез тогаш разгледај ја втората
    а за психотерапија имаш теми
    psihologija/preporaka-za-dobar-psiholog-t4220/100.html?hilit=%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3#p1607478

psihologija/posetuvanje-psihijatar-t586/130.html?hilit=%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3#p1595734

http://www.femina.mk/out/?id=545d502678 ... enie.mk%2F

3. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Koga ke pomislam na Razvodd poluduvammm Mazmi saka da se Razvedimee duri podnel tuzba za razvoddd :( ;( Podnel tuzba za razvoddd A me Saka mn i jas nego mnnn ama prob se stariteeeeee ne ni dozvoluvat da bideme srekni sekgas se mesatt :( Pricinata za razvod se Staritee t.e. moite i negovite roditelii :( mn go sakammm ne mozam da zamislam zivot bez negoooo ;( ;( ;(
    [mod-kirilica:wryw92d4][/mod-kirilica:wryw92d4]

4. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Злато, зарем не прочитав јас во една друга тема дека си бремена, од каде сега развод, или се смиривте? Можеби е стар постот но се надевам дека се е решено до сега. Мора да се најде начин да се спаси бракот, само малку трпение и се ке помине. Со среќа.

5. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Ohhh da zlato mislev deka sum Bremena ama ne summ :( da bev bremena ke si go spasev brakot:( podnel za razvodd mn me bolii srceto mislam deka veke poluduvam bez negoo. Den po den se potesko mieee ohhhhhhhhh ;(

6. bigMam

bigMam Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    dzeneta А мислиш дете да родеше ќе го задржеше? Тужба за развод нема без причина.. И дете ќе родеше и тој пак ќе си заминеше. Сум го прошла тоа. И ммногу повеќе од тоа за жал... Не е лесно сама деца да растеш. Уште потешко во лош брак.

7. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Problemot ne megu mene i nego nie se sakamee ama negovite roditeli i moite roditeli ne se sogalasuvat i zatoa stignavme do ovaa :( . A negovitee go polnat so razni gluposti i toj gi slusaa se dodeka e so ni so mene e loss a koga e so mene mngou e finn

8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    А не помисли дека тоа што е фин е можеби затоа што сака да се разделите на мирен начин, без кавги и тепачки? Размисли, еве и да е фин и се`уште да те сака, како ќе продолжиш брак со ваков човек кој не може да си ја одбрани жената и сопствениот брак од каприциозни караници на некои старци? Како очекуваш таков маж утре храбро да застане зад тебе и вашите деца во тешки времиња?

Зошто односите меѓу твоите и неговите се мешаат во приказната наречена ВАШ брак? И нашите родители порано ич не без во добри односи, сега се строго формални. Разгледај ги темиве за лоши снаи, золви свекрви, родители...материјал за хорор филм. Па колку феминки од нив не ни помислуваат на развод, а ни нивните сопрузи? Како тие не попуштиле? Што мм или јас не попуштевме? Како ти не си попуштила и не си побарала развод? Тебе помалку те погодува целата ситуација од него? Не би рекла. Да, можеби не сака да поминува низ борба и стрес? Но, жената која толку ја сака зарем не заслужила тој да се избори за нивниот брак? Многу незрело, подло и детинесто што неговата лабилност ја покрива со караниците меѓу вашите родители.

Кај нас нема мешање. Пробаа еднаш „Твоите вака/така рекоа...“ И јас им викам „Моите рекоа или јас реков?“ и свекрва ми „Па...твоите.“ И јас и` реков „Па разбирајте се со нив, не сме ви јас и мм родители па да ве мириме со скараните другарчиња, или да ги караме тие што ве навредиле. Големи луѓе сте. Разберете се.“ И готово.

И верувај, штом тргнала вака работата, детето не би било на арно. Само би донело повеќе тензија и отпор кон другиот (во случај да ве задржело во брак). А мажите такви се, ако сакаат да избегаат од ситуацијата во која не сакаат да бидат, лесно им е. Ќе ја треснат вратата и ќе се заседнат негде до вечер. И верувај, штом може неговата неспособност да се избори за бракот покрај предизвиците да ја префрли како вина на караниците на твоите, еден ден би ти префрлил и за детето. И тогаш многу повеќе би те болело. Излези горда од овој брак, затоа што тој веќе го посакал тоа. Задржи го достоинството што останало затоа што може уште повеќе да те замрази ако настојуваш.

На Минна√, Li0ness и dzeneta им се допаѓа ова.
  9. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    седни со мажоти и разговарајте или приредиму некое изненадување каде штосви се запознале каде што те побарал зажена или на некое др место каде што ви е важно раскажиму се шо имате поминато заедно прашајго дали сака тие спомени да ги заборави ако е како што велиш дека те сака сигурно и тој ќе се разнежни и ќе зборува отворено кажиму да не дозволувате да ви се мешаат вашите родители одете живејте некаде подалеку од нив неги барајте извесно време не одете кај нив казнетеги на некој начин да се свеста дека можи да ве изгуба можеби ќе престанат да ви прават проблеми..
    неми е јасно како можат да дозволат децата да му страдаат...

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bigMam

bigMam Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Сакав да кажам дека децата нема ништо да сменат со деца брак не се задржува. Во секој случај мајката е таа што ќе трпи (во најлоши случаи и детето), а Господинот "голем" маж пак ќе си се скрие под сукњичето на мама. Мисли позитивно, Господ те чувал што не си останала бремена, инаку замисли го влијанието на баба и дедо во случај да родеше во климав брак? Аууу па на секое кивање на детето ќе имаше мака, ти си крива за мрсулите, ти ќе си крива ако криво прдне, ова треба да јаде, забите вакви такви, замисли колку полиња за мешање ќе имаа така? И на крајот се ќе резултираше со тоа дека ти си лоша мајка. Па уште оној кој го сакаш бескрајно и од љубов дете ќе му родеше ќе те обвинеше за тоа, пошто мама така вика? Доволни ти се овие маки срце и полесно проагаат, младичка си, животот е пред тебе...

На dzeneta и tessie им се допаѓа ова.
  11. bigMam

bigMam Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    инаку не ме сваќај погрешно, и јас сум брак да се спаси, и јас самата еднаш простив па родив, за да се разведам трудна. Колку што разбрав тој веке поднел тужба за развод ( дека мама така мисли дека треба ) тоа значи дека ти и немаш некој избор. Главата горе и гордо, губи он и не те заслужува штом остава друг животот да му го контролира

На dzeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7

Jas setoa toa sto go napisia sea ti go napravivv vo momentot se predoomisluvaa se dodeka e so menee ... Pobarav od nego da odime podaleku od staritee da ne ostavat na mira ama nee se soglasuvaa so toa ne saka dase odvoiod svoite roditelii.. Sea pocna i toj da se promenii ne toj sto go poznavam toj mnogu gi slusa svoite roditelii mnogu e povrzan so nivv.. Pocna da mi kazuva sekakvi zborovi sto toj nikogas me ni gi spomnuvasee :( mnogu me bolii toaa ne znam veke sto da naprav nemam veke silaa slaba sum :'(

Tocno toa sto go kazaa negovitee uste seaa pocna ma mi kazuvat sto da pravam koga ke imav malo bebence svekrvami uste sea pocna da mi kazuva jass ke se grizam za bebeto tebe nema da ti go ostavam ti zavrsingi domasnite raboti a jas ke se grizam za bebeto uste od sabalevo ke dojdav kaj vas vo spalnata ke go zemam. i jas i kazuvam mamo on ke bide moe bebence mora poveketo vrem da bide so mene i jas ke znam da se grizm za svoeto bebece i ona mi kazuva ne ne toa e moja rabotaa tvoja rabota e da gi zavrsisi domasnite raboti... Jas se potruduvam daa odma so glavata nagore gordno ama ne mozam mnogu go sakam :(
    Ohhhhh ;( ;( Gospod da gi Kazni sto mi pravat taka :( ;(

13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.080
    Kе ги казни верувај.Mорам да ти споделам дека ти сочувствувам во оваа ситуација,бидејќи и јас нешто слично имам доживеано,да бидам со мамин син ,иако само во врска]:) .исто како кај вас така и нашите родители правеа збрки проблеми плус идиотот никогаш не ме сакал вистински,така се испостави накрајта.Aма сега сум раат ,на мира и си велам подобро сама отколку во лошо друштво ,така :) ?Kе помине се ,само он ќе си остане мамин син и кукавица,можел да отиде со тебе и да створите свој дом ,но толку му е машкоста :!: .
    Kе бидеш подобро без него,сега си во шок,и ти е тешко но кога ќе размислиш поубаво ќе сфатиш се.Tој губи,не ти.Mлада си,животот е пред тебе,ако ти значи нешто не си единствена која минала преку тоа,можеш слободно да ме прашаш за совет или мислење тука сум :hug:
    A такви луѓе како неговите не се вредни да се замараш и да се нервираш,речи си фала богу што нема да ги трпиш цел живот и навреме си видела што и како,и подобро што немавте бебе,и тоа кутрото ќе патеше со тебе.Mаминиот син немаше да те заштити,верувај.
    A сега биди силна,исплачи се искажи ја таа болка но продолжи со животот,сигурно те чекаат многу убави моменти во иднина поздрав :hai:

На dzeneta и bubibubibubi им се допаѓа ова.
  14. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7

Falla mnogu za sovesta sto mi ja dadee .. :) Sakam da se isplacam ama ne mozamm toa po tesko mi ee sto ne mozam da se isplacam i da ja iskazam bolkata ;( .Ama ke se potrudamm da bidam silnaa i ke prodolzam so zivootot :) pozz i uste ednas Fallla mnoguu :* :*
    [mod-kirilica:9klqm33o][/mod-kirilica:9klqm33o]

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.080
    поздрав и до тебе :* .тука сум за се што ти треба

На dzeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. maculence1

maculence1 Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Decki,edno prasanje od iskusen.Koja e postapkata odnosno koi dokumenti se potrebni za spogodben razvod na brak?Posle kolku vreme po podnesuvanje Sudot vika na rociste?stanuva zbor za brak so 2 maloletni deca,dali vikaat vo socijalno kako so tuzba koga se podnesuva ili vo spogodbata se naveduva kako partnerite se dogovorile kaj koj kje ostanat decata i sto sve drugo se pisuva vo spogodbata,dali i zaednickiot imot se stava vo spogodbata,kaj koj sto kje ostane od zaednickiot imot po razvodot i dali posto e spogodba moze za edno rociste da se razvede brakot i dali moze samo opolnomosten advokat da se pojavi mesto mene ili mojot soprug?
    Posebno me interesira vo praksa kolku trae postapkata,dali brzo vikaat po podnesuvanje na predlogot za spogodben razvod,
    Se nadevam nekoj kje mi pomogne so odgovor.Blagodaram
    [mod-kirilica:19it20mh][/mod-kirilica:19it20mh]

17. novemberrr

novemberrr Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки,
    Сакам да ве прашам еве 3 месеци сум мажена со човекот кој го знам 2 години.Причината за развод се неговите родители.Сакам да го знам судскиот процес како оди? Ми дојде покана за 15 идниот месец за суд и пишува дека судска постапка за смирување на брачниот пар.Дали тоа ќе биде нешто како советувалиште, дали ке присуствуваат нашите родители или само брачниот пар ќе биде пред судијата.Какви прашања ќе постави судијата,ако одговорам дека не сакам да се разведам дали ќе има уште едно рочиште или доволно е еден од брачниот пар да каже не за да се разведат?Јас не сакам да се разведам затоа што многу го сакам.Се надевам дека ќе најдам одговор :) Можеби има некоја форумџика која поминала од овој процес :)

18. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    ако не сакаш да се разведеш зошто си покренала бракоразводна парница?
    и сигурно само родителите се причина за развод т.е. не те разбирам баш заради нив се разведувате или тие го тераат него да се разведе од тебе штом ти не сакаш да се разведеш?
    и еден совет штом нешто не иде не иде независно од љубов и се останато а тоа одма се гледа баш одма... :(

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Може не покренала таа, може тој покренал. Значи на рочиштата у принцип 2 ги има, оди само брачниот пар. Ако запнете дека неќете, највеќе 3 месеци да трае со се цела судска процедура. Јас лично не отидов на првото рочиште туку отиде адвокат место мене, каде што произнесе дека стојам на одлуката за развод. Вториот пат веке се беше готово. Ако немате деца многу побрзо ке оди, ако еден запне да се смирите само ке се одолговлечи. Искрено, мое мислење е, ако тој не сака да е со тебе уопште не му ја мисли, разведи се. Зар сакаш да се будиш до човек што не те сака !?

20. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Кога се земавте,кога стигнавте да се разведувате?!? :^) :^)