Раничка на грлото на матката

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bajadericka, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bajadericka

bajadericka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Почитувани,
    сакав да ве прашам за стручен совет. пред неколку години имав раничка на грлото на матката која ми беше успешно отсранета, меѓутоа на последната контрола ми кажаа дека постојат остатоци од неа во вид на сиви мозаик... Ми беше препишана терапија со вибрамицин која и не вроди со некаков плод. Би сакала да знам што треба да преземам затоа што секој лекар различно ми кажува и ми препишува терапија.

2. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    И јас кога бев на гениколог ми рекоа дека имам раничка на грлото на матката,но кога го прашав докторот дали има потреба од загрижување ми рече дека не е ништо страшно,нормална работа било,и честа појава...
    Може ли нешто повеќе за тоа...

На bajadericka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. casablanca1986

casablanca1986 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

4. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Како се добива раничка на грлото на матката? Кои се симптомите? :?:

5. Leika

Leika Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    49
    И јас имав некоја слична појава, но ништо страшно, и самиот гинеколог ке викаже кои витамини се потребни, немав никава инфекција освен кандида за која се прочистив и нема проблем веќе, како се појавува и од што е искрено ни мене не ми текнало да прашам иако сум досадна за такви работи, но сепак не се работи за никава сериозна појава како цин, хпв, некој вирус и не е ништо посебно, едноставно ја има а се открива преку клопоскопија, за секој случај јавете си се кај гинекологот и прашај те си, така ке си бидете нај смирени :)

6. teogirl

teogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    дали некоја од вас правела ласер поради раничка на грло ма матка?

7. 2812

2812 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ranicka na matka

bev za pap test i doktorkata mi vide ranicka i rece deka mozebi e od poroduvanje (1 god, po poroduvanje) ili da pocekame na rezultatite. pap testot ispadna negativen no imase virusna infekcija i kandida . mi preporusa sekoj mesec posle dobieno 4 meseci da koristam vaginalni poliginaks i plantagin so kantarion i po 4 meseci da se javam na nov pap.dali e ova dovolno ili ispravno ve molam za mislenje. odnapred blagodaram

8. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    ranicka na matka

па пиј ги колку што ти кажале па после ако нема подобрување тогаш треба да ти кажат лекарите што треба

9. elimila

elimila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    ranicka na matkata

imam edno prasanje pred mesec dena vo sk vo drzavna bolnica na ginekologija mi najdoa ranicka na grloso na matkata mi ja cisteja i toa bese premnogu bolno i pravev pap test testot ne pokaza nisto a kako moze da imam ranicka a na testot nisto da nema i dali moze so edno cistenje da bide dobro taa ranicka a imam 25god i imam edna kerka i dali toa smeta za vtora bremenost vi blagodaram unapred za odgovor

10. DevilsCandy

DevilsCandy Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Девојки јас имам многу важно прашање за вас, со оглед на тоа дека гледам веќе не одговараат гинеколози на прашањава. Пред неколку дена бев за прв пат на гинеколог, и ми најдоа раничка на грлото на матката. Докторот ми рече дека е многу чудно бидејќи сум многу млада за такво нешто (имам 21 година) со оглед на тоа што досега не сум била трудна. Резултатите од ПАП тестот сеуште не се готови, а јас ќе полудам додека да стигнат.. :sweat: Прочитав се и свашта на интернет, од тоа дека ХПВ може да предизвика таква раничка, до Цинови, итн.. И исто така, докторот ми рече дека имам проблем со кандидата и ми препиша терапија со Полигинакс во времетраење од 12 дена.. Дали некоја од вас имала сличен проблем? Дали е можно кандидата да ми ја предизвикала раничката? ВЕ МОЛАМ за одговор, премногу ми е страв да не излезе нешто лошо на ПАП тестот.. :sweat:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.