Оставаат seen на мсн а потоа се жалат како тоа никој/никоја не им приоѓа. Игнорираат сѐ што е културно и со бонтон со нормален пристап и пак се жалат како тоа не им приоѓаат. Епа, каде е грешката?
ама кога ке ги видам ромите со 5-6 месечно бебе на семафорите ми се иде да ги треснам од земја да им начукам некоја даска у глава безобразни едни несовесни ми се гади...некој плаче да држи бебе во раце а некој си игра мајтап со нив оффф лелееее.... Зошто не постои закон: злоупотреба на деца -> вадење матката јајници се што има таа жена што може да создаде нов живот да и се одземе... Тоа би било најсуровата и најдобрата
Секоја вечер осеќам и мислам колку само ми фалат дополнителни часови во едно деноноќие, зошто толку бргу ми минува времето? Се осеќам како безуспешно да се тркам со него, да го надминам, надмудрам и сопрам, ама не може и не успевам во тоа. Часовите што изминуваат понекогаш ми се нјадобри пријатели, а понекогаш најлоши непријатели, се во зависност како ќе се организирам да ги истрошам и пред се со кого
That feeling кога ќе излезеш со јака женска на пијачка и после јако ќе се излапате Стреит женските не престануваат да ме изненадуваат Бараат се од прва
Проба да ме заебеш, нели? Срчки ќе голташ од мене . . . Се ближи датата, уште малку кроце кроце Те предупредив, тоа ми е најважниот дел.
Во контекст на муабетот со маските, тие што се жалат како не можеле да дишат ми се поим за weaklings. Единствено објаснување ми е дека никогаш немаат осетено ни минимален discomfort во животот. Не знам ни што очекуваме од народ што не става појас во кола и вика ,,ама друго е без кондом". Истата багра се.
Таа мајка Ромка, вади за леб со тоа што питачи по улиците. Можи нема кој да и го чува детето, на кој да го остави? Можи луѓето повеќе се сожалуваат ако видат дете и даваат некој денар плус со кој ќе му купи јадење после. Муабетот ми е, секој дава колку што можи на децата. Си видела Ромка на улица со дете и одма осудување, вадење матка, јајници, а не си се обидела ни да помислиш зошто е тоа така или па да пробаш да помогниш. Искрено, ми се згади од ова што си го напишала.
Знам, само сакав да посочам и друго гледиште на ситуацијата, не одма вадење на репродуктивни органи...
Хмммм... па има луѓе со респираторни проблеми? Тие не смеат ли да се жалат? А, да беа маските природни и нормални, сите ќе носеа. Не се. И се дискомфорт. И не мора сите да трпат дискомфорт. Зошто би? Исто... секој има право да изрази револт ако некоја одлука или некакво наметнување му изгледаат глупави. Или ај, сите да бидеме овчички?! А споредбава со појасот и кондомот ти е
Мене со маските единствена мака ми е што како и да ги поставам наочарите, се замаглуваат или лизгаат врз маската, па не ги носам последно време. Али се снаоѓам, јбг.
Се додека мораш да носиш маска на улица кога си сам и околу тебе нема жив човек, а во кафич начукани 5 души на една маса и до неа уште 3 маси залепени без дистанца, овој закон ќе е ништо друго освен полнење на буџет. Лета ли вирусот? Лета.
Не МоЖаМ пАрТаЛчЕ пРеКу УсТа Да НоСаМ. Многу работи не се природни, ама ги прајте. Али ко ќе се работни за јавно здравје дИсКоМфОрТ е. И то себично е. И кафичите треба да се средат и да имат јаки правила. Само оти немат не значи дека другото не чини. Двете треба. Не МоЖи НеКоЈ дА мЕ нАтЕрА дА нОсАм МаСкА мОе ПрАвО е. Сигурно и твое право е ради твоја неодговорност некој да умри. Чирс. Туку татко ми ми дава рум сега ми прај: "море кој ти дава вака од сабајле татко и си-- ах бе пак син ти реков ај живели". :') Ауч.
Не е до право, до основна логика е. Не може да те полнат со реклами во Април за како треба да си на дистанца од метро и пол затоа што вирусот е тежок и паѓа одма на под, за во Октомври да ти носат закон за носење на маски на отворено кога си сам затоа што вирусот летал. Контрадикторност е ова. Не може да ти кажуваат дека тоа го прават за твое добро и да те заштитат, а притоа оставаат да работат преполни кафичи без никаква дистанца меѓу нив, со преполни маси крцати од луѓе, додека полицајците се на метро од нив и казнуваат граѓани што одат по улица сами затоа што маската ја спуштиле под нос. Апропо муабетот од погоре, ова е исто како да врзеш појас додека си паркиран, или да користиш кондом додека мастурбираш, зошто не се знае кога ќе те чукнат, или кој ќе седне на твојата издркотина и ќе остане бремен. АмА НиЕ Се ГрИЖиМе За ВаШеТо ЗдРаВје.
Ги гледам темите Свекрви, мајки и останати “советници“ во бременост , Свекрвите и снаите - проблеми и слични на нив, и му велам на маж ми: “Ко ќе стани полонетно детево, ако почнам да 'делам совети', чукни ме по гла и потети ме дека не треба да се мешам во туѓ живот, и дека не сакам да и' е нејзе, како што ми беше мене.“