Уште сум. Имам пишано некаде назад. Се сеќавам дека пишав непосредно околу нејзиниот роденден 09.09, па сега пак и се ближи. Возбудена сум што да и купам, да ја изненадам и погодам по вкус истовремено
Moрв да најдам што сум пишала после 4 години од тој пост погоре, сега имам само поубави зборови. Сега сме фамилија, сега сум со дете, ми помогна толку многу што немам зборови. Повремено знае да ме изнервира, ама ништо страшно и со лоша намера. Чуваше дете може цела година, се ме слушаше, еднаш не даде нешто лошо за јадење што не сум дозволила, кога маж ми бил на пат, се откажувала (а има прилижно обемен друштвен живот) за да може да е тука ако ја барам за нешто. Ми дала поддршка во најбитните моменти, спаси живот на мајка ми, ми дава уште поддршка за моите амбиции. Страшно сме различни карактерно, ама се гледаме како фамилија, семејство. Може и затоа сме се прифатиле со сите маани и доблести. Јас го праам среќен син и, а она не го нервира, значи двете среќни
И јас сум сеуште задоволна особено сега кога е бебка тука, за се ми помага околку бебка и домашните обврски, супер си е жената
Задоволна. Ме нервира, ја нервирам, не сум идеална, не е идеална... Ми има простено голема грешка и нема тоа никогаш да и го заборавам. На моето дете му мисли најдобро, не мора да значи дека тоа што го мисли е правилно ама не прави ништо за да му наштети и доволно ми е.
Да отвори некој тема за свекори. Јас за свекрвата пре би да молчам, ама за свекорот имам само убави зборови.
Спојлер: Тема за свекори https://forum.femina.mk/threads/Однос-снаа-и-свекор-и-мажот-како-трето-лице.10279/ Еве ти.
Задоволна максимално , никогаш не си имаме замерено , секако не е идеално ниту пак јас сум но никогаш не се имаме попречено. Сега откако сме со мм во странство дури ми недостига .
Презадоволна сум, ми помага многу, особено околу децата. Живеевме подолг период заедно и лесно се навикнавме една на друга. Ги почитува моите инструкции за децата, особено за исхраната, но и јас сум толерантна и дозволувам мали грешки. Тие денови кога не се гледаме, обавезно се слушаме на телефон. Мојот сопруг е тоа што е денес благодарение на нејзиното воспитување и затоа ја почитувам уште повеќе.
Тука се задоволни од свекрвите, пиши во другата тема кај шо се незадоволни . Иначе не ни знаев дека постои оваа тема
Јас сум убаво третирана од свекрвата но маж ми (син и) не е. Така да, кон мене е се ок. Сепак ми пречи тој однос кон сопругот. Она што ептен ми значеше во периодот кога бев најемотивна, после раѓањето на син ми, далеку од мојата фамилија и пријатели, е што свекрва ми секогаш ми потенцираше со зборови и со дела колку добра мајка сум. И колку е горда на мене. Си има маани како секој од нас но добар човек е, ме почитува и сака и го сака и обожава син ми (внук и). Затоа би рекла генерално сум задоволна. Не живееме во заедница и тоа мислам влијае за односот да е подобар. Жената си има некои карактеристики кои што не ги трпам но и јас се претворив во терсене човек (од многу непријатни настани во минатото), не сакам непотребни коментари и совети. Наскоро ќе се селиме во друга земја, јас, сопругот и син ми. Од една страна ми е мило затоа што си сакам целосна независност и слобода. Плус како што нагласив не ми се допаѓа што маж ми не е третиран фер од нејзина страна. И затоа мислам подобро за сите ќе биде оваа дистанца. Од друга страна ми е жал затоа што она страда што си одиме. But that's life..
Задоволна,презадоволна , не си замереуваме никогаш.Луѓе сме , правиме грешки но треба да се има компромис и разбирање.Знам да се извинам , иако таа е постара ако згреши ми се изавинува , секако дека никој не е совршен ниту пак јас но до сега се е супер.Повозрасна е и има проблеми со здравјето,па не може многу околу детето да ми помага ама кога ке си дојдам дома ручекот е спремен и кафе си пиеме обавезно па после си се качувам горе кај нас Си шетаме заедно, одиме на кафенце,во парк со ќерка , си бараме совети една од друга.Исто и таа и мајка ми се многу блиски.Се сложуваме многу добро и така и да си остане.
Браво и во брачни совети те прочитав и имам само да кажам браво. Секоја чест и на жената и на тебе. Имате однос каков што јас замислував да имам со свекрва ми.