Не ја задави? Како бе така на мало дете ? Како може прво да помисли, па и да каже? Девер ми е разведен и свеки нели како по обичај, ни неа не ја сакала де ( иако имало еднаш кажано дека за неа само таа ќе била снаа и никоја друга, само првата снаа е снаа ) и цело време вика : деца се за со мајка , децата треба со мајка да шетаат, седат бла бла бла. Викам аууу што убаво си кажа женава, ми се намести како кец на десетка со реченицава за кога ќе се роди бебе. На секое ќе викам дете е за со мајка.
Вртев вртев и никаде не најдов да има некоја проблем со свекорот, само жените се проблем не ми е јасно како неможе да се разберете. Сметате дека за вашите снаи ќе бидете супер кога ќе дојде времето или и тие ќе мислат за вас ко сега вие за вашите свекрви.
Ти си свекорот. Сега се пие пиво, не каВе во ниедно време, ти ставила свекрвата Дијазепам. Отидовме оф топик, ќе не караат.
Кога ке израснеш дете со безусловна љубов, веруј ми дека нема потреба некој да му каже на тоа дете дека треба да си го погледне родителот. Самото ке е свесно и ке пружа помош таму каде е потребна. Не е во ред да се раѓаат деца за некој да нѐ чува. Син ми на прва вакцина со Рота имаше реакција, многу го болеше меше душиче, грехче беше да се гледа тоа. И самото се виткаше кај мене и пример ке го стиснев кај мене на гради и успеваше да се смири по малку, ете ти ја госпоѓава влага у соба и запна: дај ми го јас ке го смирам, дај ми го, та дај ми го. Викам после ке ти го донесам. Се налути тресна врата. Мм после ги стави у ред. Втора доза иста реакција ама тука веќе сите бевме дома, детево за беља стварно не се смируваше, не можевме веќе и свекорот се понуди да го земе ( ама го кажа тоа на некој посуптилен начин) му го дадов син ми и се потсмири. После пак си го зедов и ете ти ја таа: ај кај дедо, ај дедо да ми те земе мм и кажа да ми го остават оваа начека прилика кога беше овој у вц и ете ти ја трча у соба: ај кај дедо Имаш луѓе не разбрани, ама биди упорна. Буквално роб! Чекам да падне таа тема за чување деца па да си испеам песна
Највеќе иритира кога се прават помајки од нас во однос на децата. 4 г никако да сфати дека јас сум мајка и моето треба да е последно. Еве има проблем сок пие премногу мора вода да се научи ( она ја научи на сок а самата сок не пие ич оти било шеќери и козерванси ај мери ум) и бара вода оваа и вика а сокче не сакаш ама со тон ко да мора сок ,ме гледа мене и и го менува тонот и вика сеа сок или вода што ќе пиеш