Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

И да додадам нешто на ова морам...
    Се разбирам ,ама не разбирам како може да ви сметаат толку многу и се трескате од земја а не живеете со нив?
    Еднаш во неделата неможете добар збор да им кажете?Па и во денот да е...
    Јас живеам 5 години со свекор и свекрва и 5 пати сме си промрчеле ...
    А не да ги гледам еднаш во месецот или во неделата,па мислам дека би се крстеле во мене
    Им сметало што дошле родителите на мажот,па кој го создал,родил и чувал?
    А вашите се светци и икони а? :emo: :x
    Не сакав да коментирам до сега само онака вода пуштав,на виши и уште една конкретно...еве виши е експерт за свекрва на пример... 8)

2. Daleron

Daleron Истакнат член

Најискрено ќе прокоментирам. Од каде толкава омраза, не кажа ниту еден конкретен проблем освен што ги навредиле твоите и возилото го позајмуваат на другиот син. Твоите идат на гости, а неговите не може.
    Дали тоа возило што вас ви го зеемаат го купивте вие или пак тие?
    Ептен забегуваш и навистина не глдам никаков проблем освен во ТЕБЕ.
    И знаеш што? Не ти треба психијатар туку психолог, да ти стави нешто во тоа тиквата, како што ти имаш родители има и тој , ти не го зема од улица.
    И извини дали имотот што го поседувате ти го поклонија родителите?? Воопшто не си јасна цела си конфузна и пукаш од љубомора.

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

А да беше обратна ситуацијата, како ќе постапеше?

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Извини не го разбрав прашањето?

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

За the secret беше. Што ако нејзините ја навредат неа и како што кажа она еднаш ако и згрешат више се мртви за неа. Што кога би била обратна ситуацијата.

6. Daleron

Daleron Истакнат член

Не бива тие не се свеки и свекор. Не живее со нив , а ги мрази од дното на душата.

7. kikav

kikav Популарен член

8. wtff

wtff Популарен член

Верувај дека има и такви родители! Мои блиски роднини одплаќаат долгови на свекорот и свекрвата. Буквално си ги смениле улогите родителите и синот. Синот од сабајле од 5 до вечер 19-20h работи, а се оди за долгови. А таткото се шета по кафани и казина. Страшна работа, не дај Боже никому!

За „проблемот“ на TheSecret... кога видов толкав пост, мислев дека стварно има снајката некој проблем. :D Зошто бре луѓе си правите нервози самите на себе, без потреба? Како ќе се чувствуваш маж ти да ти забрани да се гледаш со родителите, и да ти доаѓаат на гости? Би прифатила ли? Или за колата? Да притреба на твој/а брат/сестра колата нема ли да ја дадеш?

Како што кажа Далерон- пукаш од љубомора и себична си!

9. vichy

vichy Истакнат член

благодарам за бесплатниот совет :D ,сепак да не ти останам должна пиши во лп сметка да ти го префрлам простувањето за моја свеки ;) ,за да не си патам од главата според тебе :lol: .дека ете немаме сите убав живот ко твојот па да имаме доволно време и енергија да делиме бесплатни совети со вакви содржини. :rofl:
    дека нели сум експерт за свекрви ај и јас да те посоветувам,нит психијатри нит психолози нит наверди и филозовии од форумкиве.штом во бракот се карате само за едно нешто престанете бре,особено кога ти влијае на здравјето.решението е многу просто нит одете заедно кај твоите нит они кај тебе за мм да ти тера инает(така нема и он да те тера со сила заедно кај неговите).а ниту он некогаш ќе те натера да се откажеш од твоите ниту ти него ќе го натераш да се откаѓе од неговита на крај на краиштата тие секогаш се твои мама/тато исто како на мм што неговите се негови мама/тато.и не се замарај не живеете со нив постојано,колку и да не ги сакаш па еднаш во месецот стегни заби издржи ги и испоштувај ги барем како гости кои се родители на мм. чувај здравје не се замарај за тоа што некогаш било било и поминало не го менуваш.ако можеш прости и продолжи ако неможеш да простиш пак продолжи рака по д рака со мм,среќа и мир во бракот.

10. tessie

tessie Форумски идол

Аман бе Виши, олабави малку, што се замараш толку? За една година успеа со сите да се испокараш и досетливо да им одбрусиш на форумов, а проблемот се`уште не си го реши. Свесна ли си колку енергија беспотребно трошиш на вакви работи и расправии кои не водат никаде?! Форум е, толку работи си пишала и се очекува секој да донесе различен заклучок. А ако не сакаш да те замараат и советуваат, на погрешната тема си. Ти кажав каде може да си водиш монолози и да си искажуваш мака без да те замараат со разни филозоВии.

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Која беше Виши??? Ми текна, капаче на секое тенџерче, ама капаците не и се совпаѓаат со тенџерињата.

12. Srce2

Srce2 Истакнат член

Zdravo devojki da site imame problemi so svekrvite no eden den i nie ke bidime svekrvi pa istoto ne ceka i nas :D .site svekrvi se isti samo nekoi znaat da glumat dobro :) .Na pocetokot mojata svekrva se pravese deka mnogu me saka no kako sto pominuvavme vreme povejke zaedno tolku povejke ne se slozuvavme gledav sto povejke da se otrgnuvam od problemi no kolku povejke se otrgnuvav tolku povejke mi doagjaa.Pocna da me kara so mm ,koga i da izleguvavme so mm najprvo ke se skaravme pa da izlezime,pocna da se mesa vo sve,saka sve nejzino da bidi ako ne e po nejzino odma problemi so mm ke mi napravese.Pa ednas vo karanje mi rece deka saka da ne razdeli i deka e protiv nas ,ama mm ja slusna i zaminavme od kujkata deka svativme deka ne mozime povejke da ziveeme zaedno.pa povejke ne ziveeme zaedno no pak se gledame i pak prodolzuva po isto ama jas na distanca se drzam od nea a i mm pa super nie ne se karame povejke za nea i si ziveeme kako sto nie sakame a ne kako sto taa saka :D

Momichka and Daleron like this.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

ти енергија имаш само да се расправаш....очигледно...ај терај ко што знаеш и умееш...каква ти глава -таква ти капа....и да за совршен живот ко мојот ,со тој ум,уште долго ке сонуваш!

joy1, tessie, artemidis and 1 other person like this.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Ти се најде да делиш совети за успешен брак и однос со свекор и свекрва :tmi:

artemidis and Daleron like this.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Еднаш си беше една Кокино (умно женче го снема), а сега си ја имаме Виши

16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Да, се двоумев дали да пишам знаев дека вака ќе реагирате, ама ај...некој спомна дека долгот можеби е наш..НЕ не е наш, можеби некогаш и вие ќе се најдете во таква ситуација па ќе видите, тркалото се врти.но на никого не посакувам себични свекор и свекрва како моите што земаат од синот, иако не живееме заедно исто ко да живееме секој втор ден се или на ручек или на кафе..И не пукам од љубомора и не сум себична, во ниту еден момент не сум му забранила да оди кај нив или да се гледа со нив, туку само несакам и мене да ме тера тоа да го правам, ниту тој ми забранил јас да се гледам со моите, затоа неможе да биде обратна ситуацијата како што некој спомна во претходните постови..мислам во 21 век живееме зар е можно едниот на другиот да му забрани да се гледа со неговите :^) И секој си ја знае ситуацијата и со какви луѓе си има работа затоа вие не сте тие кои ќе кажете дали моите свекор и свекрва биле добри или не или дека јас сум била себична или незнам што, јас само побарав совет..сепак фала на Виши само таа ми даде совет а сите други ме критикуваа..како и да е немам веќе намера да ја посетувам темава и да се замарам со такви како вас кои само критикуваат а којзнае какви се НАВИСТИНА вашите односи со свекрвата и свекорот.

bridetobebt and kikav like this.
  17. leona83

leona83 Популарен член

За дел од последната теченица се согласувам.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Никоја од нас не гата на кугла, ако не си го кажеш проблемот не можеш да добиеш совет. Виши е најмалку компетентна да дава совети според мене, она досега ниеден од нашите совети не примени па да дава совети и да се смета себеси за најкомпетентна. Ако сакате совет мора да си ја кажете маката, не можеш да кажеш само ја мразам не можам да ја поднесам и не сакам да ја гледам, а да не кажеш која ти е причината и да очекуваш да бидеш поддржана во тоа. Едноставно нема логика, кој и да е исто ќе помислиш. Кога веќе си решила да напишеш нешто биди до крај концизна, не е начин да речеш не сакам да кажам ама она мене ме има навредено и јас си знам како и што, ако си знаете сами што прашувате овде совет :^)

Nova2014, SimonaTino, SV1911 and 5 others like this.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Како и обично, прво ќе се изнапишат секакви глупости па после ќе глумиме мачиња ранети. Од каде нас таа идеа дека ти му забрануваш? Па уште и изненадена во 21 век кој може да забрани нешто на партнерот?? Дај ти се молам, да не те цитирам, имаш напишано како вриеш во себе кога тој ги вика на гости и како не му е гајле како тоа ќе влијае на твојата здравствена состојба. Тоа што е? Не знаеме да читаме ние, глупи сме?

Daydream, Daleron and tessie like this.
  20. imelda

imelda Популарен член

За снаите кои не сакаат совет, повелете.

kafe-muabeti/ispukajte-se-t1993/

TheSecret и за тебе и за вашата заедничка иднина, најдобро да си побараш помош од стручен кадар кој ќе ти помогне да научиш како да се справуваш со лутината. Тоа не е нервоза невесто од што ти патиш. Туку е бес и агресија. Лутината е здрава човечка емоција, додека не прерасне во нешто повеќе, а дека тоа што го чувствуваш не е здраво, не е. Ти покачува притисок, забрзува срце, лачиш адреналин, покачуваш шеќерот во крвта...така да продолжен период во состојба на лутина нема баш добро да ти се одрази на здравјето, психичко и физичко. Сакаш качи ги свекорот и свекрвата на месечината, исто ти се фаќа, нема да го решиш тоа што те глода од внатре, ќе најдеш друг предмет со кој ќе го храниш.