Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Eve go isto e I kajmene. Deneska si dojdov od rabota ona kaj Mene se pretresila ... Ce puknam vise

2. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Taka sum kako.sto velis toj so dokumenti, a jas ne. I spas samo.glava v zid.
    Ova primerot sto go navede istoto mu se slucilo na brat mu, ama sto velis vo germanija tamu mn ja zastituvaat zenata go znam toa, zena mu go prijavila v policija i toa bez vrska zasto ja terase da dojde tuka da ziveeme site zaedno.....ama tuka kaj sto sum jas ne e taka. Jatrva mi kolku vikala po ulici i kavgi terase, nikoj ne se osmeli policija da vikne, a i da viknea le gi zadrzea saat dva i opomena ke im bilo.za nareden pat. Ama koga otisla vi gerr. Go prijavila( pisav pogore) ama zenata si ima semejstvo, imat pari site se vo gerr, so se dokumenti, vrski ova ona i plus mazot i ne e kako mojov.
    @sanjaeva fala duso ke se obidam i za takvo nesto sto stom soberam pari.

3. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Bednava drzava e italija, a uste po beden e selovo kaj sto ziveam epyen zapusteno.
    Jazik znam, e sega dali sum informirana dobro ne znam, ne znam veke kogo da prasam mestovo e malo site luge gi poznavaat, moze da im kazat....
    Porano ima 2 drugarki, no sega se odaleciv radi nego. Ona vakva e takva e....site se losi samo oni dobri, oni se kukavici vo kukava nikakvi gosti ne ni doagjat a nitu pak oni odat nekade, i vo mk e isto so site komsii se skarani.
    A za rabota baram be duso ne znaes samo kolku mi e potrebna. Ova 1 nedelno bratucedka mu me vikna so nejze da rabotam, pred eden mesec inace bev so skrsena para v dzeb. Da ne lazam 2 euro mi davase koga odevme v park da mu zemam nesti na maloto.

4. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    @Nalutena1 имам тетка и братучеда во Италија. 15 години живеат таму.
    На 100 км се од Рим.
    Ако сакаш пиши ми ЛП што сакаш да знаеш, со какви документи си и јас ќе и речам да праша па ќе ти пишам.

На sj *O*, Glasna, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.168
    Жал ми е навистина. Не знам какви се таму законите. Можеби ете, кочи тоа што сте во мало место, село или што и да е.

Знам дека има многу наши таму. Можеби ќе најдеш некој да се распраша по другите градови. Бидејќи не е важно каде си, во кој дел живееш, веројатно има една централна власт и законите важат еднакво сегде. Обиди се на фб да најдеш група на наши во Италија. Посоветувај се во пораки. Верувам дека би ти излегле во пресрет.

Види, пробај вака. Сега пребарав низ фб. Има еден куп групи. Еве една:
    macedoni in italia (македонци во италија)

Имаш и директна помош од феминката погоре. На твое место не би се двоумела да прифатам.

Со успех девојче. Стварно се надевам дека ќе се средиш.

На CameliaMiller и Nalutena1 им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Акo знaеш јaзик тoгaш мoжеш нa интернет дa нaјдеш се штo те интересирa. Нo првo ти требa хрaбрoст дa му кaжеш нa мaж ти. Зaкaните игнoрирaј ги, дури и дa се oствaрaт вo смисoл ќoтек дa јaдеш, имaш пoлицијa, имaш кaде дa се oбрaтиш. Немoј дa јa прaвиш ситуaцијaвa стрaшнa кo дa си вo некoјa Арaпскa држaвa без пaсoш, јaзик и прaвa oснoвни. Итaлијa е, a ти имaш интернет пред себе зa пoчетoк. Кoнтaктирaј aмбaсaдa Мaкедoнскa пример, a и oнa -не сaкaм мaјкa ми дa јa нервирaм, не ми е јaснo, ѓoмити глaвa спaсувaш a се секирaш зa туѓи глaвoбoлки штo сo кaфетин минaт. Немa дa решиш ништo aкo мислиш декa требa дa е тивкo и безбoлнo. Читaј, прaшувaј, бaрaј пoмoш, збoри дoмa пoстoјaнo декa сaкaш дa си oдиш, прaви дрaми aкo требa...штo дa е.

На kuc, CameliaMiller, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    @Nalutena1 ,mene voopshto ne mi izgleda kako da imash podrshka od majka ti,zatoa shto kakov e toj roditel da mu go pere mozokot na deteto za da si go napushti sopstvenoto dete vo tugja drzava so mentalno zaboleni lugje!!!Kade ti gledash podrsha tuka???So toa shto te ubeduva nema mesto za ushte plus edno vnuche od pet te shto gi ima vo taa kuka???Shto Ne mu reche na brat ti istoto za negovite deca??Ili za tie poveke Ja boli??? Pa ushte ti kazuva prikazni kako bi bilo vo idnina!!!
    Morash da si rashcistish so samata sebe,go napushtash maz ti ili ne !!!Ne Sama!!! So se dete!!! Neka Ne te ni plashat so zakani I takvi nekoi si gluposti samo kolku da sedish tamu I da mizeruvash ...Prijavi se vo policija so se dete, potoa drzavata dolzna e da ve spastri negde..Normalno stravot vo koski ti e koga gi slushash niv I nivnite rodnini..Begaj od tamu I baraj si go chareto negde sama so deteto... Mene ako me prashuvash nit bi Se vrakala kaj majka mi ako dochekav vakvi muabeti dete da Si napushtam..ke me slushne aha..

На zalosna, Sesil и mimiiiii им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Колку што разбрав, таа е нелегално, нема документи таму.
    Тоа ја комплицира ситуацијата.
    Некако сѐ ова е многу лошо почнато од старт, пред да оди во полиција би било убаво да се консултира со некој кој ги познавам тамошните закони и процедури.
    Ако е детето родено таму може да го остават кај таткото, а неа да ја депортираат...

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Da tuka e rodeno deteto...i nelegalno sum tuka radi nego i majka mu. Ne pustase da se vencame za da ne dibijam dokumenti od nego, a ne me nosea ni doma sekoi 3 meseci i taka istana..... jas sum mnogu glupa.i naivna ej...

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.168
    Имаш право. Ама сепак не ми се верува да одделат дете од мајка. Таа може да обезбеди легален престој врз основа на долг период на живеење таму, плус родено дете таму. Тоа се вика спојување врз основа на семејни блиски врски и го има речиси во секоја странска држава. Освен тоа, може лесно да ја покаже нејзината економска состојба во Мк. што е плус за добивање легален престој, но не знам колку ќе и биде плус за старателство над детето. Затоа и треба стабилна работа таму, само не знам како без документи. И најчудно од се ми е, како воопшто работи без легален престој и документи.

Како и да е. И требаат информации од прва рака. Погоре има една феминка која понуди помош. Се надевам исконтактирале. Во случај да не е така, јас ова ќе го сфатам како "барам помош, ама не сакам или не можам да ја прифатам". Да не бидам погрешно разбрана, на нејзина страна сум, ама сметам дека треба веднаш да почне да делува во нејзина корист.

На YoungandBeautiful, zalosna и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Бидејќи е нелегално таму, ако се пријави самата во полиција, сосе дете ќе ја депортираат во матичната земја.
    Ќе изгуби право да влага во таа земја, ама што ако..

Штом не е венчана , детето е нејзино (барем така мислам?)...па ако е нож до коска со ,,маж и,, тогаш и на будала нека се прави во полиција дека не е тој татко.

Ама немој кога ќе се врати во Мкд да долета и тој па проблеми да и прави.

Поправете ме ако грешам..

На alana, Nausicaa, Nalutena1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.168
    Не грешиш. Освен во едно. ДНК тест, на што веројатно ќе се инсистира. А ова дека ќе ја депортираат со се дете, на исто мислење сум.

@kukla21 Пишуваше во злобни и цинични личности тема, или како и да беше темата. Баш за истиов проблем. Ама не се сеќавам за пасош.

На CameliaMiller и referentka им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не беше ова истата што пред некое време имаше слична приказна. Па и немаше пасош?

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ќе и направат услуга нејзе во моментот

На sj *O*, Nausicaa, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  15. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    7.445
    Prvo najdi si rabota.Trgni nekoj denar nastrana.Ne se nerviraj i izbegnuvaj kavgi i so nego i so drugite.Koga malku ekonomski ke ojacas ke se trgnes so se dete no ne kaj majka tuku na strana. Nemoj od eden pekol da vleguvash vo drug pekol zasto i taka ke nemas mir.

На Nalutena1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Ако можеш да се вработиш,собери си пари.Земи детето и правец во полиција,па ти си им ним како заложник во таа куќа само фигура и што ќе заработиш ти зема,те малтретира.Немој да бегаш од државата лошо ќе си направиш на себе си.Веќе си соочена со тој проблем оди до крај да си земеш документи,терај во друг град и обезбеди се со работа и станбено,и забрана да ти се доближи.Пријави и во македонска амбасада да ти помогнат државјанин си на оваа земја.Не знам што друго да ти кажам ама Господ е голем ќе ти помогне да излезеш од таа тортура.Не би ти кажала кај мајка ти да се вратиш дека после од тебе ќе има многу големи очекувања за издржување и може да ти пререкува утре.Тоа дете утре ќе порасне му треба сигурен дом.Заштити се себе и детето,тоа дете ти е се на светот,бори се за него да му пружиш убава иднина,да расне во здрава околина и ти да имаш убав живот.Ти си силна жена :f:

На sj *O*, Nalutena1 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
  18. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Dodeka pri sobere pari za podobro utre, I otidoa i nervi I zdravje,a bashka toa shto ne znae veke denot shto I nosi so takvi lugje..

На Nalutena1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Luge fala vi na site sto izdvoivte vreme za mene, mnogu mi znaci...
    Celo vreme samo razmizluvam i glavata le mi pulkne, ama resiv da ne gi zamaram dodeka da si imam nekoj denar do mene, inace bez pari ne izleguvam otuka.... pa ke se potrudam da najdam rabota plus kolku poveke tolku podobro.....
    Ama vazno mi e co meguvreme da ne se nerviram, kosata pocna preterano da mi pagja od stres.
    Isto se soglasuvam so clenkata pogore da ne odam kaj majka mi, najarno ke bide da se obidam sama da si se obezbedam, pa neka bide sto Gospod ke kaze....fala vi na site

На kuc, mira.mira и Minnie 1 им се допаѓа ова.
  20. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Kako ke zashtedish koga toj ti gi zima parite,neli taka pogore se izjasni???
    Ne odlozuvaj za ponatamu,oti denes utre I pishi propala na tvojot zivot...