Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.478
    Допаѓања:
    183.711
    На kukla21, zalosna и m.i.g им се допаѓа ова.
  2. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    2.107
    Значи стварно немам среќа. Требаше мм да замине во Словенија, но наместо во Сл, ги одвеле во Унгарија некаде на граница помеѓу Австрија, во мизерни услови ( биле околу 50 луѓе во една куќа, по 6 во соба , со една кујна и едно купатило за сите:x) а платата уште помизерна ( 500 евра најмногу) ај што се за џабе потрошени парите , па дури и колата ја продаде, не ме послуша. Сега ништо од плановите, ни да имам кујна, ниту пак таму да одиме сите...баксузии, само нервози

3. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Znaci stvarno.imalo mnogu sto da se zbori na ovaa tema...I jas go ima ovoj problem I veke.go dostigna vrvot pa.I.mojot brak e vo prasanje a imam edno dete I za vtoro sum bremena. Znaci mazot mi e tolku e, zavisen od negovite sto nikogas ne zastanal.na moja strana.. nie uste rucame zaedno za tie da ne se nalutat, se pravime za da ne se nalutat, mislat deka.imat poveke pravo.vrz moeto dete bidejki ziveeme vo ista kuka. Se gi interesira, se sakat da kontrolirat, sto se kupuva ,kako, kade, koga? Svekrvata veke.pretera.koga.mi.kaza zosto sum.go nosela deteto kaj majka mi ,.sto ke pravela taa cel den, trebalo da I kazam porano? Treba da I zakazam tri dena unapred? Do kade ke otide nivniot.nos? Si go.gubam.mazot I brakot od.sto sum.pod stres I izbuvnuvam celo vreme

Blagodaram.na site sto.go.procitavte ovoj post I ve.molam.za.sovet

Последна измена од модератор: 24 јули 2017
    На WildMk, Dona5, stilas7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    ах бе @Lonely1604 :hug:
    Кога толку многу и мени во животот, најавувај и кога ќе одиш кај мајка ти.:|
    Ви треба одделување. Ама мора да сте финансиски способни за тоа. Ако зависите од нивни финасии, ќе ви шефуваат. Многу често луѓето си го дозволуват ова.
    Ретко некој дава пари и вели, еве што сакаш прави со нив.:|

На AURUA и stilas7 им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Аман отворајте очи.
    Нека не ве лажат “посредувачи“.

На eli25, YoungandBeautiful, No Makeup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Toa e samo.izgovor, ako.ne se sluci toa so se sluci samo ednas , ke se.najde drugo nesto da se pregovara..toa e samo zena nevrabotena.sto.sedi doma I gi ogovara site okolu , samo kerka.I e najdobra

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Треба трпение може ќе успее мажот ти.
    Ни нашиот почеток во странство не беше лесен. Дојдовме со мм со месеци работевме на црно, мм беше без документи, не знаевме кога е ден кога ноќ. Со исти алишта бевме и преку ден и за спијање, јадевме само сендвичи, препреки имавме милион, но само една желба ни даваше сила - да не зависиме од никој и мир да си имаме пошто и ние заради свекрва ми заминавме.
    Среќа собравме пари си зедовме стан под кирија, потпишавме брак мм зеде документи, си купивме кола. Е сега свекрва ми многу ме сака, и многу и недостигам (нормално не верувам во тоа ни јас ни мм)
    Но мирот си го пронајдовме.
    Една реченица ни беше секогаш во ум со мм а таа беше на заминување свекрва ми рече ,,остај ги нека одат ќе ги потрошат парите и ќе се вратат со прстот В уста" Се вративме ама таја остана со прстот В уста.

За се е потребно трпение.
    Ако има мажот ти европски документи нека си бара и сам работа. Нека влезе во Австрија. На секој чекор има балканци најчесто Срби може ќе најде некоја работа, претежно чистење, градежништво, молер...

Јас познавам луѓе што и по улици спијале додека се снашле, но секој со маката. Да не одам офф топик.

На Sunshine_1979, Luna91, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  8. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    2.107
    Нема Бг пасош, со мак беше. А и тешко е со дете, кај и неа да ја малтретирам. А познавајќи го мм, едвај се натера да проба, сега додека не му излезе пасошот, ништо .. Пак јас ке си го јадам

9. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    @No Makeup zatoa shto si sama vo ovoj brak zatoa I go jadesh..tvojot izgleda e od onie turni me da kinisam, da beshe poboren chovek ne mislam deka taka brzo bi se otkazal od neshtata za podobra idnina/zivot..chitajki te takov I vpechatok dobiv oti my prija vakvata ziveachka vo zaednica..Ako gledash deka ne biva so takov chovek ni brakot da si go sochuvash,ondak znaesh ponatamu shto da napravish..eden zivot e I zalno e da go potroshish so nekoj koj na gz Ne te stava..a najmalce pak na svekrva zivot da se poklonuva:?:

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @No Makeup po se sto procitav edna pozitivna rabota ne reci. Ne znam stvarno kako voopsto spies vo taa kukja ako se rab taka kako sto opisuvas. Citajki se gusam i imam cuvstvo kako da te izmacuvaat vo kukjata, a jas i pokraj toa sto znam ne prijavuvam... Maz ti ubavo so se nateral da odi, koga ke se vrati prasaj go dali e maz i jaj*ata da ne si gi zboravil nekade vo zivotov, posto place i kuka kako dete tri godisno! Ne poznavam covek so otisol vo stranstvo na fino i lepo, site maka sme videle najmalku prvite tri cetiri meseci. So mislese on? A i deka ke dojde vo slovenija, epten ke se usrekji so 4-5 evra saatnica za sezonski rabotnici. Koga ke plati smestaj i hrana ni 500 eur nema da mu ostanat. A ti malce digni glava i resi nesto vo zivotov odnosno zemi gi rab vo svoi race! Siroto dete vo kakvi uslovi živee. Ti kukas, toj po majka mu trca, taa napred kolovodza izigrava. Razvod, kako da ti kazam, odi i gledaj da ne ostanes trudna so vtoro.

На No Makeup, Glasna, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    2.107
    па ништо позитивно нема, што би имало.. А за развод , многу пати сум му рекла но тој ми се заканува со детето, дека ќе нема каде да го чувам нити па кој да го чува, немам кај да одам , услови за живеење.. само ради детето сум тука и тоа му го имам кажано. А како живеам ? Многу лоши работи, стресови и нервози имам поминато, од најрано детсво, до сега па изгледа сум навикнала. Милион пати сум помислила да го земам детето, но како што спомнав нема кај да одам, единствено под кирија, но сама, па и да работам , нема кој да ја чува. Во оваа куќа секојдневно се будам со една мисла-дека мразам тука да живеам, и на мм му го имам тоа, но кога немаш подршка од своите род, мн е тешко. Мислам дека потпора од семејство е е дна од најважните работи во животот, а јас никогаш не сум ја имала(во многу проблематично семејство израснав, поради тоа и се омажив, да не се повторувам). Рабтам од дома, но тоа не едоволно за да се осамостојам. Здравје од септември ќе појде во радинка, па ако сака да седи таму, добро ќе е , ќе можам да најдам работа. Ако не , оф леле ќе биде бидејќи многу е поврзана за мене, буквално се правиме заедно од спење до бањање...Така да @Mari-Ja никако не сум. Многу пати помислувам дека живото е прекраток за да бидам несреќна но не можам детето да го оставам. Правам се да биде таа среќна , бидејќи е многу весело детенце и многу пати премолчувам ради неа, да не биде сведок на кавги, да не е под стрес и таа.

На CameliaMiller и Dona5 им се допаѓа ова.
  12. Dona5

Dona5 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    29
    Ах тие свекрвии, не викам има и добри, но повеќето сакат да си го пикаат носот кај што не им е место, еве пример мојава постојано сака да се прави главна во куќа и газда, на сите им попува и команда, и она увек е совршена во се, она има совршен брак, совршен живот, најпаметна е и најубаво си прошла во младоста, а ние младите ете појма немаме од животот, не знаеме како да живееме, не се дружиме(иако се дружиме далеку повеќе од нив), не се сакаме( они имаат брак на хартија, постојано се расправаат и н емаат односи) но нема врска, важно пред народот, они имаат "совршен брак". Го убедува маж ми да се оставиме, зошто сум била мрзлива не сум работела, не сум родила деца, а ете тој да бил со друга веќе ќе имал фамилија и само си го губел времето со мене, ние постојано се расправаме со маж ми ради тие навреди нејзини, и споредби на животот нивни и наш.

Но јас спасот го гледам само во осамостојувањето и наоѓањето на поплатена работа, финансиите само можат да ме спасат мене,, па ако даде Господ и браков во кој што сум, ако не така било пишано. Луѓе само едно ќе речам, јас мислам оти мирот во душа е најважен, не вреди ради едни идиоти никој да си губи здравје, но се дур си во куќа кај што се тие, свекор, свекрва, никој не може да има мир, што побрзо се тргнам, тоа подобро.

На Divinebutterfly и Tamatam им се допаѓа ова.
  13. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    @Dona5 dobro bre na mt tvoj sve ova shto go nabroja pogore ne li mu prechi :?:???

14. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Убаво го кажа ова последново. Нема мир додека не се одделите. Ама тоа дека се дрзнала да му кажува да се разведе е врв. Понекогаш си викам не е чудо што се качуваат на глава кога такви работи им дозволувате. Мојава исто на почеток во се буквално се мешаше додека не и покажав каде и е местото. Е сега жива не се слуша. Ќе те газат додека сам не им поставиш граница. А и маж ти секако да е на твоја страна,инаку ништо не ти вреди.

На CameliaMiller и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  15. Dona5

Dona5 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    29
    Koe dali mu preci, sto nemam rabota momentalno, i sto ne sum rodila, pa i toj ne saka deca sega koga sme vo ovakva pozicija ziveeme so ludacive negovi, postojano kavgi doma.

16. miljana1991

miljana1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Леле феминки се изначитав по форумов за односов снаа- свекрва како мојов случај не најдов :). Свекрва ми неможам да речам дека нешто многу ни се меша во нашиов живот, не е лоша напротив добра е, внимателна, но на моменти неможам да ја смислам. Братот на мажотми е женет и живее во друга куќа, ние сме заедно со стариве и тие колку што ни даваат нас толку им даваат и нив ( јадење, пиење, сметки, џепарац се им е платено). И како бе? Кога и да се побунеме дека не е во ред ние треба нив да ги гледаме тие секогаш се едно исто ни одговараат: "ко ќе снеможеме ќе си одиме до старечки дом", и мора исто за двајцата па нели двајцата им биле синови. А јас мили мои толку многу сакав сами да си живееме :( ХЕЛП КАКО ДА ПОСТАПУВАМ?

17. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Јас мислам дека правиш проблеми каде што ги нема сама кажуваш дека односот и е коректен на свекрвати према тебе и тоа што дава и на другиот син е многу нормално не гледам зошто би го делела кога е во можност да му даде и нив плус кога ви кажала дека од ниту едни не очекуваат издршка на старост. А околу тоа што сакаш да живеете сами ќе си разговараш со тм и одете на страна па и вас ке ве помагаат старите и ке бидете еднакви со деверот. Јас сум во иста ситуација како тебе живеам со свекор и свекрва мм е помалиот син, а деверот живее со жена му во куќа до нас еднакво не помагаат е сега кога би сакала да живеам сама тоа би бил мој и од мм проблем и со него би разговарала да се преселиме.

На Luna91, mimiiiii, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. miljana1991

miljana1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Па ме знам баш дали е така. Мене ми е навистина чудно. Како може исти права да имаме, а различни обврски. За слава или гости кога и да доагаат јас и помагам, ко ќе им е лошо ние сме покрај нив, што и да треба помош нас не бараат, мислам кога веќе сакаш да биде исто овозможи им на двајцата исто. Можеби шогрешно мислам, а и така сум растела. Фала на советот.

На Gosh, AURUA, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Za dofrluvanjata na majka mu!!!

20. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Ах жено жено. Си бараш проблем каде што го нема. Зошто да бидеш љубоморна нив што им помага кога ете тебе не ти скратила ништо жената. Плус сама кажа дека е добра, па и од вас ништо не бара. Значи немаш потреба да правиш проблеми каде што ги нема. Ама ете и така ако не ти одговара, па биди ти фраерка па исели се од таму до мажот ти и готово. Жени што навистина имаат проблеми да разбирам и им честитам на храброста како трпат. Ама ова преку леб погача да се бара. Стварно не е убаво верувај.

На Luna91, BlackNight, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.