1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Светли/темни кафеави дамки на гаќите!

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Delilahh, 16 октомври 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ana12121

Ana12121 Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки,имам 17 години и ми касни веќе 27дена,имам нередовна менструација но немам имано односи.Овој период сум под голем стрес,се карам со блиски луѓе и пиам голема количина алкохол викендите.Дали тоа е проблемот или?

2. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    5.366
    Melek4e, ти имаше некои симптоми па отиде на доктор, или ти ја открија при рутинска контрола?

3. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    ne nemav niakvi simptomi, samo iscedokot mi bese obilen i zoltenikav no mi trebaa brisevite i poradi hsg... i sega posle trrapijata povtorno imam iscedok pomalku no so cudna konzistencija...

4. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    5.366
    Така си прашувам зошто кога ги правев брисевите на државно ми беа сосема чисти, подоцна си направив заради сигурност во Ремедика, ми ја пронајдоа. Ми даваа антибиотици, да ја испијам дозата па контрола и три пати по ред така, не ми се излечи. А бев во постапка за ин витро. Петановски ми рече не прави проблем оваа бактерија ке правиме ин витро. Правев со недолечена бактерија и завршив со биохемијска бременост. Значи сепак правела проблеми. Подоцна ја испитав во Систина и пак ја имав. Таму само полигинекес ми дадоа. Повторно ин витрото неуспешно. После тоа правев хистероскопија во Грција, таму ми пронајдоа хроничен ендометритис (воспаление на обвивката на матката), предизвикан токму од оваа бактерија. Во Грција ми дадоа малку поголема доза на антибиотик, па по завршувањето на терапијата правев биопсија таму и излезе негативно. Спремајки се повторно за ин витро после еден месец од терапијата останав природно бремена, што според докторите кај нас беше невозможно. Имав missed abortion во 9 недела но сигурно беше од некоја друга причина. Битно од бактеријата не можев ни со ин витро да забременам.
    Мој совет е да ја излечиш скрос па потоа да правиш hsg испитување, зошто со контрастот може од вагината или цервиксот, да се пренесе во внатрешноста на матката, па подоцна да си создадеш поголем проблем.

5. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    lelee Mene mi e otkriena na vaginata... i dali pravi problem pri prirodno zabremenuvanje? I kako se fajka taa bakterija imas li info? I dali treba i partnerot da se leci i da se ispit bidejki on pravese spermogram i nemase nikakvi bakterii...

6. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    5.366
    Не е сексуално пренослива, на партнерот не му даваа терапија.
    Само на мене. Изгледа од пад на имунитетот се размножува во поголеми количини. Инаку мислам дека во мали количини ја има нормално во секој организам.
    Си го кажав мојот пример, немој да се грижиш, можеби тебе нема да ти прави проблем, а и во случај да ти прави лесно се лечи.

7. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    Vazno mi e samo da zabremenam... Dali smeta mi e vazno :D drugite brisevi od cerviks i opsto bea chisti... a kazi mi kandidata dali smeta pri zabremenuvanje?

8. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    5.366
    За кандидата мислам дека не прави никакви проблеми освен што е досадна.
    За да не ја добиеш, додека пиеш антибиотици, пиј си некој пробиотик и пиј поголема колчина јогурт. Јас пиев Laktogyn.

9. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    Da... i sega procitav beta streptokokata ne pricinuvala problem pri zabremenuvanje... Se macam veke godina ipol da ostanam... sakav hsg ama ako sum nositel nema sansi... ima li nekoj drug nacin da se dokaze proodnosta na jajcevodi?

10. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    5.366
    Испиј си ги антибиотиците, провери пак, ако ја нема повеќе, направи си слободно hsg. Може и со лапараскопија, но тоа е со анестезија.

11. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Веке 4-5дена кога одам во вц на гаките секогаш имам крв кога се бришам нема ништо..Треба да добијам на 17 дали е можно да е тоа или нешто друго е во прашање..?

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.926
    Допаѓања:
    35.768
    Можно е да е инфекција во прашање. Јас имав таков проблем пред 3 години. На гаќите крв, а кога се бришам немаше ништо. Дури и не добив тој месец. На моменти имав бледо црвена, а на моменти бледо розева крв. Отидов на гинеколог да испитам брисеви и излезе дека имам стрептокока. Ја излечив и после тоа добив.

13. железната лејди

железната лејди Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    50
    Сексуално сум активна и односи имам со кондом, сега пред да добијам неколку дена имам главоболки како и секогаш, но имам и кафеав исцедок не многу, но има. Сега од што читам претходно што се пишувало за бременост јас мислам дека таа алтернатива е исклучена поради тоа што имаме заштитен однос и го проверуваме кондомот дали е пукнат по односот. Дали може да добијам ваше мислење за ситуацијава?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.