Семејството или ТОЈ???

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од sestra2, 23 август 2012.

1. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    ^
    Реков дај боже да грешам :) ама девојчето не треба ни за момент да помисли да бира измегу.Мене ми изгледа глупаво...Го знае само 8 месеци,еј само 8.Шо знам,го дадов моето мислење само шо не мора да значи дека е точно :)
    Аs I said, семејство е едно дечковци ги има илјадници.Се работи за луге кои и дале живот,кои ја хранат и ја финансират најверојатно...
    не ги сака останатите го сака него...а што е со семејството?Како ти би постапила во таа ситуација?
    Може да остави се и да замине со него.Утре не дај боже ке се скарат кај ке оди?
    Нека ја каже причината зошто мора да бира ама сепак нејзина е одлуката,ние не можеме да смениме ништо туку само да ја натераме да размисли подобро пред да стори нешто.
    Бев само реална,и не реков дека дечко и ја тера туку не би дозволил да помисли на тој чекор.

2. sestra2

sestra2 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Значи вака: јас имам 20 тој има 23 год, тој е како да ви кажам од др „секта„ и мојата мајка не ја одобрува врскава. Секој ден се карам со нејзе, се расправаме .... Тој е готов да се бориме. Прочитав некој ком да избегам бегалка, па и за то размислував ама некако е брзо. Да речиме дека сум со него, но кој ќе трпи да се кара нон стоп со некој дома???? Тој е ваков, таков , не си одоговарате.... А ако не сум со него??? Не можам да издржам а ни тој без мене. Сакав вие да ми помогнете да одлучам. Ако е семејството зошто? Ако е дечкото зошто тој???? Ако се откажам од него, сите тие бакнежи, допири, зборови, неговиот поглед, неговата рака, што со сето ова??? Не знамммммммммммммммм.... помошшшшшшшшшшш

3. sestra2

sestra2 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    хаха да тој е, ама од тогаш се сминија мн работи. Успеав да го натерам 8 месеци да ме гледа само мене, 8 месеци да се гледаме секој ден и да не ни е досадноооо, успеав да го натерам да осети што е вистинска љубов нешто што тој порано не го знаеше, а и плус немам 13 год па ај ке поминат уште 10 па ке го забораам, не е то толку лесноооо

4. sestra2

sestra2 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Од ова и се плашам. Што ако го изгубам, а никогаш нема да најдам некој како него???

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    СДКажеш дека ти си од една секта а тој од друга и тие се подудараат и не се признаваат или што ти ја знам и затоа мајка ти не ти дава да бидеш со тој дечко...
    -Не сум доволно паметна да ти дадам совет затоа што не ги знам правилата на игра во една секта

Мислам дека не е доволно само да имаш желба да бидеш со тој дечко туку треба да постојат и други причини. Верувај дека семејството секогаш го мисли најдоброто за тебе и како за крај ,,не се прави бегалка,, туку седни и размисли си што правиш во животот.

6. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Јас мислам дека сеуште ти е рано да избираш помеѓу дечко ти и семејството.Сепак го знаеш само 8 месеци.Почекај уште некое време и ти со текот на времето сама ќе си сватиш дали тој е вреден за да се откажеш од семејството или дека твоите биле во право.Немој да избрзуваш со одлуките зашто после можеш да се каеш..

7. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Епа џабе ти е тоа што ти си го натерала, убавината е во тоа тој самиот да сака да те гледа само тебе.

8. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Па фората е да не ни мора да бира ако може и двете наеднаш да ги има.. :?:
    Јас знам дека со фин разговор семејството би ми дозволило а ако не сваќаат тогаш не те разбираат и не те сакаат доволно.Па би го избрала дечкото!И не сум ни дозволила да дојде до таа ситуација без разлика каков е дечко ми.И фората е да не се скараат утре,и можеби не и ни дозволил па затоа она прашува! :)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Душо можеби си мала и некои работи не ги размислуваш,ама едно знај во животот многу пати ке ти притреба семејството а доколку се одделеш од него ке ти биде многу тешко :!:

10. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Да ама ако се оддели и од него ќе и биде тешко.Можеби е љубовта на нејзиниот живот who knows??hhhh

11. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Не знам како е можно да се двоумиш? Па нормално тој, семејството не е ништо, само ги познаваш цел живот, никој нема да те сака како тие, ти дале се што ти треба... :?:

12. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Неможам да го докажам позитивното на темава така да се откжувам.И сватете дека има ЉУБОВ И ЗА СЕМЕЈСТВОТО И ЗА ДЕЧКОТО НА ТВОЈОТ ЖИВОТ И ЗА ДЕТЕТО ШТО ЌЕ ГО РОДИШ И ЗА ПРИЈАТЕЛИТЕ,СВЕТОТ Е ОГРОМЕН ПА ИМА ЉУБОВ ЗА СИТЕЕЕЕ..А ВИЕ ШТО СТЕ НЕГАТИВНИ И ЈА ОДБИВАТЕ ЉУБОВТА ПОРАКА ОСТАНЕТЕ САМИ ДО КРАЈОТ НА ЖИВОТОТ И НЕКА ВЕ ИЗДРЖУВААТ ТАТКО ВИ И МАЈКА ВИ..Ц,Ц,Ц....UNBELIEVABLE..
    И BTW:Не спомнав нигде дека семејството НЕ Е ВАЖНО само така ви се чита па така го читате..

На Look, Thebestone и tessie им се допаѓа ова.
  13. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Па што се тоа само 8 месеци? И од каде знаеш дали навистина те сака? За разлика од него твоето семејство те САКА НАВИСТИНА. И секогаш ќе е тука за тебе. Тоа те израснало и цел живот било покрај тебе. Секако семејството е поважно.

14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.766
    Допаѓања:
    23.736
    Така си е...и да дополнам

5. Не можеме да знаеме дали е дечкото тој што ја става во ситуација да бира или родителите...пошо ако таа теорија е точна, значи дека и родителите не ја сакаат? Не ми држи вода.

И она, 8 месеци се малце ич не ми држи вода. И јас со мм не сум одела со години пред да се земеме, па добро оди. Мајка ми и татко ми по 5 ипол месеци врска се земале, па 40 години се во брак...да запознаеш некого не мора да значи дека МОРА да помине oдредено време...доколку сакаш да дознаеш некои работи за него, ќе ги дознаеш за многу краток период. А има некои по десет години се во врска, па во брак како да не се познаваат од разни причини, најчесто затоа што потсвесно, не сакаат да дознаат нешто лошо за човек со кого минале толку години.

За многу работи гледаме на квантитетот, а не на квалитетот и од таа причина неретко носиме лоши одлуки во животот.

На Look му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Па татко ми и мајка ми 2 месеци се знаеле и шо,се земале.И не се сакаат СЕ САКААТ.На човек подобро не му ни објаснувај нешто ако не сака да го свати.Бесполезно.

16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Ако те изневерил еднаш, ќе те изневери уште најмалку еднаш, така да не биди многу сигурна во него.
    Зар треба некој со сила, со убедување, со уценување да натераш да те гледа и сака само тебе? Бог да чува, подалеку од таква љубов.
    А од кај знаеш, можеби додека ти спиеш, тој гледа скришум друга, не биди 100% сигурна.
    А и ова со сектава ме зачуди, или ти измислуваш и ни правиш филм на нас, демек види проблем па ај ќе си измислувам они нека ме советуваат демек, или па е вистина и си го бараш со боринче.
    Ај да беше некоја вистинска љубов, па да се пишуваат демек совети, ама ова ми изгледа на сапуница, само на љубов не.
    А во која секта е малиот, чисто онака да си имаме информација при советување, различна секта-различни услови :lol:
    Според начинот на "пишувањееее", дека не ти е "досадноооо" и дека не ти е "леснооо", мислам дека се заебаваашшш и си тепааашшш времееее на форумов.

На Mikako му/ѝ се допаѓа ова.
  17. My.Cloud

My.Cloud Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    62
    После 8 месеци бираш семејството или дечко ти?Добро девојче одамна си требала да донесеш одлука за ова :fubar:

На Caitlin му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Ова ми мириса на оние врскине со момче од друга вера , знаете која е кај нас најзастапена да не спомнувам воопшто ама ајде и јас да ти кажам мое мислење..
    Да ја оставам мајками што ме родила и исчувала од 3кг. и што бдеела и се тресела над мене кога сум била болна и кога не ми било арно, и ред други ситуации да не набројувам а за когоо??? за некој што прво ме изневерил? и што ако отидеш за него и тој пак те изневери и пак и пак и пакк, ке имаш лице да се вратиш дома и да ја погледнеш мајкати во очи?

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.766
    Допаѓања:
    23.736
    Не сакам да напаѓам никого, само си кажувам мислење, поучена од лично животно искуство.

Мене па многу ми е манипулаторска и не-фер онаа фраза „таа те исчувала од 3 кила мевце.“ И нејзе некој ја исчувал и јас ќе чувам некого така. Тоа е животен процес. Само таа чувала деца. *удирање во гради*

Таа е мајка, тоа и` е должност штом веќе решила да стане родител. И нејзината мајка ја исчувала од 3 кила мевце и шо требало сеа таа да направи: да батали и среќа и срце и се` и да си ја чува мама до крајот на животот, или барем додека не најде некој на мама шо и` е по мерка нејзе или на комшиите и далечната фамилија на сопругот? И од тоа произлегле мноооогу жени кои останале со неисполнет живот, не затоа што се сами, туку затоа што тоа самување не било нивен избор, туку на мама и тате. И после тие мама и тате кога ќерката веќе ќе ги искоцка сите шанси во животот, знаете шо викаат на детето: Е де, полнолетна си, кој ти бранеше? Го слушнав со свои уши кај едни пријатели. Е да де, кој и` бранел? Полнолетна била.

И ако се спротистави на родителите заради некого кого го сака, не значи автоматски дека не ги почитува. Напротив, родителите се тие кои не ја почитуваат како личност со самото тоа. Е сега доколку се некои навистина страшни работи, да, треба да се предупреди детето, како ментална болест, тешки пороци и сл.

И јас се спротиставив на родителите затоа што ми се мешаа во изборот. Но тоа не значи дека не ги почитувам. Кога им било потребно, со мм ко улави сме трчале за нив, шо не е случај со брат ми кој, пак, е поомиленото дете затоа што снавчето им било по мерка од ден 1. Ама уше малце и теси ќе се опамети...баш вчера праев муабет со мм, се трудевме околу нашите шо се трудевме, се оправдавме за се` што сториле за нас, од сега натаму само за нас ќе си гледаме. Ама така де!

На Look му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Секаде различни ситуации, различни сфаќања. За некого ќе е нелогично човек да си го напушти семејството, кај друг семејството само и заслужило да биде напуштено. Овде, колку и да се дискутира нема да се разбереме, зашто не сме се нашле во кожата на другата страна.
    Сметам дека девојкава измислува. Ако не измислува тогаш треба да се опамети. Сметам дека тоа не е вистинска љубов, дека ќе и помине кај и да е и дека да било прашање на силно љубење, немаше овде да се обрати, туку веќе ќе беше кај момакот дома.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.