Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сериозна врска со муслиман

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од inlove80, 27 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Со ваков македонски менталитет и во ваква средина мислам не би успеала таква врска.
    Или може би успеала ама со 300 препреки, нормално откажување преку весник од ќерката, не прифаќање на зетот и внуците...што мислам дека премногу психички тешко би и било на секоја девојка.
    Да појде кај друго семејство, со други обичаи, други верувања, и притоа да нема поддршка од никого. Мајка и и татко и да не ја сакаат, да не и зборуваат, така секоја би паднала во депресија.
    Колку и да била голема љубовта помеѓу неа и мажот сепак со тек на годините ќе опадне, а родителите и најблиското семејство никој не може да ги замени.
    Плус неговите родителите може да се запнат да му прават сунет на детето, место крштевка и нормално дека сама една девојка не може да оди против сите тие...колку и да се прави дека мажот ја сака, на крај сите знаеме дека сепак и нему ќе му го исперат мозокот неговите...
    И искрено и јас сум многу против таква врска. Нека си се земаат муслимани со муслимани, христијани со христијани...зошто да се мешаат?
    Пријатели убаво е да имаш со сите вери, националности, култури, раси, полови...ама за врска или брак мислам не треба толку експериментирање, посебно не во нашава малечка земја.

На cresa-jagoda, Petar80, MacaLove и 7 други им се допаѓа ова.
  2. dmbalea

dmbalea Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    48
    затуцани не затуцани тоа е, ти сега ако си албанка/муслиманка, или си омажена за горенаведениве,па те боли ..лично мислење

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.442
    Абе луѓе, муслиманите што се? Животни? |(
    Јас разбирам, има многу фамилии што не сакат синот/ќерката да му биде со некој што не е од нивна вера, неможеме секој едно исто да сакаме. Ама да викате дека е гадно? Што е тука гадно? Што е друга вера?
    Ајде ви се молам, човек не се гледа по верата, туку по тоа што го има внатре. :)

На CameliaMiller, Victorian, nat17 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    [
    Како немаше. Токму тоа ти го викам, дека не им даваат од дома на обична забава од 3 саата да дојдат, а ти мислиш хипотетички дека би успеала врска со такви?

На Oscar Lady и Tanjamm им се допаѓа ова.
  5. dmbalea

dmbalea Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    48
    СЕКОЈ СВОЕТО !

6. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    i jas bas sakav da prasam sto ima tuka gadno?? zarem na nekoj na celo mu pisuva musliman/hristijan.

7. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    1. Од кај знаеш дека од дома не им дале? Може не ни сакале да дојдат на забавата од х причини.
    2. Како знаеш дека на сите не им даваат од дома да искочат?

Еве јас знам православни девојки, што нивните на 20+ години едвај до 12 им даваат излез родителите. И тоа со плачки, лутења и викања.
    И шо сеа?
    Од друга страна, тоа дали им дали или не им дале да дојдат на забава е каков си услов за врска?

На CameliaMiller, Rose96, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Не знам оти вакви размислувања, посебно кога живееме со муслимани веќе долг период. Гадни ви биле? Срамно е да се помисли, не пак да се каже.

Единствена причина што овие врски не успеваат се родителите. И тоа најчесто родителите на муслиманите. Нивната вера и традиција е поинаетџиска од нашата, тоа е тоа. Не и дека христијаниве не прават проблеми... И младиве, фала богу, знаат каде лежи парата зашто се' уште ги издржуваат нивните и си продолжуваат по своите чистокрвни патеки. Плус јакиот плебс овде помага, во секој комшилук ќе се прави истиот муабет.

Секако младите дека тешко ќе ги издржат гадните човечки усти, па колку силна да е љубовта. Ана Каренина, што се вика, потклекна, а не па некоја девојка од крајот на улицата опседната со мислењето на сите околу неа.

На CameliaMiller и Dgirlll им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Abe ne za dzabe se reklo svoj leb jadis a tugo gajle beris..Ako si se sakaat neka si se zaedno ic nemam protiv,zdravje imam sin i ako se zaljubi vo muslimanka sto treba da pravam da se otkazam od nego???Kako ne,koja nego mu odgovara neka si ja zeme,normalno samo od ljubov ne se zivee no ako roditelite ne pravat problem toj brak ke opstane pa sto i da rekle komsiite,zasto sepak za niv ne ziveeme neli.A toa pisenje deka na apsolvenska muslimanite ne odele (facepalm) bas me interesira kade bilo ? Vo mojata generacija bevme i muslimani i hristijani pa skoro site dojdivme se zabavuvavme isto kako sto bevme bliski 4 godini na stidii...

На CameliaMiller, nat17, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Искрено зборанто на муслиманките (во просек) повеќе работи им забрануваат, отколку кај православните. Нормално дека има исклучоци ама во глобала гледано ете тоа е реалноста.
    Плус муслиманите стапуваат во брак многу рано (тука во комшиите сега свадба правеа, девојчето имаше 17, а машкото 21)...и други примери знам одма таман ќе завршат средно, одма свадба им прават, а со тоа им скратуваат од можноста да запознат некој друг/а, да поуживаат малку во животот и во младоста. (нормално има што продолжуваат да студираат, во други градови ги пуштаат итн итн ама просекот...)
    И тоа што прашуваш за условот за врска и забавите...па ако и забранат да одат на забава што се организира од факултет, тогаш мислиш ќе ја пуштат да оди по дискотеки и кафичи (освен сама ако не излаже нешто дома па да избега)? Нема да ја пуштат, па каде таа девојка би се гледала со дечкото? Кога би се гледала?
    Пак ќе речам дека има исклучоци, посебно кај Турците...ама албанците се повеќе патријархлано воспитани, повеќе имаат забрани и позаостанати верувања.

На Tanjamm и Priroden им се допаѓа ова.
  11. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Абе све ми е тоа јасно мене, исклучоци има и од кај нас и од кај вас. Нема збор тука.

Мене не ми беше јасно а и се уште не ми е, од каде забавата испадна услов за врска?
    Као не ја пуштаат да се пијанчи до 5 сабајле па не ја бива за девојка? :^)
    А еве нас шо не пуштаат кога сакаме, до колку сакаме, со кого сакаме, сме океј за врска ?! :D
    Сакав да кажам дека дечкото ги помеша есапите у темата.

Фала богу секој си има право на свое мислење, ама за сопствениот живот.
    Ако смета некој дека е погрешно, нека не си фаќа бре дечко/девојка од друга вера.
    Не да бере туѓо гајле дека било гадно да се има врска со муслиман или обратно муслиманка со христијанин.

На CameliaMiller, nat17, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Тоа дали дошле на забавата не е никаков услов за врска туку е доказ дека не те рачуна за жив ни тебе ни твоите 300 колеги од сите институти, ни твоите 30-40 професори. И јасен доказ дека не смееш да помислиш на нешто повеќе како излегување или врска со неа, ако не си од нејзината вера.
    Oдбивен и е во старт некој кој не е од иста вера.
    Нормално дека има по некој исклучок, ама овие кои јас ги познавам не се. Толку од мене :)

13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.835
    ^ Ај сеа да вадиме заклучоци врз основа на три девојки што си ги видел на факултет.

Мене ми е гадно да идам со националисти, и од дома не ме пуштаат со такви. :)

На cresa-jagoda, anel, gothchick и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Да се разбереме ја неам ништо против муслимани. Генерално за врска иам проблем да бидам со пререлигиозни. Небитно дали биле христијанки или муслиманки. Скоро имав контакт со една христијанка и цело време ми зборуваше за библии, за миси, дури и за некои кои идела како мисионери во Африка.
    И дека за 4-5 години не можела да се замисли во брак со некој што немал таква врска со Бог, како она што имала. Е сеа колку и да ми е добра по критериуми за врска, после ова не ми е така привлечна. Верувам кога слушна дека сум атеист истото и она го помисли за мене. :)

Ова е последен офтопик од мене на темава.

На RedWine и Waka-waka им се допаѓа ова.
  15. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Точно, секој си бара сличен на себе си за врска.

Нас ни сметаат луѓено што си даваат за право да судат што е правилно а што е „гадно“.
    После се вадат со тоа дека луѓето ќе збореле.
    Па тие луѓе сте самите вие што берете туѓо гајле и ширите омраза насекаде против муслиманите.

(poolparty)

На Rose96, kjukli, Dgirlll и 3 други им се допаѓа ова.
  16. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Лелее, од вакви ко тебе бегам и у живо. Многу сум среќна што моите дома ме воспитале на многу поинакви вредности. А твоите ако се со затуцани сфаќања и наместо да те учат на нормални вредности, да ги сакаш луѓето ради тоа колку вреди нивната внатрешност, тебе те учат дека ако идеш со муслиман си ороспија, тогаш запрашај се кој треба да се преиспита. Мене животот ми е преубав со прекрасни личности од најразлични националности, а дали ти и комшиката од трети ќе мислите дека сум ороспија или глуперда, баш ме боли да ти кажам. :)

На CameliaMiller, nat17, Sanjichka007 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Јас не ја гледам поентата за мешање со некој кој е сосем различен од тебе и со некој за кого си бил роб или сега си потчинет.
    И додека ние овде сме многу либерални, ја заземаат еврома и никнуваат минариња.

Едноставно, не можам да се заљубам во непријателот, па незнам за коков поединец да се работи. Основата и генот му се исти. Крај

На Rama, poenta, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    сериозна врска со муслиман-сериозни животни проблеми!!

На cresa-jagoda, mimi****, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Кога веке некој спомена албанец-муслиман ( не сите ама голем дел се ова)

Албанците најбројни Европејци во италијанските затвори
    http://denesen.mk/web/?p=362912

Не нема да сакам непријател НИКОГАШ

20. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    6.519
    okcenzi само албанец може да ти биде непријател?ако е наша вера тогаш не може да ти наштети.
    многу грешиш за ова.

На CameliaMiller, N.Kety, Oscar Lady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.