Ako zasakas drud covek neznaci deka treba da go zanejkes prethodniot. Srceto e golemo, za site ima mesto. Pa na kraj kraeva zosto treba da se mrzi onoj so koj e na kraj vrskata ili zavrsila. Bilo nekogas ubavo, zabavno neka ostane taka vecno. Gledajte se, zabavuvajte se, zivotot e kratok za osuduvanja, nejkenja, mrzenja. Pa sto e vazno ako toa e vo isto vreme?
Што е важно ако тоа е во исто време? И после сакате и кукате зошто успешна врска немате? Хелоуу? Ако си со еден мислам дека би требало да бидеш со тој а не меѓу времено и со друг да излеваш, чекај казанова ќе се правеме? Зошто уопште да го мачеш и своето срце и туѓите срца? Мислам дека ова со двајца, тројца е малку глупост, детска работа.. Мораш секогаш да имаш свое јас, и да одлучиш што би сакал.. И после ќе нема кукања и ќе имате успешна, средена, полна со љубов врска. Барем ова е мое мислење. п.с Срцето е големо, но не за машки, него за 1 машко. Таква сум си ја, мада кога бев тинеџер не мислев вака..
Ова некој цитат од боб марли тие? Ако засакаш некој додека си во врска значи дека нешто не е во ред со врската или нема повеќе љубов и станува монотоно или се работи за изневерување па можеби и малтретирање кои многу жени денес тоа си го дозволуваат колку да не се осамени. На крај кога ќе се најдат заглавени во самосоздадениот парадокс неможи да нема омраза, кон себе, кон тој без грам совест. Срцето е големо да но едно е да си во врска со еден човек, а од време на време да се смееш на убавите ствари со првата љубов сосем друго е да си во врска со двајца истовремено.
Темата ми е толку банална, а уште побанални оние кои дошле да бараат совет. Ало, дали сте слушнале за нешто наречено раскинување? Раскини, па со кој сакаш со тој оди. Ех, мајка му стара, деца порационално размислуваат од вас. Не ви е доделен од општината и законски да е забрането да прекинете
Според мене е превише детски да се гледаш не со еден, туку со двајца! Мислам хелоу.. Убаво вика @Summerlover, постои раскинување! Зошто би сакале да ве бие лош глас дека сте мераклика и расипана, пошто нели не ви е доволен, ами ви требало дури двајца. Пораснете!
Ubavo zborish, samo seriozen problem kje bide da se najde vreme i da se raspredeli za site. A nastrana toa, do kaj chetvorica, petmina ne e nishto chudno.
Јас не можам со еден да се снајдам, не па со двајца. Не, шала на страна, оваа работа не е паметна од повеќе аспекти. Прво, не ме бива за вакви работи, одма ќе ме фатат. Плус, кај ќе имам јас толку време на располагање за да можам да се гледам и со двајцата, па и тие да не знаат еден за друг, што ќе правам ако ми се разѕвони едниот додека сум со другиот? Па, во земја ќе пропаднам бре. Второ, јас кога ќе се загледам во еден, ама она за поозбилно де, мислите ми се преокупирани со него, и нема место за друг ни во мисливе, не па уште да одам со него. Е сега, ми се има случено како помала со некој што сум се видела неколку пати, во меѓувреме некој друг да ми се допадне, и да си зборам и со него, ама најчесто ќе сум прекинела да се гледам со првиот, па ќе си излезам со вториот. Ама, тие ги рачунам за обични мувања, доколку се работи за сериозна врска, сигурно нема со двајца во исто време да одам.
Да јас така пред 12 години сакав да се "испробам" со две девојки за кратко време останав со прстот во уста.
Дечко ми на времето имаш 6 одеднаш. Само го прашав: Како ти успеа... Вели: Секој ден со различна, на сите ќе им пукнеше филмот што не се гледаме секој ден и ќе си отидоа.. Хахаха
Имам дечко долго време убаво ни е заедно и се тоа. Но пред 1 месец ми пиша еден и се направивме муабет тој знае дека имам дечко, но сепак ми пишуваше за да се видеме. На крај јас испаднав со него односно се имаме видено околу 4 пати а онака секој ден си пишуваме. Јас несакам да го изгубам дечко ми, си ја гледам иднината со него, но едноставно и со овој другиов ми е интересно. Млада сум 22 години, сум имала само една сериозна врска и затоа испаднав со овој другиов бидејќи долго време сум заедно со дечко ми и сакав да пробам нешто ново.
Некој мака мачи за да изгради стабилна врска. Да има покрај себе некој што ќе ја сака и ќе ја цени додека таа ужива во тоа. За жал некои не го ценат тоа. Зошто? Толку сте ненаситни од еден па сакате уште еден? Бидете во позиција на вашиот дечко и размислете како ви би било да го доживеете истото. Не убаво нели?
Така треба, рано ти е за сериозна врска..пробај се што те привлекува па на крај кога ке дојде врем, е тогаш одбери го правиот (ако воопшто постои правмаж)
Демек работава е таа права женска оти дватритројца истовремено а маживе не се прави малку подвиткани хмм бабушш
Чим ти се јавила потреба да пробаш нешто ново,значи имаш причина,монотона врска,навика, се изгубила страста и сл. Ништо лошо нема во тоа да посакаш нешто друго. Лошо е да го моткаш дечкото. Фер е да му објасниш како се чувствуваш, да ставиш крај или пауза, отворена врска или некој друг статус со сегашниот и да си правиш што сакаш без грижа на совест и без да повредуваш некого. Млада си, не брзај со обврзување. Проживеј
А мор Бубалче, немом да ти го тагнам..хахахахахха..знаеш што..АМА дај молимте смени аватар, неможам во очи да те погледнам