stvarno sum bezveza,eve vecer koga ke se vidime sto da napravam ? da mu kazam deka ke bideme samo prijateli deka ke se gledame samo vo drustvo? deka nesakam da bidam so nego ? deka ke si najdam drug decko? On na seto toa ke mi rece Mece sto i da odlucis jas ke bidam tuka za tebe i koga ke goresam problemot kaj tebe ke dojdam tebe ke te pobaram,a ti ako sakas otkaci me togas.
Па нека направи така.. Тој нека биде тука за тебе, ти меѓувремено барај си друг дечко.. Ако некој вреден улета во животот, продолжи си со него.. Ако сака овој да останете пријатели, во ред.. Ако не чао чао. Ако некогаш го реши проблемот, преиспитај си ги тогаш чувствата (иако мислам дека ќе оладиш ако си го најдеш господинот вистински) и реши што ќе правиш.. Премногу е краток животов за да го минеш чекајќи некого или нешто...
ТИ глеај твојот проблем да си го решиш да се тргнеш од него ... ако он сакал да си го реши прблемот до сеа решен ке бидел. Никој не е будала у денешно време да живее со некој со кој нема никаква комуникација. Поготово жена му, не трпат западњаците ни секунда не 7 години некој ако не му е убаво со него Btw тој работи нешто? Со што се занимава?
Iskrajno neznam kako trpi ona sekoj den posle 8 da bide sama i zgora na toa da zbori deka on nema da ima druga nekoja bidejki nekoja veke go poplukala sega so i da pravi e so nea. inace da raboti
извини морав да се насмеам. Види немам ништо против тебе ама немој не знаеш она како трпи, ко жал да ти е. Инаку со она дека секогаш ќе биде тука за тебе е битниот момент кој сите мажи го користат кога сакаат да задржат некоја, да не ги остави поради одредена причина. Ај остави го, па после некое време види дали стварно ќе биде тука за тебе? Нема да биде, или ќе се посвети на семејството или ќе најде друга. Јас би ти рекла да прекинеш и да не оставаш ни простор за пријателство, барем додека не се смират страстите меѓу вас.
Не можам да разберам зошто некоја се плеткат со оженат покрај толку слободни машки ???? Маж како Маж ке се проводит со к******** настрана ама никогаш нема да ја остави својата сопруга заради некоја дроља !!! Толку од мене !
Љубовта не гледа дали е оженет или не е...А и немора да значи дека таа што е заљубена во оженет маж е дроља или слично...
Јас не е дека сум против ваква врска ама он јасно и кажал дека ради детето нема да се разведе. Има многу врски кои почнале додека некој е во несреќен брак, па се чека секој момент да заврши. Но тука е неизвесно кога бракот ќе се заврши, он спомнува две години, а што ќе биде после две години. Љубовта не знае за граници, но ако со некого видиш дека немаш никаква иднина, можеш да се одалечиш од него и со тек на време и љубовта ќе се намали, можеби нема ни да ја има.
Kako i da e sakav samo da slusnam mislenje jas ne sum drolja i slicno, Ednostavno mi tebase treto mislenje od nekoj bidejki kaj mene preovladuvaat emociite i sto i da recam pak se menuva koga ke se vidame.
@mecence987 ако е се така како што си напишала,постави му ултиматум.На пример за 3 месеци да се разведе или барем да започне постапка.Ако не мрда од мртва точка знаеш колку е часот.
Јас па мислам дека е глупаво да му поставува ултиматум. Не е пред брак па разведи се ако ме сакаш и ќе останам со тебе до крај на животот.. Тие не се ни во класична врска!
Не треба да е пред брак за да побара да се разведе. На тој начин ќе и докаже дека има сериозни намери со неа.
Мислам дека ниту еден татко (а најмалку ваков каков што го претстави девојчево) нема да си го остави синот, само за да проба да биде во врска со некоја девојка.. Ако не оди на сигурно, мислам дека никогаш не би се развел.. За пример го земам другарчево, исто 30+ години, две деца, оженет на 18.. Има бенефит од жена му..не би дискутирала каков. Не смее да писне за развод пред неа, само се сили и збори дека би се развел еден ден.. Ама ако таа другата не му гарантира сигурност како веќе постоечката жена, мислам никогаш нема да побара развод.. Има деца, има жена, има секс, има парички, работа, полн фрижидер.. И наоколу тајно му шета опавчето..
Се согласувам, ама нема никакво право да ја лаже дека ќе биде поинаку во иднина. Ако е спремен да се жртвува го прави тоа во моментот, а не после две години. И ако таа побара да се разведе, неговата одлука ќе и биде показател колку тој има сериозни и искрени намери.
Ако побара да се разведат, ќе најде 1001 причина за развлекување.. Може само да ја лаже дека отпочнал процес, па дури и да отпочне, веројатно ќе одат на советување, а може и не.. Ако е странски државјанин може на 100 начини таа да ја развлече постапката.. Или тој да ја лаже дека за 2 месеци ќе се разведе..па после еј ова се случи она се случи, па уште 2.. Ќе си живее во илузија .. Штом тој брка други девојчиња со приказната дека не им оди ама еден ден ќе се разведе, само да потпорасне детето, тогаш тури му пепел..Од него човек не бидува..барем не во догледно време
On nema benefit od nea, on bi ostavil se sto saka samo da ne se vrati ona tamu,bidejki kako majka ke i go dodelat nejze i kako ke go gleda sinot? ke ide vikend tamu? Ne mozam takov ultimatum bidejki go teram da bida ili jas ili deteto. jas go imam slusnato kako mu kazauva deka toa ke go napravi,kako na deteto mu vika deka ke odi kaj dedomu i tamu ke uci i ke si igra.
Твоја е одлуката што ќе направиш. Јас мислам дека она што не е спремен да го направи во моментот нема да го направи ни по две години. Детето ќе си е негово и тогаш, и тогаш исто ќе го боли ако го однесе жена му во друга земја. Само што ти ќе си го изгубиш времето во чекање.
Како мајка не значи дека неа ќе и го доделат синот.. Нека не те матка со тие муабети.. Освен ако не му фали нешто на твојов, тогаш ќе имаат заедничко старателство.. ќе треба согласност од двајцата за да го изнесе.. Тоа и се случи на прва братучетка. Има заедничко старателство со мажот и и децата постојано се гледаат со татко им.. Мислиш дека ако таа сака да се врати таму, не би заминала уште утре?! Не златна.. Мажот што го има на хартија не ја спречува да го фати авионот и да оди кај сака. А додека е во брак тоа може полесно да го изведе.. Извини што сум сурова, мислам дека само те врти околу малиот прст а ти затоа што си занесена му веруваш...
а јас мислам да му ја шутнеш клоцата во газ.пред тоа да ја известиш жена му што прави нејзиниот сакан маж и да си го фатиш патот.да најдеш некој што ќе те сака и единствена ќе му бидеш.а не година да си игра со тебе и да те лаже.
Не верувам во приказната дека го натерале да се ожени со неа неговите родители освен ако ја напумпал тогаш тој период па морал. Тоа е единствената логика за причината за тој брак. Не живееме по муслимански обичаи па... и во Германија да е и во Норвешка да е тоа е само една голема глупост. Ко божем единствената да е таму. Инаку не можам да поверувам во таа приказна дека би ја оставил, дека ќе се разведе и детето е најголемиот изговор. Па колкумина се развеле со деца? Нека не те лаже девојкооо, свести се додека е време. Ти предлагам да прекинеш секаков контакт со него за да не испадне утре дека си растурачка на бракови па никој да не те погледне. Мое мислење е дека требало да прекинеш уште од кога ти кажал.. Те лаже и тебе, те лаже и жена му, а детето? Најголемата жртва е овде тоа. Наместо татко му да му служи како пример, татко му ќе шврла настрана. Од кај знаеш ти драга што прави тој кога не е со тебе? Имаш некаква гаранција дека не ја допира? Не нели? Не знам како издржуваш вака но секоја чест.