изгледа е такаке дадам се од себе да се отргнам голем противник бев на овие врски имам доста критикувано така да не сакам да бидам една од оние сто растураат бракови па макар и формални или да бидам 2 виолина некому. оно навистина е тешко посебно од кога ке се затрескаш али на секој почеток има и крај така ке биди и со моето се надевам
Секогаш кога ќе имате ваква ситуација со оженет маж кој има дете - ставете се во позиција на детето во случај доколку вашите родители се разведуваат или нонстоп се караат дома. Не е убаво а? Или не ве интересира за децата или сиротата жена која сигурно пие лекови? Ми се грози од вакви жени, ги мразам и неможам да ги поднесам. Грозно ми е што знам дека дишам исти воздух со нив. Имам револт за ваква ситуација, ама нема да кажам зошто - сепак не ги оправдувам ваквите постапки.
I jas sum bila so ozenet za zal... Od denesna perspektiva seto toa mi izgleda tolku glupavo i prosto. I jas taka kako tebe, se zaljubiv, nema zborovi za da opisam sto cuvstvuvav. 24/7 peperutki mi letaa vo stomakot. Pa idealiziranje, fantaziranje i uste trista raznorazni misli i cuvstva...Koga se zapoznavme znaev deka e zenet, mi kaza. 12 godini postar od mene. Ednostavno nemozev da mu odoleam. Se vidovme ednas. Posle toa meseci pa uste den denes cuvstvuvam griza na sovest. Posle toa me barase mnogu pati, pa mi stana naporen, pa pocna i odbiven da mi stanuva. Blagodetite na normalna vrska se golemi... Vakvite da recam "zabraneti" vrski, sekogas imaat nekoja skriena pozadina i poenta. Jas na kraj sfativ, potocno toj samiot mi kaza so ovie zborovi "Kako moze covek da odolee na ubava zena". Znaci se raboti za cisto iskoristuvanje, i za zadovoluvanje na nekoi licni potrebi.
види јас намерно не сум била со него знајеки дека е женет јас го знаев како слободен дешко кој има 32 години ни на сон не ми идиеше дека тој е женет и татко на 2 големи деца е кога и јас пишував вака како тебе не знаев навистина како се осекат тие што се во ваква ситуација. не ми е добро знаејки дека женаму се нервира и не сакам неговите деца да бидат бес татко и не се залатав јас за него знаејки дека е женет . а сега го сакам али нормално иако се пак гледам нема да прифатам да си го растури семејството немозам на еднаш да ја растурам врската али постпено ке се одалчувам. а мене баш ми е жал пак сто дишам ист воздуф со луге сто имаат такво мисленје сум мислела и јас како тебе сега се залам работата е сто јас не знаев и верувај ние имавме сосема нормална врска тој не се криеше јас не можев ни да помислам дека е женет пошто излегуваме заедно секогаш се дрзевме за рака ги знаев сите негови другари тој моите дури по негова инцјатива се запозна и со моите оридтели идеше кај мене дома ме слага за неговите години ко дознав дека е зенет јас веке бев затрескана во него
Епа немој да се гледаш со него. Незнаеш самата да се почитуваш. Ако денес станам и си речам вака ќе е, и така ќе е. Али сепак зависи од човек до човек. Кога јас се обидувам да иставам од глава (колку и да го сакам), цело време си ја вртам причината ЗОШТО САКАМ ДА СИ ОДИ ОД ЖИВОТОТ МОЈ и на крај доаѓам до заклучок дека тој мене не ме заслужува и со тоа доаѓа и крајната фаза,а тоа е: ОМРАЗА - што е многу важно. Кога тој ќе рече идам дома ти, ти ќе речиш НЕМОЈ,остани си дома ти... Ако дојдиш, ќе викнам полиција.
Нема вина кај тебе до моментот кога си разбрала дека е оженет. Кога разбра одма требаше да го откачиш. Во тој случај се ќе беше во ред. Вака ти продолжуваш и покрај тоа што толку месеци те лажел. ТЕ ЛАЖЕЛ! Не бил искрен со тебе. Кај е тука љубовта? А твоите родители што викаат?
порано важев за цовек со голема почит имам работа каде сто многу ме почитуваат одлуцна бев кај мене се знаеше црното е црно белото е бело се сменив сто ни самата не се препознавам едностано на еден начин почнав да се гадм од самата себе што не можам да бидам како порано а ке се потрудам не сакам да продолжам искрено ни јас самата не сакам да бидам 2 знам дека залужувам повеке и подобро кога се нуачив дека е женет првото нешто сто го направи и кажав на мајака ми сметав дека не е во ред да кријам а и немам намера она се шекна никако не ме поджува да продолжм со таква врска што е нормално ме охрабрува да не се нервирам да излегувам како не е се така црно едоставно сака да ме утеси да не се изолирам од се и да се затворам дома. а во никој случај не би ја потржала таа врска
Натка, биди силна и одлучна во овие моменти. Верувам дека се ќе биде во ред. Имаш работа, сопствен живот... Што ќе му фали на животот твој без него? Ништо... На почеток ќе ти биде тешко ама ќе ти помине. Уживај и главата горе!
е многу пати си го поставив и јас тоа прашанје сто ке ми фали на мојот зивот без него исто ке биде се како порано само со поламку гризи и нервози
Сакаш да го снема од твојот живот ? ! Речи му или Јас и само Јас или жена ти . Сакам да се земеме . Ти гарантирам нема повеќе да го видиш !!!
потполно се согласувам со тебе, не се и мажите светци ако толку си ја сака жената што бара кај друга, се жениш и даваш завет за верност до крај на живот а они оп по други ако не се спремни за брак и не се спремни да поминат живот со една жена зошто се женат прво нека се изнаживеат, и јас не би сакала кога ке се мажам мажот да ме вара а јас да не знам или како вие си го свакате тоа подобро да не знам барем мирен живот ке си имам нека оди тој ама се е во ред кога јас незнам дајте луге не е 19 век кога на мажот му било дозволено се а жената требало да молчи и само по дома да си седи и да не ја занима што нејзиниот маш прави надвор нели рамноправни сме. во кратки црти моето мислење околу темава, несакам никој да навредам но морам да си го искажам мислењето и никому не судам сепак секој си има право на свој живот и свои свакања за живото
Натка зар не се исплаши кога дозна колку многу криел и глумел тие 6 месеци? Претпоставувам кај мене прво тоа би се јавило-огромен страв, дека си имам работа со нездрава личност, па мене ме интересира-не ти е тебе страв?
после сето тоа Што го доживеав решивме да се видиме на јавно место за да разговараме типот ко се разделифме носеше со себе пиштол што пред тоа немав појма дека го има , ко го видов пиштолот се стаптисав го прашав што ке ти е зш го носиш зарм мислеше ти спремам некоја замка тој ма не не е тоа на акција сум вечерва затоа после тоа се видивме уште еднаш пака јавно и толку сега не сме се виделе . страв ми е како не не знаеш што може да се крие во него мада ми звони секиј ден и ако не се јавам може тел да се утепеа од знонеје и бројит после првата средба го бев сменила ми го дозна
Искрено мене ме фати страв читајќи те... Дефинитивно има проблем човекот. Значи 6 месеци да не се издаде, ни малце да не се посомневаш дека нешто тука не штима, кажува доволно за него. Значи тој ако такви големи работи како, брак, пиштол итн. совршено ги криел од тебе, тогаш сигурна сум дека се друго било само имагинација на неговата болна психа. Жал ми е што си била дел од голема лага, но, мораш да се оттргнеш од него. Пробај полека, без расправање. Не би ни сакала да помислам што се би можел да направи, доколку таков „човек„ биде испровоциран...
немаше ни мала гршка да го фатиш дека тој не е тој што се преставува се додека тој повик не ми ги отвори очите и така планирам полека полека да се отрганм од него иаку не ми е лесно бидејки искрено упеа да се залјубам во него
Лош почеток на една врска . Една млада девојка завршува во врска со еден оженет човек со деца на кој сте му само авантура . А постојат милион начини да се дознае со кого сте и кој е тој човек ,ако веќе ви е важна таа врска. Но годините и добрата глума на заводникот го лажат пленот онолку добро колку што истиот заслепен од љубовта верува во се што е кажано. Ете како во случајов време од шес месеци, ќе траело и подолго но глумата на истиот дошла до крајот . И истиот не морал да направи грешка за да биде откриен кој е .Самата разлика во годините многу кажува 24/ 39 . И истите тие мажи кои се впуштаат во авантура секогаш не ги сакаат своите сопруги ,и нивниот брак е неподнослив, и не спијат со сопругите, па ќе се разведат а од разводот ни глас, и така си тераат двоен живот додека една од жените а во поголем случај сопругите не ги откријат... е тогаш се прават да ја вратат сопругата... А од неа зависи дали ќе го прифати неверството или ќе стави крај на бракот. Отворете очи со кого сте , кој е човекот на кого му се предавате пред да биде касно и да се каете што во рацете на еден женет маж сте биле играчка која ја искористил и отфрлил кога му горело под нозе . И што има да се сака човек кој од самиот почеток се поиграл со тебе и твоите чувства , те лажел и уште ќе те лаже ако не се освестиш после целата вистина која гледаш дека можело и порано да се дознае.
Во право си само што тој годините ги крие доста добро изгледа маладолико што нема шанси да посумлате дека може да има 39 години се грижи добро за својот изглед. Како и да е јас со таа врска нема да продолжам.
Нема никаква врска тоа што изгледа младолико.Изгледот знае да излаже,еве пример јас имам 21 година а некој ми вели дека имам 16