Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Се осеќам полошо од ку*ва

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од brokensoul, 28 април 2019.

1. brokensoul

brokensoul Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Од мешана националност сум, инаку македонец се погоди.Не сум муслиманка туку екипата ми беа муслимани но и македонци и сл.

2. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Не си к..ва ама си зла и нечовечна!

На hristinss, CameliaMiller, sj *O* и 18 други им се допаѓа ова.
  3. brokensoul

brokensoul Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Како тоа го процени?

4. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Од тоа што го прочитав!
    Човек што е националист, не е добар човек!
    Човек што растира бракови е зол човек!
    Човек што растура пријателства е нечовечен!

И да, посети психијатар!

Последна измена: 28 април 2019
    На Rock\m/girl, Fleur-De-Lis, hristinss и 46 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Посети психолог -најдобро намерно.
    И да, тркалото се врти.

На Leat, Oscar Lady, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Мене не ми е јасно која беше потребата цело време да потенцираш Македонци, Македонци.

На hristinss, CameliaMiller, LadyC и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    И со право се осеќаш така, на страна минатото, за се ова што му го имаш направено на мажот ти, то не го поседуваш него и да му забрануваш да се дружи со своите другари, бидејќи другарите негови постоеле во неговиот живот и пред тебе. А и после ова што го прочитав за растурање врски, бракови и сл. да со право се осеќаш така.

Сериозно оваа????! :^)
    А што ако е женет со тебе и освен тебе никој и ништо друго не треба да има?
    Боже поможи ! :headbang: :headbang: :headbang:

На hristinss, CameliaMiller, Broken♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Седни сама и стај си прст на чело и размисли шо праиш.
    Шо од тоа ти треба во животот и која е твојата ЛИЧНА КОРИСТ од тоа.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Проблем е што девојката живее за другите, не за себе.

На hristinss, sj *O*, staycalm и 10 други им се допаѓа ова.
  10. fezolol

fezolol Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    80
    Звучи како да си премногу несигурна во себе. Луѓе зборат секакви глупости за секого, од несигурност, ако се сигурни во себе ќе прават попаметни муабети. Тоа не е твој проблем, тоа е нивни проблем.

Немаш потреба на никој ништо да му докажуваш. Наштетување на други луѓе затоа што ти самата не си сигурна и не веруваш во себе е голем проблем. Остај ги другите нека си живеат како сакаат. Ти бираш со кој ќе го поминуваш времето а со кој не.

Фокусирај се на себе да си ги решиш сите тие несигурности прво, па после размисли со какви луѓе сакаш да бидеш опколена.

На hristinss, sj *O*, AnnabelLee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Епа нема живот ондак.Не знам што се жали.
    Ако живее за другите значи не живее.Бар според мене.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.105
    Допаѓања:
    163.625
    WTF did I just read...? :drunk:
    Извини, јас сум женско и мразам омаловажувања на жени, но воопшто не те жалам и нема да те тешам. Полна си со предрасуди и омраза (мразиш Македонци, лепиш етикети за металци „антихристи“, гордо раскажуваш дека си растурала пријателства и бракови), ама истиот мајндсет кога е кон тебе одеднаш те боли.
    Каков совет бараш тука, да си му докажела дека не си к*рва? Тоа воопшто и не треба да ти е цел, ниедна жена не треба така да биде етикетирана, но никој не заслужува ни нешто од тие зла што си ги правела.
    Порасни и научи да се почитуваш и себеси и другите. Понезрело и понеморално (не мислам од стандардниот аспект на сексуални партнери) нешто немам прочитано одамна, страшно!

На hristinss, CameliaMiller, Mrs.Styels и 32 други им се допаѓа ова.
  13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Па и ова.
    Да, и јас му бев, и комшијава Станко од карши мене, и дедо ми на планина што живее, и внука ми што има 2 години. Сите му бевме непријатели баш на твојот.
    Не може бе сите до еден да не чинат.

На CameliaMiller, LadyC, staycalm и 7 други им се допаѓа ова.
  14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587

Не ми е јасен насловот, ако сакаш објасни ми или обиди ми се да ми доловиш како уствари се осеќа курва и откаде знаеш колку е лошо, полошо, најлошо итд??

Втора работа, што те боли курац кој како те гледа, кој што мисли за тебе...било нешто и поминало. сега си завртила друга страна од животот, нови патеки изодуваш и ако сака некој нека те дружи а ако не му се допаѓа, тури му курот....кој те сака ќе те прифати тебе таква каква што си....и ај батали глупоштини.....

На sj *O*, riba79, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Не е дека сите не чинат, она тие предрасуди и омраза спрема македонците ги влече уште од тинејџерските години кога била средно поради Х причини, и ако тие деца тогаш не и чинеле сега мисли дека се сите такви. Башка во помалите средини тоа е 'нормално' да се озборува и да се лепат етикети.

На CameliaMiller, Broken♡, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  16. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.440
    Допаѓања:
    24.927
    Дир Џизс. Да те фати страв што персони постојат.
    Ти си невоспитано, неиживеано, искомплексирано човече што нема појма како нормално да се социјализира и хумано да живее и има нормални човечни односи со луѓето.
    Прво, очигледно ниту дома те воспитале, ниту си извлекла нешто паметно од училиштето и средината. Закоравена у карактер и култура. Ти си полна со стереотипи, омраза и себичност. Тебе и сите членови на форумов да ти дадат совет, нема да разбереш што не е во ред, што е добро, што е зло. Џабе си ја направила темава, а јас џабе трошам време пишувајќи го коментаров, но на некој начин испровоцирана сум од сето тоа што го напиша, бидејќи грозна си и не треба да бидеш дел од општеството штом од било која причина, си се обидела да разделуваш бракови. Немаш оправдание. Едноставно си грозна и лоша личност.

На Fallen.Angel, Fleur-De-Lis, hristinss и 44 други им се допаѓа ова.
  17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
  18. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    11.420
    Се осеќаш ко курва оти некој трет така мислел за тебе, а поради своите постапки и нанесување зло на другите не се осеќаш ли лошо?

На sj *O*, Purplelilac и candy.cane им се допаѓа ова.
  19. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    @brokensoul

Националниот идентитет е вештачка социјално - општествена творба, еден од многуте во низата на системот.
    Сепак, суштината на твојот проблем не лежи во религиските разлики, туку со тоа како се доживуваш самата себе сѝ. :)
    Прашај се, дали го имаш истото мислење за себе, дека си курва? Дали често го мислиш тоа за другите жени во твојата околина? Што за тебе претставува овој збор?

За другово, нема потреба oд осуди. Тоа што сакала да ги повреди другите било поради огорченост, немоќ и одмазда за стореното, а не поради лична беспричинска сатисфакција. Не знаела подобро во моментот, средината не ја научила како да се носи со овие предизвици, а уште помалку ја научила на воспитен образец, кој секако не може да се добие во рурални средини како погоре набројаните. Најодговорно тврдам, (ако приказнава не е измислена), дека мојата констатација не е базирана на предрасуди во однос на живеењето во овие приградски населби. Туку стварно, тамошниот менталитет е навистина малограѓански и агресивно етикетирачки без потреба. Не е ни чудо што има ваков мајндсет девојката.

Совет?
    Да се оградиш од сите поранешни случувања и да пробаш да почнеш нов живот во Бугарија, бар сега кога имаш прилика за тоа.
    На дечко ти нема што да му докажуваш дека не си ,,курва". Тој секогаш треба да биде твоја безрезервна поддршка, и да има доверба во тебе. Секое спротивно однесување од негова страна е индикација дека полека се наближува крајот на врската.

Последна измена: 28 април 2019
    На AnnabelLee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.146
    Ме заболе глава читајќи го уводниот пост:envy: Толку глупости на едно место одамна не сум видел..

На hristinss, Bibliophile, CameliaMiller и 34 други им се допаѓа ова.