Од мешана националност сум, инаку македонец се погоди.Не сум муслиманка туку екипата ми беа муслимани но и македонци и сл.
Од тоа што го прочитав! Човек што е националист, не е добар човек! Човек што растира бракови е зол човек! Човек што растура пријателства е нечовечен! И да, посети психијатар!
И со право се осеќаш така, на страна минатото, за се ова што му го имаш направено на мажот ти, то не го поседуваш него и да му забрануваш да се дружи со своите другари, бидејќи другарите негови постоеле во неговиот живот и пред тебе. А и после ова што го прочитав за растурање врски, бракови и сл. да со право се осеќаш така. Сериозно оваа????! А што ако е женет со тебе и освен тебе никој и ништо друго не треба да има? Боже поможи !
Седни сама и стај си прст на чело и размисли шо праиш. Шо од тоа ти треба во животот и која е твојата ЛИЧНА КОРИСТ од тоа.
Звучи како да си премногу несигурна во себе. Луѓе зборат секакви глупости за секого, од несигурност, ако се сигурни во себе ќе прават попаметни муабети. Тоа не е твој проблем, тоа е нивни проблем. Немаш потреба на никој ништо да му докажуваш. Наштетување на други луѓе затоа што ти самата не си сигурна и не веруваш во себе е голем проблем. Остај ги другите нека си живеат како сакаат. Ти бираш со кој ќе го поминуваш времето а со кој не. Фокусирај се на себе да си ги решиш сите тие несигурности прво, па после размисли со какви луѓе сакаш да бидеш опколена.
WTF did I just read...? Извини, јас сум женско и мразам омаловажувања на жени, но воопшто не те жалам и нема да те тешам. Полна си со предрасуди и омраза (мразиш Македонци, лепиш етикети за металци „антихристи“, гордо раскажуваш дека си растурала пријателства и бракови), ама истиот мајндсет кога е кон тебе одеднаш те боли. Каков совет бараш тука, да си му докажела дека не си к*рва? Тоа воопшто и не треба да ти е цел, ниедна жена не треба така да биде етикетирана, но никој не заслужува ни нешто од тие зла што си ги правела. Порасни и научи да се почитуваш и себеси и другите. Понезрело и понеморално (не мислам од стандардниот аспект на сексуални партнери) нешто немам прочитано одамна, страшно!
Па и ова. Да, и јас му бев, и комшијава Станко од карши мене, и дедо ми на планина што живее, и внука ми што има 2 години. Сите му бевме непријатели баш на твојот. Не може бе сите до еден да не чинат.
Не ми е јасен насловот, ако сакаш објасни ми или обиди ми се да ми доловиш како уствари се осеќа курва и откаде знаеш колку е лошо, полошо, најлошо итд?? Втора работа, што те боли курац кој како те гледа, кој што мисли за тебе...било нешто и поминало. сега си завртила друга страна од животот, нови патеки изодуваш и ако сака некој нека те дружи а ако не му се допаѓа, тури му курот....кој те сака ќе те прифати тебе таква каква што си....и ај батали глупоштини.....
Не е дека сите не чинат, она тие предрасуди и омраза спрема македонците ги влече уште од тинејџерските години кога била средно поради Х причини, и ако тие деца тогаш не и чинеле сега мисли дека се сите такви. Башка во помалите средини тоа е 'нормално' да се озборува и да се лепат етикети.
Дир Џизс. Да те фати страв што персони постојат. Ти си невоспитано, неиживеано, искомплексирано човече што нема појма како нормално да се социјализира и хумано да живее и има нормални човечни односи со луѓето. Прво, очигледно ниту дома те воспитале, ниту си извлекла нешто паметно од училиштето и средината. Закоравена у карактер и култура. Ти си полна со стереотипи, омраза и себичност. Тебе и сите членови на форумов да ти дадат совет, нема да разбереш што не е во ред, што е добро, што е зло. Џабе си ја направила темава, а јас џабе трошам време пишувајќи го коментаров, но на некој начин испровоцирана сум од сето тоа што го напиша, бидејќи грозна си и не треба да бидеш дел од општеството штом од било која причина, си се обидела да разделуваш бракови. Немаш оправдание. Едноставно си грозна и лоша личност.
https://forum.femina.mk/threads/Се-чувствувам-ко-курва.17869/ Симптоматично... Многу сум љубопитна каква ќе биде третата верзија ...
Се осеќаш ко курва оти некој трет така мислел за тебе, а поради своите постапки и нанесување зло на другите не се осеќаш ли лошо?
@brokensoul Националниот идентитет е вештачка социјално - општествена творба, еден од многуте во низата на системот. Сепак, суштината на твојот проблем не лежи во религиските разлики, туку со тоа како се доживуваш самата себе сѝ. Прашај се, дали го имаш истото мислење за себе, дека си курва? Дали често го мислиш тоа за другите жени во твојата околина? Што за тебе претставува овој збор? За другово, нема потреба oд осуди. Тоа што сакала да ги повреди другите било поради огорченост, немоќ и одмазда за стореното, а не поради лична беспричинска сатисфакција. Не знаела подобро во моментот, средината не ја научила како да се носи со овие предизвици, а уште помалку ја научила на воспитен образец, кој секако не може да се добие во рурални средини како погоре набројаните. Најодговорно тврдам, (ако приказнава не е измислена), дека мојата констатација не е базирана на предрасуди во однос на живеењето во овие приградски населби. Туку стварно, тамошниот менталитет е навистина малограѓански и агресивно етикетирачки без потреба. Не е ни чудо што има ваков мајндсет девојката. Совет? Да се оградиш од сите поранешни случувања и да пробаш да почнеш нов живот во Бугарија, бар сега кога имаш прилика за тоа. На дечко ти нема што да му докажуваш дека не си ,,курва". Тој секогаш треба да биде твоја безрезервна поддршка, и да има доверба во тебе. Секое спротивно однесување од негова страна е индикација дека полека се наближува крајот на врската.