Силни болки во долниот дел од стомакот

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од g.a.b.y, 23 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. g.a.b.y

g.a.b.y Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo!
    Za vreme na plodnite denovi od mesecot imam silni bolki vo dolniot del od stomakot i poveke od voobicaeno tecenje na belo pranje. Bolkite ponekogas se nepodnoslivi. Vaka e veke 4 meseci, bev na pregledi kaj ginekolog, no toj mi veli deka e zaradi nervoza :o ??? Vsusnost, jas i mojot soprug se obiduvame da staneme roditeli, no nikako da go postigneme toa. Pa, Ve molam da mi kazete, zosto se tie bolki i dali toa e povrzano so toa sto nemozam da zabremenam? :?:

2. didush

didush Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    293
    подолго време чуствувам силна болка во долниот дел од стомакот(при однос) во посета на гинеколог ми одредија терапија со антибиотик и вагиналети за бело прање констатирајќи јака настинка и од тоа била болката,но и после терапијата болките не престанаа а исто така и белото прање.се прашувам од што може да биде тоа?дали е некоја инфекција или што би можело да биде.благодарам од напред

3. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Мојата мајка е оперирана пред една година од миом на матка и отстранети и беа матката и јајниците.Иако помина една година болката околу раната сеуште не исчезнува,а исто така има болки и во левата страна на абдоменот и оток.Ќе Ве молам да ми одговорите која може да биде причината за болката и дали е нормално да има болки и после една година од операцијата?
    Со почит,
    Поздрав

4. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Не сум имала вагинален секс, само анален .... Но многу ме боли стомакот во долниот дел ... И тоа последнава една недела се почесто и почесто ... Ме интересира од што може да е !? Користиме кондом, нема свршено во мене, нетреба да ми започне циклусот ... Дали може да е нештоп оврзано психички? Доста проблеми имам во последно време :)

5. m1lani

m1lani Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    mila jas zivejam vo Germanija imam komsika sto pret 2meseca se operirase od miom na matkata i ja otstranija samo matkata jajnicite ne, ona isto ima bolka i e tesko mnogu. Koga bese posleden pat na kontrola i kaza deka kaj nekoi zeni bolkata ostanuva trajna a kaj nekoi ne se zavisi od organizamot na zenata. Sega ova zena ima kontrola na 25maj ako ima nesto novo ke te izvestam pozz nogu do tvojata majka :hug:

На soncenceto.matea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. g.a.b.y

g.a.b.y Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Dali nekoj ke ni dade odgovor na nasive prasanja?

На Vikiliks му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Гледам дека многу одавна не сте дискутирале на оваа тема ама не знам каде да се обратам..Веке трет месец по ред когс ми почнуваат плодните денови имам болки..Прошлиот месец болки во десниот јајник и средината а сега во левиот..Бев на доктор и ми кажаа дека е само поради плодните денови..Јадам помалку од вообичаено и кога ке се најадам иако е количински малку не можам да дишам како којзнае колку дс сум јадела ...Сепак мие многу битно вашето мислење :) поздрав

8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310
    И јaс ги имав болките и нa гинеколог бев ништо немаш ми викa a кoгa крaјнo ме фати ми oткријa инфекција нa јaјници и цреватa ми беa зaлепени

9. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310
    Пoд хитнo нa гинеколог aмa некoј што се разбира

10. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310

11. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Како може да се отстрани матката само заради миом?? Тоа не ми е јасно!

12. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    pred 4 nedeli t.e minatiot ciklus imav nepodnoslivi bolki , i zavrsiv na kraj na bolnica posle site analizi , i tri saati setanje po oddelenija (hirurgija, ginikologija,urologija) se ustanovi deka e pokasno puknata jajce kletka , i mnogu silna ovulacija , taka da ako si imate redovni ginikoloski pregledi i redovni pap i dr brisevi ne pomisluvajte vednas na infekcii i bakterii i trista cuda , golemi se sansite da bide ovulacija , duri i izleana tecnost imav na eho pa pomislija deka mozno e i vonmatericna bremenost da e

bukvalno na race me nosese soprugot ne mozev ni da se dvizam i se od edna jajce kletka haha

13. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Ме интересира дали може да се контролира овулацијата?

14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    14.009
    Не може (ако мислиш дали може да се помести порано или покасно).

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.