Пцр тест знам дека не се чекаат резултати 5 дена на државно но немаше термин за тестирање дури после 5 дена
Здраво девојки, вчера попладнето ми се појави голема болка во телото особено нозете и грбот, земав мерев температура ми беше 37.7 се напив парацетамол и после некое време се намали до 37.2. Денес ја имав истата болка низ цело тело и беше неподнослива па дури и сум плачела, исто имав и голема тежина во градите проследена со бодежи во срцето, температурата ми стигна до 38.3 (иначе имам прележано корона во април ама многу лесно ја поминав со губење на мирис и вкус и мала омалаксаност, а вакцинирана сум со 2 дози во септември од синовак). Пиев два парацетамоли пред 2 часа и сега мерев ми е 37.8, ја побарав матичната ми рече да не брзаме со тест бидејќи имало грип и ми рече дека ништо страшно не е, да следам до вторник како ќе ми биде температурата и да и кажам. Искрено многу се плашам да не сум ја закачила повторно, не е можно толку малер да сум, незнам што да правам
Како си денес,се надевам дека не е ковид и ако не ти е проблем да споделиш што ке биде,дали имаш повторно ковид или само обичен грип.
Сега само што видов мила... Не сум баш добро ама немам корона. Вирус било, понеделникот ми излегоја на стапалата од нозете и на дланките од рацеве како точки и еве со маки се движам, ги влечам нозете бидејќи многу ме болат, со рацете неможам ништо да фатам, на уста исто сум нафрлена. Матичната ме прати на кожен доктор и ми рекоја дека ништо страшно не е, многу пациенти биле вака периодов бидејќи бил вирус што за неколку дена ќе помине. Имунитетот ми е многу слаб па ми препишаа Immusan C 800 и крема Bariederm Cica. За една недела сум на контрола пс се надевам дека ќе ми помине.
Daaa duri i na noze ne mozev da stojam do kujna voda da se napiam ne mozev da otidam vrtoglavica nemanje sila omalaksanost i gadenje ne mozev da jadam so sila nekolku zalcinja
Болки во грлото омалаксаност, полузатнат нос,големи болки во главата и болки во мускулите Вчера не му беше ништо,сабајлево вака се разбудив Има простор за паника??
Јас сум моментално позитивна. Растечен нос,кивам,37.2 ТТ и тоа Вчера малку изгубив мирис денес ми се врати пак. Земав од виола брз тест германски некој одма ми покажа