Спонтан абортус

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од nena153, 20 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. nena153

nena153 Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Imam 25 godini i dva spontani abortusi zad sebe. Posle odredeni ispitivunja mi ustnovija deka imam bakterija toxoplasma i deka taa e pricinitelot . Mi dadoa terapija na spiramicine 0.5 mg dnevno samo edna nedela od koja dobiv alergiska reakcija posle pettata den gi prekinav i doktorkata mi rece deka e dovolno da ne primam dr lekarstva ama mene toa nekako mi e sumljivo zatoa sto smetam deka samo so pet dena primanje na lekot se iscistila ovaa bakterija molam za pomos i sovet sto ponatamu bidejki mi rekoa posle 5 meseci na kontrola za toxoplasma a jas nemozam da cekam tolku mislejki deka lekot ne deluval i deka bakterijata se uste e prisutna Blagodaram odnapred !!!

На Анимал му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Здраво д-ре имам прашање до Вас- Пред еден месец имав спонтан абортус бидејки немаше срцева реакција на плодот ме интересира колкави се шансите неразвивањето на плодот да е настанало од апчињата- UTROGESTAN 100, бидејки во упатството прочитав дека орално да не се употребуваат во првото тримесечје од бременоста, а мене докторката ми ги препиша кога бев бремена околу 4 недели (се беше во ред со мене и бременоста) а незнам зошто ги пиев (по 2 на ден), ми велеше дека се за заштита на плодот, а одкако почнав да ги пијам мислам дека плодот престана да се развива.
    Ве молам да ми дадете Ваше мислење за овие апчиња. Поздрав и имајте убав ден.

3. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Здраво, ако може да ми пишете во порака бидеки е многу итно. После колку време од абортус треба да дојди менстурација?Нормално или ..? Ви благодарам. поздрав

На Mareea му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    164
    Ве молам за совет...
    Пррд 3 дена спонтан абортус, и од вчера почна лактација на млеко, денес градите неможам да ги допрам, тврди отечени, жешки и само ми тече млеко. Ми препишаа бромергон по 1/2 сабајле и вечер и од денес почнувам да ги земам. Ставам листови од зелка заради температурата на градите, ама страшно ме болат. Ве молам искуства, за колку време се повлекува млекото и што ви помогнало највише?

5. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Кои се симптомите за спонтан абортус,пред да одис на лекар?

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.771
    Допаѓања:
    145.280
    Болки, грчеви, краварење со парчиња.
    Што и не значат ништо.
    Може и ништо да немаш од ова.
    А може и ништо да не значат овие симптоми.

Зошто?

7. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Може и кафеав исцедок кој кај мене се претвори во обилно крварење.
    Без никакви болки и грчеви.

8. Princess125

Princess125 Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da prasam kolku cini abortus vo drzavna bolnica I Kako odi plakanjeto na doktorkata na raka I bez nikakkvo zaveduvanje vo kniska za toa ? Ili na transakciska uplakas I mora da ti pisuva vo kniskata zboruvam za legalen abortys

9. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Нема врска утрогестанот тие се за задршка на плодот ич не си ставај шубина и кај мене истото се случи миссед абортус имав во 8ма недела мртов плодот а јас дознав во 13 дека е.. и еве после една година седам и го нишкам моето бебче а исто користев утрогестан и во втората бременост.. Сето е природна селекција мила ич не си ставај шубина.. со лесно нека е брзо зазравување како физички така и психички тешко е знам не се пребродува лесно ама мораш да бидеш силна.. Еве ме иако имам бебче пак ме копка и за тоа бебе ама таков е животот...

На Анимал му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.