1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Срцето или разумот?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Emily Dora, 27 јануари 2015.

1. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    Девојки незнаев кај да пишам за поголема помош .слободно преместете ја темава јас незнаев веке кај да пишам.
    Вака сеа имам голема мака... имав врска која траеше што се вика цел мој живот цели 6 ипол годинии.и нормално како во секоја врска имавме проблеми мада јас маза мамина на секоја караница крај и оди си дома.во принцип он е стварно супер ме чуваше како кралица по жени никогаш не одеше буквално секогаш си бевме заедно он беше мојот најдобар другар мое се. јас со неговите другари буквално не се сложував ич и за нив мн се лутев бидејки имаа зборено за мене а он не ме одбрани коа требаше и тоа ке ме боли секогаш иако он сеа се кае.друга раб што мн ми сметаше е што коа он ке се налути незнае што прави тогаш е најгадниот човек на светот и затоа и го остаив.ама еве сега ме боли ми фали сакам да сум со него.уште поболно е што раскинавме само неколку дена пред да ме побара за зена.јас сега имам нов дечко и он ми кажува дека тоа не му смета доволлно е да посакам и пак ке бидеме заедно и тоа што требало да биде ке биде.јас искрено само со него се замислувам понатака иако мн раб ми сметаат.еве го сега си аднува жени им се пушта и ред други раб што јас знам дека ке ме болат секогаш и никогаш нема да ни е како порано.а со новиот дечко ми е ок весел е се прај за мене ме сака ама душава ми плаче за бившиот а разумот ми вика да останам каде што сум сега...

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.478
    @Emily Dora , а севкупно колкав временски период вие сте раскинати?

3. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    некојси 2 месеци или 2 ипол толку одприлика

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.478
    Тоа е премногу краток период, за ти повторно да стапиш во врска-со некој супер дечко, после доолга врска.
    Такви сме ние девојките, секогаш го бираме полесниот пат до заборавот-клин со клин се вади.:)

Како и да е, со оглед на тоа што го напиша-за каков човек станува збор, јас би го избрала разумот.
    Ама со оглед на тоа дека ти единствено понатаму во животот со него се замислуваш, јасно е дека го бираш срцето.
    Тоа значи дека ќе го прифатиш и кога е најгадниот човек на светот..:)

5. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    да грешкаа... не се лета одма ама ете женски памет поготово коа е повреден и лут...
    незнам затоа прашувам за мислење искрено се трудам да го одберам разумот ама знаеш кога го бакнувам сегашниот дечко боли се чуствувам гадно...

На Hopelessgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.314
    Тоа што било поминало заборави го, како што кажа имаш нов дечко и некако заборави го мораш да бидеш силна.
    Како сакаш направи сепак најпосле е твој изборот.
    Јас би ги одбрала и срцето и разумот ама во оваа ситуација би го одбрала разумот. :)

7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Spored mene apsolutno ti neznajs sto sakas i celosno si izgubena v cela ovaja rabota,i nejasno mn si gi napisala rabotite,vrska,raskinvanje,ti drug toj druga pa za zena te pobara ajdeeeeeeee sve e taratur i mi deluvate so postapkite 2ta kako da neznajte kaj terate,Kako prvo treba da si rascistis so samata sebe sto sakas i sto ne,kako vtoro mislam deka po 6 i pol dodisna vrska premnogu brzo si se zaletala da vlezis vo nova,ubo rekle sve sto e izbrzano i e pogresno,kako treto sve toa sti ti smetalo kaj nego se sitnici i neznam zosto tolkavi karanici i prepukvanja ste imale izvini ama spored napisanoto mi deluvate 2ta mn nezreli.
    Neznam sto ke odlucis no ova vaseto da bilo vistinito po 6 i pol godini vrska nemalo da zavrsi tuku taka i ti da mu recis cao,znaci se raboti za dolg period,posebno ako tolku mn ste se sakale,nemalo da se drznis da posegnis po drug,pa i toj vednas pocnal so drugi da mu se pusta ova ona,iskreno 2ta kako od sinciri pusteni,da ste se sakale iskreno NIKOJ PO NEKOJ DRUG NEMALO DA POSEGNI toa e spored mene zaklucokot na celata rabota,zal mi e no koga ke ti pomini taja euforija na nedostiganje ke svatis koja odluka e pravilna...

На anina, ancebanance, ku4ence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. TheAngel

TheAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    105
    Најпрво раскини со новиот. Неблагодарно е уште да бидеш со него кога не ти е убаво ни кога те бакнува. Што понатаму со таа врска?! Викаш супер дечко е. Ако е така, тогаш заслужува некоја која ќе ја направи среќна.
    За бившиот преиспитај се уште еднаш. Дали навистина го сакаш? Спомнуваш прстен и веридба. Дали цел живот ќе сакаш да бидеш со него и да преминуваш преку тие ситници што уште сега толку ти пречат. Ти најдобро со знаеш. Само прво расчисти си самата со себе дали е навика ( и мала себичност дека има контакт со други) или го сакаш.
    Поздрав и се' најдобро.

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    234
    Види, ако си ја започнала врската со него кога си имала 16 години, а сега си 22, нормално е да постои неизмерна љубов, но исто е и нормално дека ако не си одговарате, сега ке ти смета тоа за разлика од кога си била средношколка. За стапување во брак љубовта е последното нешто кое треба да се исполни, што ти вреди таа ако после 20 години брак и 2 10 годишни деца ти доага да се убиеш заради трпиш некој што не ти одговара, и тоа секој ден!
    Кога се работи за врска од месеци или годинка, оди си со срцето, кога е работата по озбилна нема играчка!

10. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Duso covek ednas se zaljubuva posle samo saka. Taka da karajteme vikajte ama jas bi ti rekla sledi go srceto zs najbolna bolka e koga srceto te boli.....rascisti si so segasniot bez da go povredis I navredis posto vikas deka te sakal mnogu. Izvini za lat od mob sum. I razmisli ubavo ne brzaj neka kaze sekoj mislenje I neka te osudat pred se hah takvo e praviloto tuka.:D:$

На Umbrella22 и Saricko им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    12.989
    Допаѓања:
    159.197
    Јас безразлика каква да е ситуацијата би одбрала разум од причини што ако не изберам разумно и со разум, ќе бидам повредена и нема да ми биди убаво, и искрено не би го сакала тоа, така да избери разум и види како е исправно да постапиш.

12. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    најпрво треба да расчистиш сама со себе, дали можеш да се поправиш и ти, какво е тоа лутење и одма заминување по дома? дали можете да зборувате, да се договорите, дали можеш и ти да поминеш преку неговото однесување кога е лут и нервозен, затоа што реално сите различно реагираме кога сме нервозни, ете он е таков бурен по природа, но ти за тоа треба да зборуваш со него..
    второ не ми е јасно како си го оставила и после само 2 месеци си нашла друг? и уште дечкото ти вика ако сакаш врати му се на бившиот се како што ти сакаш? ова малку не ми е веројатно.. освен ако не е само за забава со тебе.. и дај раскини му на дечкото кога ти дури и не можеш да се бакнуваш со него, не сфаќам за инат излегуваш со него?
    седни и размисли, пошто сеедно е ние што ќе ти кажеме ако ти сама со себе не си расчистиш.

13. Miss.M5

Miss.M5 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    85
    Jas mislam da si ostanes so noviot decko, pa vidi ako odi dobro - ok, ako ne-tolku od toa. Pa moze I nekoj tret ke si najdes sto stvarno ke ti se dopaga.;) A vo vrska so bivsiot mislam se gleda deka nema idnina taa vrska, sama kaza kako bi izgledalo koga bi mu se vratila. :)

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.337
    Пааа јас би бирала памет ^_^

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.457
    Допаѓања:
    54.927
    И јас сум имала љубов голема , за која сум кукала , плачела ,ама секогаш разумно донесував одлуки за натаму , колку и да ми било тешко и да ми се кршело срцето :( срцевата болка ќе помине кога тогаш, ама не треба психички и разумно да се загубиме самите себе никогаш, разумот е тој кој не трга од погрешни и забранети работи , а срцето е тоа кое не тера и води кон забранетото !!!

На crazylady и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.117
    Допаѓања:
    13.386
    Замисли избираш срце...
    Ќе се верите, ке се земете... И за некоја ситна караница ти пак ќе си отидеш дома? И да не го направиш тоа - тој замисли во брак да додава други жени за инат на тебе? Да лајкува да си пишува со други? За инат?
    Немој! Не ја прави таа грешка. Треба ноогу внимателно да се бира човекот со кој ќе го поминеш својот живот! Сега ако не ти одговара и се карате за вакви работи замисли како ќе биде во брак со уште 500 проблеми кои нема да бидат ни налик на сегашниве.
    Замисли избираш разум...
    Нема да те исполни нема да бидеш среќна.
    Мое мислење:
    Раскини со двајцата, најди си добро друштво. Пробај со еден со друг со трет за да го заборавиш бившиот. А вистинскиот, ако не биде од тие и да е по 1,2,3 години ќе дојде верувај.
    Ништо не е вечно, па ни љубовта што сме ја чуствувале кон тие што сме биле во долги врски иако на почетокот мислиш дека цел живот ќе биде така-верувај се лажеш. Ќе се смееш дека си го сакала некогаш :)

На Miss.M5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.919
    Уфф ја знам таа борба помеѓу срцето и разумот и стварно е за никаде.
    Прво и самата си кажа како реагирал твојот бивши кога е нервозен, размисли убаво дали си спремна да бидиш со таков човек до крајот на животот. Второ не си фер спрема твојот сегашен дечко, ако не го сакаш човекот седни, разговарајте и секој на своја страна, како би се чувствувала ти ако некој е со тебе само за да ја заборави бившата? Не е убаво и не е фер.
    И трето со било кој и да си не смееш така на секоја караница и ајде дома, работата е да се остане да се разговара, да се најде решение, утре кога ќе бидиш во брак така ли ќе правиш? На секоја караница и ќе си одиш кај мама.

18. 702706

702706 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    359
    Разум нормално... Се е океј дур умот не си го изгубиш а срцето и онака сите го имаме изгубено на некој начин така да тури му стојкото...

19. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.301
    Допаѓања:
    22.577
    Додека се помлади сите бираат со срцето, на 15 и мене се ми се чинеше розево ама како минуваат годините преовладува разумот.
    Во брак посебно не верувам оти со срцето ќе размислуваш ако те мава секој ден, ако те омаловажува ако е некоја пропалица. Тогаш срцето може да ти лупа само од нервоза а не од љубов.

На cresa-jagoda, Tove Lo, Miss.M5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Уште кога би можеле да се сложат т.е соединат срцето и разумот можам да замислам колку би било убаво. Мене ниеднаш не ми успеело, колку и да сум се трудела. Најтешката можна варијата е кога срцето едно зборува, а разумот друго. Потешко, здравје.

На Tove Lo му/ѝ се допаѓа ова.