Стерилитет

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Dr.Trajkovski, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. niticka

niticka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    145
    Почитуван Д-р Трајковски
    Во брак сме 8 години и веќе 7 години активно се обидуваме до дојдеме до бременост но за жал сеуште не успеваме.Ги имаме направено сите испитувања,кај мене беше најден септум и го оперирав во 2012 година,направено имам ХСГ два пати , се утврди дека имам полип па со хистероскопија беше отстранет,имаме превено и генетски испитувања кои се во ред,хормоните се во ред,пап тестовите и брисевите се сите во ред никогаш не е појавено никаков проблем.кај сопругот спермнограмот секогаш варира некогаш подобар некогаш полош.Имаме правено 4 инсеминации кои беа неуспешни и инвтро кое прво беше успешно но во рок од 3 недели се намали БХЦГ и за жал настан спонтан абортус а на ехо се гледаа два плода.Сега се спремаме повторно за инвитро и сите анализи мои се во ред но многу ме згрижи спермограамот на сопругот е со дијгноза necrospermia до сега ваква состојба немаше.

Ќе Ве молам ако може да ми одговорите каква дијагноза е оваа и што всушност значи.

Однапред Ви благодарам

2. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
  3. niticka

niticka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    145
  4. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    pocituvan doktore jas bev na gak vasa pacientka i vecno ke vi bidam blagodarna zatoa sto mi predlozivte histeroskopija da napravam nova napraviv dr trajanova mi ja napravi i se otkri oti imam septum 13 milimetri i cervikalen polip dali toa moze da bide pricina za spontani abortusi vo 4 i 6 nedela

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.