Немам храброст ни на Фејсбук да му пишам, а камоли да му пријдам. Тој не мрда со прст, а знам дека барема мааааалку му значам. Не знам шо да му пишам, како да почнам раговор. Помош?!
Барем на фејс. е лесно да му пишеш.. ејј..како си, шо праиш..што има ново? најлесно нешто..не се секирај он незнае ти што мислиш за него. Само напред
Како бе што после... Како што си почнала разговор така и ќе продолжиш...Хоби едно друго... Па ако знаеш со што се занимава прашај го колку долг, што го привлекло...ехее има теми за разговор еден ТОН... Само храброст женска ;]
убаво ти викаат,за на фб ќе ти е страв???абе како да нееее....пиши му таму не се глупирај ништо не губиш само можеш да добиееееш
Уфф не се чудете различни карактери има . Некои лесно се снаоѓаат некои не . На фејсбук е многу полесно уште ако не го знаеш добро уште подобро , нема што да изгубиш . Почни со што правиш како си , општи муабети . Не му пишувај реферати . Ако почне да враќа на 5 минути , со одговори ДА , НЕ или ДОБАР пиши ПРОПАЛО ... Очигледно не е е за муабет туку го тера од учтивост ај да речам . Ќе осетиш сама . Види ја добрата страна во ваква комуникација лесно може да речеш еј мора да одам ... Без посебни гримаси и изговори . За разлика од средба во живо .
Ако ти е многу срам да му пишеш на чет почни со некој лајк или коментар на некоја песна или статус на пр. па ќе видиш ако реагира, ако ти враќа по некое време пиши му и на чет, или можеби тој прв ќе ти пише во меѓувреме
Ама зашто бегате од правилата > Add Friend > Poke ( da znae deka postois) > Like ( Da znae deka imate isto mislenje/pesna) > Comment (da znae deka ne si robot > Coment i like ( da znae deka pocnuvas da se interesiras za nego ) > Chat ( da se otkrijat poveke raboti i tajni ) Затоа пропагаат врските на фацебук , лугето не се држат до основите
Искрено незнам како да го опишам сето ова што се случува.... до пред 2 месеци се беше океј (до пред мојот роденден) за роденденот бевме заедно.. пиевме... зборувавме за се и сешто се смеевме и си отидовме секој по дома веќе 2 месеци тој е чуден кога ќе му пишам на фб ми одговара само со да или не го прашав дали ми е нешто налутен ама ми рече дека се е ок ама некако не му верувам нешто одвнатре ми кажува дека има нешто мислам сменет е не е тој што го познавам, не е тој што го сакам... сакам да разговарам со него малку поозбилно али се плашам од неговиот одговор што мислите вие? Што да правам да го прашам во што е проблемот или да остацам се како што е
Чекај. Идеш со типот колку? или? Очигледно сака да се одалечи од тебе или па нешто му е. Прашај го што му е, зашто така се однесува, ништо не губиш
У вези темава,еден човек му било срам/страв да праша каде е вецето. И се помочал во гаќи. Зашто толку страшно го доживуете сето ова приоѓање или кршење на мразот? Не е ништо страшно,нашали се со него,прашај го како е,шо праи,отвори му тема за нешто што 2цата го сакате,што и да е. No risk,no fun =)
На фејс е лесно бе..Кажи му здраво,како си ,шо праиш,кај искачаш,кога и ткн и ваљда ќе ти каже ако бар малце и ти на него му се свиѓаш