Која и да ја ставам пудра на лице ми се бриши во текот на денот, не ми трае повеќе од 4 часа. Имам пробано и со максфактор, лореал, севентин, мејбилајн... ставам кремче па пудрата и руменило? Како да ми трае подолго требаи камена пудра?
Некој совет ве молам.Имам испробано различни течни пудри,но ми го сушат многу лицето, се познава пудрата на мене и изгледа многу лошо.Што треба да правам или нешто што можам да користам пред да ставам пудра да ми препорачате?
Или пудрата не ти одговара или ќе треба да користиш подлога за под пудра. Ако имаш сува кожа ќе си земеш пудра наменета за сува кожа, да не е мат.
Мене најмногу ми помагаат спрејови за сетирање што хидрираат, бидејќи користам и камена пудра. Најчесто на нив пишува Glow. Го користам на Катрис и разликата е огромна.
Catrice HD, ако си погодиш нијанса. Има голема покровност, а е доста течна, за разлика од другите покривни пудри.
Подлога/база. Се користи по кремата,за лице, пред пудра да нанесеш. https://forum.femina.mk/threads/Подлога-за-шминка.1257/ Тука на соодветната тема можеш да читнеш повеќе
Буржоа хелти микс ја имаш пробано? Таа е за сува кожа и нема да ти ја суши дополнително сигурно, во зимата ја користев и баш убаво ми стоеше, сега некако не ми одговара
Jas ja kupiv istava pudra Ali mislev deka e za normalna do kombinirana kozha,taka mi stoi ne e seushte otvorena, ama valjda za site tipovi kozha e ..! Ne pishuva na pakovkata ..Ali samo ovaa ja imashe vo Dm..
Драга јас ти препорачвам ББ или ЦЦ крем кои се многу похидратантни од пудрите, на пример оваа Или од пудри како најхидратантна би ја оздвоила оваа на Лавера Пудрата на Лавера е доста покривна доколку се користи сама. Погледни го видеото погоре
Дали може да ми препорачате мат пудра со средна покривност што не се познава како фасада на лице? Моментално ја имам L'oreal true match, ги имам користено и Catrice и Max factor, буквално некако сите ми изгледаат на фаца како со паштета да сум мачкана, баш лошо. А не ставам многу, сосема малце.
Revlon Colorstay види ја, или 123 Perfect - Bourjois. Овие две мене ми се најубави. Иако, мислам дека скоро сите мат пудри се познаваат на лице и кај нив клучна е подлогата. Добар, хидратантен крем кој ќе ја спои убаво пудрата со кожата навистина прави разлика. Можеш и да измешаш крем и пудра, така помалку се познава пудрата. Jас така правам со EL Double wear, ја мешам со малку крем за лице (или со MAC strobe cream), па ја нанесувам на лице и многу повеќе ми се допаѓа така. А тука можеш да најдеш доста идеи и предлози за креми за лице: https://forum.femina.mk/threads/Каква-крема-за-лице-користите.1652/