Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Дали била некоја побргу во ремедика на контрола/скрининг?
    треба да се носат маски? и дали го пуштаат сопругот на преглед?

2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Сега бев оваа недела.
    Маски се носат, и докторката носи додека прегледува. И да не носи некој, јас носам за своја заштита.
    Некои си влегуваа со сопругот, не забрануваат.

На Снегулк@23 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  3. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Јас еве 7 накај 8 апетитот мн ми се намали а не ни можам да јадам многу, од многу малку сум сита, воопшто не чувствувам глад некогаш заборавам и да јадам

На Снегулк@23 и Sun&Moon им се допаѓа ова.
  4. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    445
    Колку време треба да помине за да правам уринокултура после примање антибиотик?

5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    10 dena

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Сите сме такви душо некои повеќе некои помалце ама во глобала сме сите паничари :lol:

На КокичеСк и AniSk им се допаѓа ова.
  7. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    795
    И јас бев исто таква во тој период. Секоја посебно и индивидуално ја поминува цела бременост.

А за млеко мислам дека големината на градите немаат никаква улога.

Пред тебе имаш убав период од бременоста, уживај го. Ќе ти фали после :inlove:

На Снегулк@23 и Sun&Moon им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.755
    Допаѓања:
    21.467
    Мислам дека големината нема врска со тоа дали ќе имаш млеко. Стимулацијата на жлездите според мене е пресудна, многу течности и трпение. Јас општо имам големи гради, не се пораснати, а сум 8ми месец веќе. Истите градници од претходно ги носам, може само некогаш да ми се како отечени, ама не се такви цело време. Во минатата бременост ми беше исто, а млеко ми дојде одма.
    За јадење и јас не сум стрвна. Во последно време се осеќам најадено од помалку храна, веројатно ради намалениот простор во желудникот. Исто и јас немам мачнини, лесна бременост до сега. Се си е индивидуално и нормално.

На Снегулк@23, Ceneva, Sun&Moon и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Здраво девојки, тие што имаат искуство, од кои шишиња и цуцли сте најзадоволни за новороденчиња?
    И дали има некоја посебна тема со совети за производи за новороденчиња? Ме интересира пример дали треба да купам две различни врсти на цуцла/шише па да видам кое ќе му одговара, или само еден бренд и да се обидувам со него?

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Еве тема.
    Всушност, во тој подфорум има многу преубави теми за бебе, читкај си.

Јас сум презадоволна од шишиња на Томи Типи.
    На цуцли не се навикна. Пробав неколку различни, не ги сакаше. Додуша не ни инсистирав, не бев нешто ЗА за цуцли.

На Bella_Stella, Lavender13, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.474
    Еве ти две теми кај што можеш да најдеш совети за новороденчиња и шишенца.

https://forum.femina.mk/threads/Шишиња-цуцли-и-чашки-за-хранење.18899/

https://forum.femina.mk/threads/Што-сè-е-потребно-за-новороденче.10854/

Јас за почеток купив едно мало на Филипс Авент. Битно ми беше да има антиколик систем за да се спречува голтање вишок воздух и создавање дополнителни гасови. Исто гледав да има цуцла што бара активно влечење од бебето, за да не му дојде голема промена од цицање на града. Сакам паралелно да терам и цицање и шише. Трето гледав да е стаклено, зошто и јас за себе бирам стакло пред пластика. Ќе видиме за некој месец дали добро сум одбрала.

Види во темите, има некои што испробале многу па ќе ти помогнат сигурно со совет.

На 0ли, Bella_Stella, Lavender13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.755
    Допаѓања:
    21.467
    Која е разликата помеѓу двата вида душеци за бебешки кревет во Симпо знае некоја? Во салонот и не знаеа баш да ни објаснат. Ни покажаа пресек, едниот е со обложени, другиот со необложени федери. Алое е поскап и некако ми се чини по ок, не само ради цената, потврд е.

Последна измена: 11 февруари 2023
    На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    На мене на децата душеците ми се од симпо од алоето искрено ќе земавме од поевтините мислам адмирал се викаа (дека и тие ни ги испофалија) ама немавме време да чекаме ѓи немаа на залиха.. а со тоа обложен секој посебно федер и необложен ни објасни пример за нас за спална душек као од едната страна едниот ако мрда нема да се осеќа на другата страна нема и другиот да се буди... ама искрено добри се душеците во симпо кој и да го земеш ама за бебе и колку ќе се искористи верувам докап ќе нема..

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.755
    Допаѓања:
    21.467
    За што би се користело шише во првите месеци ако бебето е на ексклузивно доење? Јас уште пред да разгледам какво да купам добивме на подарок на Nip стаклено. Не знам добро е или не? Дали да земаме друго?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Моето не беше на ексклузивно, комбинирано бевме доење-ад.
    Ако само цица, не ти треба шише.
    Секако вода не се дава додека не почне со цврста храна.
    Чај никогаш не сум дала, а вода од цуцла не пиеше. На почеток со лажиче, па директно од чаша почнав да му давам.

Последна измена: 11 февруари 2023
    На CareTee, Снегулк@23 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  16. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.474
    Па најпрво за мој мир и сигурност не би се оставила дома без никакво шише додека да се воспостави лактација. Не знам кога и колку ќе надојде млеко, дали во прво време ќе треба дохрана со молзено или со ад и така натаму.
    А инаку јас лично би пробала и понекогаш маж ми да и даде да јаде ако осетам потреба дека така подобро ќе функционираме сите. Се надевам на доење и јасно ми е дека 95% од времето таа задача ќе е само моја ама се бива па би испробувала и комбинации со шише без разлика дали станува збор за молзено или ад. Веќе земав и пумпа, па ќе видиме како ќе оди.
    Искрено се уште се информирам и јас и немам свое лично искуство за да споделувам, но отворена сум на опции да видам како ќе биде. Ќе се одлучува на лице место, секако во најдобра корист за бебето.

Шишенцево во иднина ќе може да го користам и за вода/чај со друга цуцла посоодветна за возраста, здравје после неколку месеци. Дали сега, дали после верувам дека ќе му најдам примена.

На Thinkerbell. и Lavender13 им се допаѓа ова.
  17. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    И јас сакам да земам шише баш заради ова, а читав дека колку порано се даде како опција, толку подобро (се додека шишето е со слаб проток и наликува на формата на градата). Јас би сакала барем еден/два оброци во денот да се задача на мм, идеално со молзено, но здравје ќе видиме. По тоа што прочитав досеа, од Dr.Brown се најзадоволни, најверојатно ќе земам такво.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.755
    Допаѓања:
    21.467
    @0ли @Giovanna
    Да да, јасно дека треба да се има план Б. И покрај желбата за ексклузивно доење свесна сум дека не е сигурно дека ќе има услови за тоа. Како и да е, имам едно шише, па ако има потреба ќе се земе дополнително. Фала ви девојки.

На Снегулк@23, Giovanna и 0ли им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ви препорачувам да почнете да ја читате темата Доење во подфорум Бебе.
    Чисто да сте спремни и да знаете што да очекувате ако давате и шише додека доите. Онака, искуствата на другите многу помагаат.
    Ниедна цуцла без разлика на протокот и на изгледот не може да ја замени градата, бебето ќе прави разлика.

На CareTee, IRBBB, Tiny Love и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    26.248
    Ни цуцла ни шише моево не фати, шишенцето го имавме на авенет што одеше заедно со пумпата и беше доволно за да видам на почеток како ќе тераме. Иначе тие на мам што се против грчеви исто велат дека де добри и не пропуштаат вистина воздух.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.