Фризерско студио

Дискусија во 'Коса' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    После јаворо, Снежа пише, ептен добро работи :)

2. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    А за фарбање како е што фарби користат?
    Прашувам за плавуши

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Фризер во Скопје што знае да шиша виткава коса? Знам дека сите викаат виткава е најлесно, и да ја утне нема да се познава ама не е така. Неправилно шишање и отидоа локните...
    Јас си имав фризерка кај која си одев неколку години веќе, ама летово не работеше, па морав да отидам кај некој друг. Во рок од 2 недели се шишав 2 пати. Едната ме утна целосно, другата ај, до некаде ме погоди ама па многу намуртена беше и како јас да бев крива што косата тешко ми се чешла (па виткава е жено, измиј ја, стави и маска, расчешлај ја. Како така ќе добие некоја идеја за должината на косата не ми е јасно... и не сфаќаат дека еден центиметар на виткава коса премногу значи. Ми уништија месеци труд да ја исчувам. Сеедно, фризерката моја пак почна да работи, ама јас не можам да идам. Дома си одам на ден-2 и што попрво да направам...
    Ај, забегав од темата... Да си повторам: Фризер во Скопје што знае да шиша виткава коса и цените ако знаете :)

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Алфа Парф. За плавуши, за црни, за шарени, за секакви :lol:
    Квалитетни се.

Леле ко spokeswoman сум му :D ај чао, за све остало јавете се девојки и прашајте на лице место. Секако пред да направите некаква промена, човекот ќе ви направи муабет, ќе ве посоветува. Така да, сите информации ќе ги добиете најдобро од прва рака.

5. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Девојки, дали некоја од вас се има шишано во Студио Ин? Имаат поволна понуда на еден од сајтовите за групно купување па се мислам дали да купам ваучер... И Сергеј работи тамо ама тој нема да шиша со купониве па се мислам да не се учи некое чираче на мене :?: Од друга страна за цените што ги имаат, или се многу добри или се замишљаат дека се :D
    Немам комплицирана фризура, ја растам и само рамнам моментално ама многу ми значи кога кажам да ме шишаат малку, тоа да биде малку па имам трема. Дали ги препорачувате и да ми кажете кого да барам конкретно, ако имате искуство?

6. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562

Јас се имам шишано во Студио Ин, исто купив купон за шишање и фенирање и како за прв пат што бев таму, сум задоволна. Сергеј воопшто не ни беше таму, туку едно девојче ме шишаше и фенираше и плус масна бања имаше вклучено во купонот. Јас добро поминав е сеа зависи кој ке те средува, оваа девојкава супер работеше( така пониска со плава коса, ептен беше фина) ама малце поспора беше :)

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Благодарам kate89. Бидејки се работи за исиот купон, кажи ми каква е таа масна бања и дали почуствува позитивен ефект на косата?

8. AudreyHepburn

AudreyHepburn Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    15
    znaci devojki sega sto zaklucivme otprilika koj e najdobar?
    Mnogu sum skepticna vo vrska so kosata, a sakam da smenam nesto kaj mene!! :)

9. PunchMarmelade

PunchMarmelade Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    31
    Леонтич.

10. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    Препорачајте ми некој добар фризер за плавуши на тие што тешко им фаќа боја знаат зашто прашувам

11. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Ке ве молам предлог за добар фризер во Битола што убаво стрижи..
    скоро секаде сум била и од никој не сум задоволна |(

12. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Најдобра е дефинитивно, мислам дека имам кометирано поназад во темава. Само многу е скапа :( Шишање чини 1500 денари а за други услуги што да ви кажам.... Прашајте си на време колку ке ве чини, да не ве стрефи срчка кога ке дојде време за плаќање. Ја прашав еднаш за крупен минивал, ми рече како за мене 8000 денари со попуст...

13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Колку сака нека е добра, 8000 со попуст за минивал?? Луѓе...да не мисли во холивуд дека работи или злато да не прска на коса? Башка јас не баш од секој сум чула добри искуства со неа..некои ем си ги исцедиле убаво парите кај неа, ем незадоволни биле од шишањето. Богами за 1500 денари цела година ќе се шишам, па и за помалку кај фризери што исто се супер ама немаат цени дигнати до небо.
    Дополнително на форумов прочитав незадоволен коментар, а не знам зошто ме држи сеќавање дека и Shana имаше подетално пишано искуство кај неа со ошурување.
    Јас го пробав Јоцо-Ексајт, исто така пофален во темава и можам да кажам дека е добар. Многу брзо работи, па имав чувство дека ќе ме утне ама не се случи тоа. Шишање и облик е 400ден.
    И стално е пребукиран, како на лента да работи :D одеднаш неколку чекаат за тој да ги шиша, а девојките што работат таму мијат, сушат, фенираат, а и шатираат и фарбаат колку што приметив по негови инструкции.

На Shana и Mama25 им се допаѓа ова.
  14. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Devojki kakva Leontic,nemoj da ve teral gjavolot da odite kaj nea ke vi ja unakazat kosata posle nema vrakanje nazad ,plus toa cenite i se napunpani do besvest... Poveke reklama odkolku kavalitet i izvinete na latinicata

15. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    ^^Мене па Јоцо-Ексајт не ми е ама баш ич по волја, прв пат се шишав лкај него уште кога работеше дома и бев онака делумно задоволна, а вториот пат беше пред некоја година и морам да кажам дека ме унакази. Дали беше до тоа што веќе беше "прославен" и посамуверен па набрзина ме исчкрапа што дури ни инструкциите како и колку да скрати не ги сослуша, степенот ми беше како кокошки да ме колвале, без никаква смисла, али ај во салонот после фенкрањето и пеглањето и не беше толку страшно, ама дома кога првпат ја измив сама беше куку Боженце.

Јас сум задоволна од Весна од LeiCapelli, претходно работеше во Авангард и уште од тогаш одам кај неа и ја следам по салоните, кај локалната фризерка одам само за кратење врвови, а формата строго кај Весна. Кога ќе и кажеш така сакам или и покажеш слика знаеш така ќе биде, а не своеволно да крати 5см иако си кажал само врвовите.
    Од сите фризери што сум ги пробала, а ги има многу, само кај неа можам да седнам на стол и да дремам а не постојано да контролирам што фризерот ми прави.

16. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Јас многу тешко стекнувам доверба кај фризери така да ко за прв пат од кај Јоцо (ексајт) бев задоволна, што не знам дали ќе остане така понатака. Како што кажав тоа брзо работење ме сепна ама за среќа се беше ок на крај. Треба да истерам повеќе шишања (a ретко шишам коса) за да кажам дали комплетно ме погодил со шишањето, а имам и други фризери земено во предвид што може да се пробаат.

17. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    ^ Индивидуално е тоа, еве другарка ми кај него се шиша и фризира уназад 6-7 години и ѐ задоволна, не само она и мајка ѝ и сестра ѝ, се презадоволни. Можда е и до косата, мене ми е ептен густа и иако ми е густа треба со усул да се ретчи, а не да ми остави 20 влакна што никако не се местат и после недела дена да шетам со антени од подраснатите изретчени влакна. Не го плукам, има доста муштерии значи добар е, али јас не сум задоволна, 15 минутно шишање е премалку и за машка фризура а не па женска долга и густа коса.

18. ivana.iva

ivana.iva Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7
    Јас се шишам кај Бубе Студио Ин и сум ПРЕзадоволна :) Веќе неколку години одам само таму, се наоѓа некаде позади Зегинот на Ленинова, блиску до Арт & Смарт кафичот :)))

19. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Сега се забунив. Дали Бубе Студио Ин е истиот салон со Студио Ин-Сергеј? Не сум од Скопје па незнам каде се улица Ленинова и Арт и Смарт кафичот ама знам дека Студио Ин-Сергеј се наоѓа блиску до Европски Универзитет, спроти театарот во центар (кога одиме од соборен храм кон Рамстор). Ениуан?

20. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Не седи Бубе веќе таму каде што објаснуваш, туку е...епа точно на улица Никола Тримпаре 10 :D

Тука е мислам Аја, или беше, веќе не знам ни јас како се викаат тие кафичите, Опера ли што ли е сега тоа таму, тој ориенталниот кафич. А и не е битно.
    Наједноставно за ориентир ти е школото Песталоци ;)

А мислам дека Бубе не работеше со Сергеј. Хм...он си работи сам, сега и мене ме збунивте.