Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хипопластична матка

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Miiaaa98, 18 октомври 2019.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Здраво на сите .
    Сакав да дознам нешто повеќе за хипопластична матка на која ми кажаја во систина .. не дека е нешто страшно туку ако забремениш нај многу до 7 месеци можело да се држи бебето така ми кажа докторката , и можело да дојде до спонтан аб... ако има некој искуство и го имал истото ве молам пишете и ако може повеќе инфо ..
    Фала однапред.. :(

2. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Не е лошо прво да побараш и второ и трето мислење. Кај нас баш и не се верува многу само на еден доктор, ќе те упаничат без врска. Тоа е недоволно развиена матка,затоа и не може детето да се доноси. Може да биде и резултат на неправилно функционирање на ендокринот систем, колку што се сеќавам. Искуство со ова неам, но често знаат да утнат дијагнози, па и таму е многу често во последно време. Се надевам дека ќе добиеш повеќе инфо и искустваа. Поздрав.

На Miiaaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904

Фала на одговорот вчера се прегледав тука во италиа и ми рекоа дека ништо од тоа немам .. разочарана сум од систина не очекував ова бидејки мислев дека најдобри др. Се таму но згрешив само џабе стресс ...

На WildMk, tina2018 и Mrs. Lovett им се допаѓа ова.
  4. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Леле навистина ми е мило и сакав да е грешка. Многу често во последно време таму даваат грешни дијагнози има да те исплашат, а да нема врска. Нажалост такво ни е здравството. И јас работев приватно и од тогаш многу многу верба неам освен ако не го знам докторот лично и неговото работно искуство и пак си прашувам по форуми за искуство на други луѓе. Не верувам во ништо посебно затоа што кај нас се е за пари. Уште еднаш многу ми е мило. Не знам на која возраст си ама и таа што лупнала таква дијагноза и после не е нишо страшно... Секоја што сака мајка да стане не верувам дека ќе и е сеедно да и рече докторката за тоа дека не е ништо страшно. Ќе сакаш ли барем да споделиш име или презиме на докторката? За во иднина да се внимава кај кој се фрлаат пари. Поздрав.

На WildMk, Miiaaa98 и sj *O* им се допаѓа ова.
  5. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904

Фала злато имам 22 год иначе они излеа сето тоа го прават за да те предобијат и после те трујат со секакви глупости др.се викаше .. Ана Кацарска
    Секако ми е мило што немам таков проблем башка ми рече дека неам овулација ... вла вла
    Кога им кажав тука што ми рекоа почна да се смеаат .. бегајте од приватните болници веке ..

На WildMk и Mrs. Lovett им се допаѓа ова.
  6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.012
    Допаѓања:
    32.465
    Хипопластична матка се гледа на ХСГ или хистероскопија. На ехо никој не може да ти каже дали е хипопластична или не е. Дури и да е ткава матката не мора нешто многу да значи. Јас имав балго хипопластична матка па бременоста ја износев потполно нормално до крај.
    Овулација може да си немала тој циклус кога те виделе во Систина, а наредниот да си имала. Се случува кај секоја жена да не овулира некој месец.
    ;лада си уживај и не се замарај многу.

7. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904

Немам ништо од тоа фала богу .
    Фала на одг

Статус на темата: