Zdravo. Ako moze nekoja sto imala iskustvo kako moeto za sovet. Imam 35 godini, pred 4 meseci imav operacija otstranuvanje na miom. Predhodno imav mnogu krvarenje vo ciklus, no eve seuste e isto. Eden mesec normalno,drug mesec povtorno isto. Po poseta na ginekolog me upati da proveram hormoni, rezultatite poradi korona stignaa kaj nea vo ordinacija. I samo mi se javi doktorkata i mi kaza site se dobri osven eden i deka sum vlezena vo predmenopauza, ocekuvaj nervoza, depresija, toplotni branovi.Koj e toj hormon i dali toa sto imav operacija mi e posledica.
Добар ден. Имам проблеми со покачен машки хормон,веќе еден медец ги пијам Yasmin таблетките,но нема никакво подобрување. Се уште ми излегуваат акни,влакнетост, дури и градите веќе еден месец ми се отечени како пред добивање. Дали може да ми споделите некое лично искуство? Ви благодарам
Здраво, дали некој знае која е цената да испиташ инсулин? И кои хормони се проверуваат на 3ден од менструација и која цена се? Благодарам
Здраво девојки. Треба да испитувам хормони на трет ден од циклус. Јас добив вчера, после 17 часот забележав нешто многу бледо кафеаво на гаќите. Читам имало некое правило за после 17 часот, дека не се рачуна тој ден туку следниот. Ве молам некој да ми потврди, да не ја зафркнам работата. Ако е точно тоа, понеделник ми е трет ден, така? Фала.
Дали испитувањето на пролактинот е поврзан со некој конкретен ден или може да се испита било кога? Најдобро во оваа тема постави го прашањето верувам дека таму повеќе ќе ти помогнат https://forum.femina.mk/threads/Вонтелесно-оплодување.202/page-3783#post-5395068
ве молам за итен одговор, кои се хормони можам а ги проверам на било кој ден од циклус? односно кои хормони треба да ги проверам исклучиво на 3-ти ден?
Ќе ми ги види гинекологот до крајот на неделава, ама естрогенов малку ме исплаши. Има некој што се разбира? Зошто би можело да е волку висок? Ако нешто менува, имам хипотиреодизам.
Каде се наоѓа точно лабораторијата за испитување на хормони во гинекологија? И за колку време даваат резултати дали знаете?
Право до шалтер па лево, во ходникот ќе прочиташ кај пишува лабораторија. Порано беше во подрумот, на приземје е сега. Резултати истиот ден или следниот ден.
Препорака за добар ендокринолог на клиника? Се работи за хормони. Покрај Адамова искуства и мислења за следниве Тоше Плашески, Пемовска Гордана, Марковиќ Снежана?
Денес добив менструација и сакам да испитам хормони. Сите комплет сакам. Кога треба да ме боцкаат? Читам низ темава на 3ти, 13ти и 21-ви ден. Што да кажам ? Бидејќи ќе одам на државно на гинекологија, преглед да ми направат, па они упат да дадат, зашто мојов матичен три пати ме одби не ми даде упат само контрацептиви ми препишуваше, де едни, де други..
Ќе кажеш да ти дадат упат за да ги испиташ сите хормони и ќе ти дадат таков што важи цел месец, па сама ќе си пресметаш кој ден треба да одиш.