Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цела година во лаги - што понатаму?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од unfaithful25, 31 август 2011.

1. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    И самата си кажуваш дела цеела година те лажи излегува со фруги девојки на кафе ако е само на кафе, има друг број за да може да контактира со други девојки и што сакаш фазла. Зошто дозволуваш да прави будала од тебе. Те сака а една година живееш со еден куп лаги од него, чуден начин на сакање има типов. Очигледно е дека треба да го откачиш и да не се замараш со него не вреди

2. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Во една моја екс врска малку подолга-нешто како твојата, последните месеци почнаа да се јавуваат вакви знаци, де непознати броеви, сомнителни ситуации, од бившиот просто излеваше енергија која викаше ''имам друга''...иако немаше шанси да признае и се колнеше дека ме сака...

Му раскинав иако не бев 100% сигурна дека ме изневерува (отпосле дознав дека сум била во право)
    Му реков да си продолжи со животот, јасно ми беше дека е уште незрело детиште кое само сака да глуми нешто што не може... Не се сомневав дека има чуства кон мене, но тоа не беше доволно, како што сметам дека за никој и не треба само тоа да биде доволно...Јас барем сум таква-си барам се комплет...
    Остави го нека ужива, нека се забавува оти очигледно не е уште изживеан како треба...

3. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Е ова ме потсетува на една девојка кога ја видов џигер во лицето (ја претепал типот) и ми вика „Ама јас го сакам...“ |(
    Оф мори мајко...
    Значи вакаааа... продолжи си ти со него, најмалку уште една година, штом ем го сакаш ем сакаш да му вратиш, чекај уште поголема будала да направи од тебе, а после, за казна, нека ти ја плаќа и сметката за фиксниот телефон :doh:

На GeorGinnA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Три години врска од кои една во лаги... Ти дознаваш дека крие работи кои баш не се ситници, тој ја префрла топката кај тебе и те обвинува за непосветување внимание... Излегува со други девојки и не знаеме со сигурност што прави и кога ти му кажуваш дека знаеш се, тој се чуди зошто не му раскинеш...
    Решението е очигледно, тој сака да раскинете. Сам го вели тоа, а не само него туку и мене не ми е јасно што бараш уште со него..?!
    Можеби не сака дирекно да ти каже за да не те повреди, ама очигледно е дека вашата врска веќе не го исполнува и не си му доволна... А и поминувањето скоро 24часа заедно очигледно не биле пречка за него да излегува слободно со други девојки.
    Не знам друго што да ти кажам освен дека ако мене тоа ми се случи не би сакала кретенот да ми излезе пред очи уште еднаш!
    А како вие ќе завршите зависи само од вас, ние овде можеме само совет да дадеме!

5. unfaithful25

unfaithful25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ова баш и не го мислев, кога ме нарече така јас му реков дека допрва ќе запознава спонзоруши и дека ќе изгуби дијамант додека наоколу барал камења. Инаку денеска му ѕвонев и не ми крена, па му порачав преку брат му дека веќе не планирам да се замарам со него и дека не сакам да ме бара повеќе бидеjќи очите ќе му ги ископам со некоја штикла :lol: кога веќе не сака да ми крене, а не можеме да се видиме бидејќи е во друг град, а сега ми ѕвони ама јас не му се јавувам. Најверојатно ја добил пораката... :worried:
    Ви благодарам за советите девојки, навистина ми требаше некој да ми го каже ова, со моите дома и со другарки не сум толку многу блиска и за ова баш и не сакам да разговарам со нив, за некој ден кога ќе го видам (а морам да го видам за да ми објасни се од а до ш) ќе видам дали се кае за ова што ми го правел и дали ќе се потруди, не да ме задржи, туку во најмала рака да ми се извини...
    :* Благодарам уште еднаш ;)

Редактирано од модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето РЕДАКТИРАЈ.

6. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Имаш сличен случај како сестра ми што имаше! Само едно ќе речам ако мислиш дека те сака и дека нема да те изневери слободно прости му! Секој заслужува втора шанса а тоа зависи од него како ќе ја искористи!

7. mirna0911

mirna0911 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    18
    Од каде да почнам ?! Идеш со типот 3 години и свесна си дека те лажел??? ИИИИИ??? Алооо деовјко опрај се. А извини у ист град живеете и не стаса никогаш да го видиш дека е со кафе на друга? Епа не ми е јасно , цела година сигурно ке се најдеше ситуација да го видиш ти , да налеташ бар случајно или некоја твоја познаничка или другарка да го види. Стварно не можам да ве сфатам какви девојки сте , си уживате да ве мотаат, и на крај ве сакале машките , па нормално дека ке ве сакаат , и ја би ве посакала да знам дека има вакви глупи девојки. Истово е ова со мојава тн соперничка . Иде со дечко и 1000 години а тој скоро секоја нок спие со мене , и таа замисли знае за мене . оооо Боже мили . Ако не па да ја поканам 3ка да прајме а? Ваљда чим знае за мене нема ни тоа да и смета ... хахахаха ова последново беше заебанција :))) Поздрав

8. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Да бе,ке му дава шанси а тој пак ке го направи тоа,ако еднаш го сторил сигурно ке има и следен пат.Ја лажел една година а прашање е дали е толку и одел на кафиња со други и пак да му дава шанса?Па попрво би се фрлила во Вардар отколку да простам на некој што си правел мајтап со мене цело време :!:

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Macoola

Macoola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    И не само да расчистиш со него ЗАСЕКОГАШ, туку и буквално да си го промениш животот, ако со некој треба да бидеш блиска, тоа се прво твоите дома, потоа другарките..а не твојот живот да ротира околу дечко!!

10. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Насловов бре, насловов само колку ми е убитачен ко за почеток. :o

Што понатаму????...ами стави му маслинов венец на глава и прати го на Струшките вечери на поезијата, таму нека чита поезија...можеби и аплауз ќе му дадат.

Аман бре, како воопшто после такво согледување на вистината може да следува ...што понатаму?

Туку работата е следна, ти си очајна и не сакаш да си признаеш дека правел шапшал од тебе,а ти си била слепа...сега секоја реакција ја сфаќаш како надеж дека сепак не е се изгубено и дека вие ќе си се сакате и очекуваш сечие тапкање по рамо и кимање со глава дека навистина е тоа така.

Ама не е, знаеш дека не е!

Немој да ми кажеш забога дека единствен социјален живот ти е безмудњаков, дека единствен маж за кој имаш фантазии е тој |( не три, па и трисет и три да сте заедно ако нешто не функционира чао пријатно бре шо има да се расправа.

Ова понижување додатно шо го претрпуваш е у стил..узалуд је вам свирачи ;)

Ој бре, нашминкај се, стави груда во преден план и живеј...и не дижи ист воздух со безкичмењак ко дотичниов!

На srcekrsacka, calliope, Li0ness и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. unfaithful25

unfaithful25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    N.A.T.A.S.A a од кај беше тој тип, да не се работи за истиот :rofl: :rofl:

Не живееме во ист град, ама јас учам во неговиот...

12. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Зошто да не даде 2 шанса? Ај замисли си ти да згрешиш и дечко ти да не ти даде 2 шанса Секој заслужува 2 шанса само кој како ке ја искористи!

13. Macoola

Macoola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3

Затоа што едно е кога згрешил еднаш, од било кои причини....друго е кога грешката ја повторувал цела година!!!

14. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Што понатаму - клоцата в г`з и ајт упм. Очигледно е дека не му е дојдено до врската зашто ако му беше ќе си седеше мадро и немаше да се мафта лево-десно и тоа цела година, а плус и скришно. Тој сака да раскине, ти кажува што би направил тој кога нему би се случило така, односно, тој те мести тебе да му раскинеш зашто не сака тој да биде виновен, сака после се да му биде мирна душата.
    Јас да сум, би го откачила без размислување, зашто неговата постапка кажува се за него и за тоа дали ќе можеш да му веруваш понатаму. И 1000 пати да ми вети, ако сака нека се колне или не знам што, џабе ќе е зашто довербата веќе се изгубила, а и неговата нечесност, неискреност би ме навредила, поарно да ми раскинел и да кршел глава отколку вака, да ме прави будала.
    Ни број не ти треба, ни ништо, нему ич гајле нема да му биде ти што ќе правиш и дали ќе му вратиш или не знам што, без навреда. Остави го и терај си по својот пат!

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mirna0911

mirna0911 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    18

Значи си кажав што имав за вакви девојки , значи не дека може мене некој не ме варал ... ама вака да знам и да си траам епаааа никако!!! Се изјаснив : имам мувач кој има девојка и таа знае за мене ама неа не и пречи бе :o И нели тоа е многу нормално , да знаеш дека дечкоти иде по други ( спие со други и кој знае што ли уште не) и ти си кутиш и си глеаш!!! Не можам да сватам не можам и не можам. Само не знам како не се срамиш , сите негови другари знаат дека тој се плетка со други ( значи 100% знаат - тој се пофалил гарант) и ти горда се правиш дека имаш дечко . Мора мршка една за него ... без разлика колку и да го сакаш или колку и да идете ... секој пат ке се најде нов , за секој има некој :)

16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    незнам ни зошто си се трудела да го напишеш постот,одговорите се едноставни и брзи и ти самата знаеш незнам ни како имаш желба да бараш совет или воља на твое место уште одма би раскрстила со човекот,и ако те сакал искрено немаше да ти го направи ова криел број една година излегувал со други девојки и се тешиш дека ништо немал и дека те сака дај те молам разбудисе од зимски сон |(

17. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.933
    Допаѓања:
    4.594

На еден пост пишуваш дека сакаш да се тргне таа и да исчезне на трет пост пишуваш дека не сакаш да ти е дечко за да не одиш низ истото? По читањето на мислењата твои, искрено мислам дека си опседната со девојката на твојот "другар" ... А тој типот, си нашол две офци и ќе бричи. Не е таа глупава, туку ти си што се плеткаш со некој што знаеш дека има женска - па и другарите негови знаеле ... епа убаво,нека те раскажуваат низ цел град. Воедно незнам што совет бараш од нас кога ето немаш мака...

18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022

Епа ајде нека му даде,и што со тоа?Девојчето сигурно ја изгубила довербата во него иако го сака! Никогаш нема да биде исто.Постојано ке има сомнежи -со кого бил,каде бил и што правел.Нека ми даде мене дечко ми втора шанса ако заслужувам,а овој повеке од очигледно е дека не заслужува.Ја лажел една година а не еден ден.Има разлика.

19. mirna0911

mirna0911 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    18

Не мене да ме раскажуваат туку неа , за мене не знае никој нит сакам да знае . кога си сакам тој е со мене . Таа дознала за мене и не и е гајле , и јас не сум опседната со неа , туку стварно не ми се јасни девојките ко таа што ја има отворено темата , ем знаат дека дечковците ги вараат и пак си се тешат дека се ЕДИНСТВЕНИ. Таков Мачо-ман не ми треба да ме води низ животот , таков е доволен за забава . Не мораш да ме свакаш , ама не мораш ни да судиш . Од моја гледна точка далеку сум од овцата за бричење јас , туку таа е овца што знае за мене и си тера понатаму со нејзините рогови.

20. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.933
    Допаѓања:
    4.594
    Како незнае никој за тебе кога викаш дека типката знаела за тебе а и претходно се изјасна дека и другарите знаат дека се плеткате. Искрено и ти си офца, затоа што си можела да ги "скиниш" конците уште кога си дознала дека има женска. Кога тогаш ќе настане во нешто поголемо и многу ќе ти тешко.