Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да направам или што би направиле?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Soncko, 5 декември 2009.

1. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    немора да значи дека ако рекол дека не сака врска дека тоа е ств. така. јас сум жив пример..
    на бившиот дечко му викав нејкам врски што има да ме врзуваш ми се живее..и со тек на време он постојано беше тука, коа ќе ми текне дека сегде го имало јасно ми е колку сум му значела..и еден ден се разбудив и ми пиша порака ако сакаш..вечер да се видиме имам нешто муабет..и јас онака ладна си бев отидов што како се праев мутава и нели ме праша се тоа и реков не..и ми рече.само да знаеш нема никој да биде толку блиску до тебе и да те чека..и толку.. и некако сфатив дека под кожа ми е и се фанавме..

така да ти биди си со него биди му најдобра другарка и во лошо и во добро..и наеднаш нека те снема нека се "појави "некој др во твојот живот и ќе видиш како веднаш ќе имаш шанси :D

2. simona98

simona98 Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    jas so nego idam samo 2 nedeli i vaka...
    mnogu se sramime i dvajcata i samo 1 vo nedelata se gledame(nekad mozebi i 2 pati)..ne se gledame mnogu cesto...koa kje izlezeme ne se drzime za raka ne me bacuva pred site...sram mi e da zboram so nego....da mu kazam deka sakam normalna vrska kako site so imaat..
    [mod-kirilica:1hql5ueu][/mod-kirilica:1hql5ueu]

3. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Се смирив со бившиот со кој претходно бев околу 7 месеци заедно,а сега сме веќе 4 месеци повторно заедно.Е сега има еден проблем...ретко се гледаме бидејќи не сме од исто место,сите негови другари знаат дека сме заедно,но кога и да сме излезени со друштво тој напоменува дека не сме во врска,туку дека само излегуваме.Ме мачи помислата,зошто се крие?!Неколку пати зборував со него за бившата и тврди дека не бил со неа,но ме мачи самата помисла да не планира да се смири со неа и затоа да не се крие.Не знам дали да останам покрај него и да се борам со надеж дека нешто ќе се смени или да се откажам.Од една страна сакам да сум со него,но од друга пак си викам да ме сакаше ќе сакаше и врска со мене.Разбирам да сме на почеток,но веќе година се собра како сме заедно,а тој уште не е спремен за врска.Што би направиле вие?

4. milichkaa

milichkaa Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    12
    Јас да сум на твое место ке го оставам оти ако сакал да биде со тебе до сега ке сте биле во врска а вака само те залажува.

5. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Обиди се уште еднаш, со разговор, прашај го отворено зошто крие.Можеби е неговото машко его, што ке речат другарите со кои може те оговарал додека сте раскинале од типот таква мене не ми треба и сега се срами од тие зборови па затоа и крие а толку време сте заедно и нели си осетила дали те сака искрено . Јас би ставила крај на оваа ситуација или нека признае јавно дека сте заедно или не би се мачела повеке . Со срека .

6. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    епa вaкa имa едно дете со месеци што се допишувaме и еднaш се имaме видено и се беше океј муaбет обичен и почнa дa ме гушкa дa ме зaкaчкa излеa сaкaше дa ме смувa aмa јa глупичкa не сaкaв леснa дa испaднaм и не се деси ништо и после тој ден пaк требaше дa се видиме aмa се имaше некои пречки он неможе или јaс ке неможев и добро и после некое време се пишувaвме пaк и е договaрaвме дa се видиме aмa ке ме зaебе немa дa моѓе и некaд не врaкaше и добро и јa не му пишaв еднa неделa и он ми пишa и почнувa пaк дa пишувa прв и се кaј другaр беше и се прaеше нешо a-у пред другaров и еднaш го видов и се рaзминaвме он не ме виде и јa го прaшувaм кaо што се прaвиш ко демек не ме виде и он викa не сум те видел (може ствaрно не ме видел сеa незнaм ) и добро и го прaшaв кaде зa први мaј не ми врaти и јa остaив тaкa нишо не му пишaв и зa први мaј ми гледaa нa кaфе и имaв очи и лицето по формa и кaкви очи и исто кaко неговaтa формa нa лице ми јa опишaa a очите знaчaт декa сaкa некој дa те види или јaс него и следниот ден идев кaј бaбa ми и успaт ми е и неговaтa кукa и јa многу многу не се зaгледувaм нaтaму декa глупо ми е и сaмо сестрa ми се свртелa и у дворот он бил седнaт нa скaли ги гледaл комшиите кaј него што прaвaт и тие пред портaтa беa кaј што поминaвме јa и сестрa ми и сигурно ме видел и сеa после овa мене мн ми се свиѓa и незнaм кaко дa му дaдaм до знaк декa ми се допaѓa и немaм никaков нaчин кaко дa го викнaм дa се видиме пошо се ке ме зaебе и више не го викaм чекaм он дa не викне ... и сеa незнaм бaрaм нaчини кaко дa го видaм дa се видиме зa бaрем еднaш дa се смувaм со него пошо многу ми се свиѓa ке може некој совет вaш за што да правам или што би направиле доколку вас вака ви се деси? :(

7. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Ми треба вашата помош во врска со едно момче. Пред околу 3-4 години ние бевме најдобри другари постојано бевме заедно. Потоа тој се вљуби во мене и јас до некаде. Ама тој постојано ми досаѓаше онака знам дека ме сакаше ама некако нападно и затоа јас без да размислам треснав неколку му реков да ме остави на мира да не ме замара и други работи не сакам да спомнувам. Буквално му го скршив и срцето и гордоста....Е сега после 4 години јас го сакам него нели "What goes around comes back around" а тој воопшто не ме ни приметува онака како да не постојам а јас неможам ништо да направам во врска со тоа бидејќи премногу се чувствувам виновна за да му речам нешто дури и да му се насмевнам. Онака кога ке ме погледне посакувам да не постојам на светов. Едноставно неможам да ја избришам вината од себе. Вината е толку голема што неможам да му речам ништо...Неможам. Јас многу сакам и имам храброст ама кога ке го погледнам неможам. А многу го сакам затоа ми треба вашата помош можеби некоја била во слична ситуација...

8. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Да сум била во слична ситуација покомплицирана бидејќи сум поврозрасна од тебе ...јас не му реков да ме остави на мира но со погрешни постапики тој си замина од мене сега јас сум таа која е лудо вљубена во него...
    Јас само ќе ти кажам пристапи му ...обиди се , вината никогаш нема да се избрише од нас но колку толку може да се прости и да се обидеме на ново да изградиме нешто ...извини се отвори си ја душата можеби ќе те сфати ...Јас многу сакам и имам храброст ама кога ке го погледнам неможам :) значи немаш доволно храброст ,ако си со себеси на чисто и знаеш дека навистина го сакаш само напред ,не мирувај вака од старт губиш ...обиди се .

На Lady-in-white му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Од секогаш знаев како треба да постапам. Ниедна врска не ми помина без да научам нешто од неа. Но овој пат ми е премногу тешко. После прекрасни 5 месеци открив дека партнерот ме лаже за нешто што навистина нема потреба, и тој тоа го знае. Куршлус изби дента кога дознав и раскинавме. Почнав полека да се ладам од што бев толку скршена и разочарана, бидејки навистина немаше потреба за таква банална ствар да ме гледа во очи и да ме лаже. Но после неколку дена (иако 80% не сакав да се смирам), се смирив. Мислам дека со тоа си направив беља само. Тој вети дека нема да се повтори, но... јас сум голема скептик бидејки сеуште ме боли таа лага. Откако се смиривме 2 дена се беше ок, се до денес -кога пак нешто се рчнавме и тој ми префрли дека бурно сум реагирала кога дознав за лагата. Му кажав-Лага ниедна девојка нема да ти прости. Иако толку молеше и сакаше да се смириме, сега ко тој да стои на страна и да се лади. Пред се-никој без причина на никого не му раскинува. Барем јас така мислам. Навистина не знам што да правам. Мачење ми е оваа неизвесност и ... според моето прошло искуство се си викам-кад је пукло пукло је, али па туку така да не се обидам да оправам нешто што навистина беше ок, па и не ми иде. ... Што даље? :(

10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    9.037
    Digy,добро си постапила што си му раскинала.а што си се смирила,незнам.во љубовта нема логика.а кога има чувства и да раскинеш е се исто ако паметот по него ти лета.а за каква лага се работи?ако е нешто неопростливо,тогаш не вреди да се трудиш околу чвек кој си става лажно лице пред тебе.а тој се лади изгледа зашто лесно си му простила и сега пак ќе продолжи старата песна :!:

11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Абе не беше нешто за кое треба да ме лаже. Да речеш нешто да му бранам-ајде ке речам јас сум крива,затоа лажел. Ама целосна слобода и пристап имаше до се. И пак излажа. Не можам да сватам. Да лажеш кога нема потреба за мене е патолошки случај на лажго. И сеа као го гледам демек он се лади од мене а до вчера ме молеше да се смириме. И кога се смиривме ко демек ок ама није то то. Не знам. Не знам што да правам.

12. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    9.037
    не му го крши филмот,да видиме што точно изведува :^) .почекај уште малку,ако не ти даде објаснување плус изладен кон тебе-се знае опни му ја клоцата ;)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Ko демек синојка праевме муабет. Се му кажав. Му кажав и дека не ми е лесно да му верувам пак. И двајцата сакаме се да е како порано но.... не знам. Стварно не знам како се врака скршена доверба. Фала на советите Хермоса. :*

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    ^^ DigY не сакам да те убедувам во нешто, само ќе ти дадам пример што ми се случи на мене па ти сама извлечи си поука ;)

Вака, со мојот сегашен дечко (т.е веќе вереник) бевме во врска скоро 5 месеци (значи како вас) кога открив една лага од негова страна (буквално безначајна). Ама, не ми беше се едно, урлав, викав.... сакав да прекинеме. Не ми дозволи, ме молеше, плачеше, буквално преколнуваше да му простам... и му простив.

Но, јас не сум човек што заборава... така да наредната година на нос му излезе што му простив, но тој сепак не се откажа затоа што знаеше дека е виновен и правеше се` само да ми докаже дека ме сака и дека одлуката да му простам ми била правилна. Се смени... ама на подобро.

После таа година, веќе се уверив дека навистина ме сака и дека е искрен (тоа можеш да го препознаеш, без гајле ;) ). Одлучив да му дадам нова шанса и НАВИСТИНА да заборавам што се случи. И еве после 2,5 години врска и скоро 5 месеци од веридбата ние сме среќни и вљубени, функционираме беспрекорно со некои мали неважни караници што ги има во секоја врска...... но повеќе нема лаги дури и за безначајните нешта ;) .

Се надевам дека и ти ќе ја донесеш вистинската одлука, каква и да е ;)

Те поздравувам :hai: :hug:

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Sweetheart87 ова и те како ми дава надеж. И мојов запнува да сме заедно,само вчера ме збуни ми вели-не знам кажи ми ти што да направам за да ја вратам довербата. Некако тој што беше толку стабилен (а тоа ми е многу битно кај машко) ко да го снема. Од друга страна па и го сваќам. Страв му е да не згреши нешто па бетер да направи. Силно се надевам дека ќе ја повратам довербата во него, иако признавам-многу тешко ми оди. Но за се треба време, нели? Фала ти премногу што не прескокна да ми го кажеш ова, многу ми помогна. :hug:

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    9.037
    нема на што :* .ако и двајцата се трудите ,ќе успеете.ти држам среќичка :hai:

17. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    епa вaкa имa едно дете со месеци што се допишувaме и еднaш се имaме видено и се беше океј муaбет обичен и почнa дa ме гушкa дa ме зaкaчкa излеa сaкaше дa ме смувa aмa јa глупичкa не сaкaв леснa дa испaднaм и не се деси ништо и после тој ден пaк требaше дa се видиме aмa се имaше некои пречки он неможе или јaс ке неможев и добро и после некое време се пишувaвме пaк и е договaрaвме дa се видиме aмa ке ме зaебе немa дa моѓе и некaд не врaкaше и добро и јa не му пишaв еднa неделa и он ми пишa и почнувa пaк дa пишувa прв и се кaј другaр беше и се прaеше нешо a-у пред другaров и еднaш го видов и се рaзминaвме он не ме виде и јa го прaшувaм кaо што се прaвиш ко демек не ме виде и он викa не сум те видел (може ствaрно не ме видел сеa незнaм ) и добро и го прaшaв кaде зa први мaј не ми врaти и јa остaив тaкa нишо не му пишaв и зa први мaј ми гледaa нa кaфе и имaв очи и лицето по формa и кaкви очи и исто кaко неговaтa формa нa лице ми јa опишaa a очите знaчaт декa сaкa некој дa те види или јaс него и следниот ден идев кaј бaбa ми и успaт ми е и неговaтa кукa и јa многу многу не се зaгледувaм нaтaму декa глупо ми е и сaмо сестрa ми се свртелa и у дворот он бил седнaт нa скaли ги гледaл комшиите кaј него што прaвaт и тие пред портaтa беa кaј што поминaвме јa и сестрa ми и сигурно ме видел и сеa после овa мене мн ми се свиѓa и незнaм кaко дa му дaдaм до знaк декa ми се допaѓa и немaм никaков нaчин кaко дa го викнaм дa се видиме пошо се ке ме зaебе и више не го викaм чекaм он дa не викне ... и сеa незнaм бaрaм нaчини кaко дa го видaм дa се видиме зa бaрем еднaш дa се смувaм со него пошо многу ми се свиѓa ке може некој совет вaш за што да правам или што би направиле доколку вас вака ви се деси? :(

18. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    па некои заеднички другарки или другари нели може да средат на неутрален терен, божемски случајно во исто друштво сте се нашле негде, на некој роденден, во диско, на журка ,на утакмица , така беше во наше време . еееее :inlove:

19. loveIan

loveIan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    61
    LitttleRNBPrincess мислам дека не некој начин тој не покажува интерес веќе.Но не се откажувај лесно,ако продолжи така да се однесува мислам дека треба да престанеш да му пишуваш. :) Сигурно имате некој заеднички пријатели ,повеќе пати оди на посета кај баба ти, итн.

20. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Значи овака, се запознав со еден од друг град, многу подалеку од мојот и прво цело време ми се пушташе, но јас го одбивав иако многу ми се допаѓаше, и после една недела отидов таму, го повикав да се видиме и ме бакна. Многу ми се свиѓа, цело време мислам на него..
    Е сега во недела тој ќе доаѓа овде, а јас во друг град и двајцата на натпревари. Јас сум за рецитирање, и знам дека нема да успеам никако затоа што за квалификациите вежбав многу, а сеа незнам ни која песна ќе ми ја дадат за рецитација ни ништо. Ама ако се откажам од натпреварот, ќе ги разочарам и наставниците, и моите, а ќе се видам со него. Ако отидам, знам дека нема ништо да постигнам, и многу ќе ми е мака што нема да го видам.
    Ако не сега, во јули ако ме пуштат моите таму на одмор, или дури во октомври-ноември.
    Во голема дилема сум, незнам што да правам, а треба да одлучам што побргу за да ги известам на време сите. :headbang:
    Колку сум баксуз значи, не е можно