Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да направам или што би направиле?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Soncko, 5 декември 2009.

1. Emili0205

Emili0205 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Zavcera imavme mala raspravija so deckomi (sega vekje bifsi vajda) na telefon,i koga nemase vekje kako da se izvadi samo sred muabet spusti telefon..mu dzvonev pak ama pak spustase..cela iznervirana mu pisav po poraka gotovo e megju nas a on stavi samo tri tocki ..posle zborevme uste mu kazhav deka namerno sum rekla taka da vidam sho kje kaze i deka na nego mu e seedno.A on mi rece mene so sekoja mi e onaka,posto znam kakvi se site.Mi treba mnogu verba vo nekoj da dojde do sakanje.Zamislete celi 3 meseci vikase deka me saka a sega sto zbori...mi rece da sum mu dala vreme da razmilis.Mozebi mnogu izbrzav i sega se kaam sto raskinav vcera mu pisav isto nekolku poraki deka go sakam i mi fali mi odgovori posle 6 saati:nema so da me mislis dobar sum..mu vrativ dobro milo mi e a on ja nemase ni otvoreno porakata uste od vcera..znae deka idam na infuzii nit da prasa kako si nit nisto ..Mnogu mi e tesko lugje nemozam vekje,sve po moja vina ispadna izgleda izbrzav...da mu pisam pak nesto ili ne?

2. prilep4anec

prilep4anec Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    70
    Ne mu pisuvaj poveke nisto ne mu zvoni ne dosaduvaj ako toj te saka ke te pobara ostavi go malce da pocustvuva kako e ako te saka iskreno ke ti pisi koga togas ke te pobara ....

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Да бидам реална тоа цели три месеци воопшто не се многу. А особено некој навистина да те засака. Претпоставувам дека си многу млада.
    Штом некој не е заинтересиран за тебе, тогаш нема потреба да го бркаш. На сила не иде нешто.

На H.VAGA и buba4e89 им се допаѓа ова.
  4. Medicine25

Medicine25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.540
    Какви луѓе има (facepalm) ...Остави биднало веќе,ако не му е важно ни малку зошто ти да се нервираш?

5. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    5.186
    Не го барај и не му пишувај. Ако сака, ќе се јави. Некогаш некои работи не бараат форсирање, посебно не љубовта. :)

6. Anajirile

Anajirile Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2017
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.179
    Понекогаш машките се ко мали девојки,колку повеќе со нив се замараш толку повеќе губат интерес...така да, дај си време себеси а него културно игнорирајго :)

7. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    За што се расправате? Која беше причината?

8. Emili0205

Emili0205 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Se karavme posto cel mesec nanazad nemozese vreme deckoto da odvoi za mene.Kako sto napomenav se gledavme 1 nedelno ponekogas duri ni 1 nedelno,a toj vo denot odvojuvase 15min da pozborime na fb malku i toa mnogu glupi muabeti..bas poradi toa pocnav da se karam mi smetase odalecenosta koja porano ne postoese (asalni muabeti,znaese i da se javi da zborime so saati a vekje cel mesec mi se nemase javeno)..se custvuvav zapostaveno od negova strana.Zborela drugarka so nego i rekol deka sme bile na pauza,mu trebalo vreme da razmisli sto kje pravi

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Тој што не можел да одвои време за тебе, тој не ти е дечко туку мувач да не кажам симпатија.
    И ова со другарка ти, детско многу детско, што има таа да збори за вас.
    Тоа што не ти се јавил месец дена е знак дека дечкото веќе изгубил интерес за вас, сакал да се оддалечи да сфатиш сама ама бидејќи си многу заљубена не си го увидела тоа.
    Сега ништо, продолжи си со животот, намерно така прави не знае како да ти раскине па чека да направиш грешка да ти префрли, да раскинеш и да ти е криво после.

10. IvanovaJ10

IvanovaJ10 Нов член

Се зачлени на:
    7 мај 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите прв пат сум на овој форум, малкку ситражував по интернет каде можам да побарам совет или помош па го најдов овај форум.. Не знам како одат правилата ако имам некоја грешка или дупла тема се извинувам.
    Имам проблем на работа. Се појави огромна хемија помеѓу еден мој колега и мене на работа, си се смешкаме и си помагаме еден на друг веќе 2-3 недели. Но, проблемот ешто јас кога е блиску до мене станувам многу нервозна и тој го гледа тоа и му се допаѓа па,намерно се приближува до мене, а понекогаш и тој станува нервозен кога јас ќе му се приближам. Го гледам тоа! Јас не знам како да се смирам воопшто :whew: , но главниот проблем е ова --има некои колешки со кои сум малку скарана и не зборувам претерано со нив (од приватни причини) и тие него му збориле како јас не зборувам со никој, како сум ваква или таква (лоши зборови за мене)..Но, јас воопшто не сум таква затоа што со поголемиот дел си зборувам и си се смеам и си уживам и самиот тој го знае тоа бидејќи како зборувам со другите и се смеам и тој ме гледа па двата од далеку се смееме. Али како да го премислија и мислам дека им поверува и како да има негативно мислење, а јас воопшто не сум таква и со обидов на некој начин да му докажам, али не сум сигурна дали ја избриша таа погрешна слика за мене зашто стварно се трудам. А да разговарам дирекно со него некако не знам да не бидам многу нападна.
    На темата и дадов вакво име бидејќи не знаев што точно да напишам..ве молам за некој совет како да му докажам дека јас не сум таква како што му кажувале бидејќи очигледно го убедиле во тоа и со денови не можам да спијам од нервоза ми иде да си заминам од работа.

11. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    Види решението за нервозата е само да се опуштиш ти а кога тој ќе види и самиот ќе се опушти покрај тебе. Тоа шо некои змии зборуваат негативно за тебе ич да не ти е гајле, и ако мислиш дека вреди да се бориш за него тогаш пробај.Ако тој верува на друг наместо на своите очи и твоите зборови тогаш откажи се од него. Докажи му каква навистина си ти. Со среќа.

На IvanovaJ10, Anababe и biGirl им се допаѓа ова.
  12. shooter.0801

shooter.0801 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    347
    Што повеќе мислиш на нив, тоа повеќе им дозволуваш да делуваат врз твојот живот. Игнорирај ги, не се вредни да ти уништат никакви пријателства во животот. Биди со другите опуштена, искрена, весела и насмеана. Докажи му ја твојата светла страна. Покани го на состанок излезете, смеетесе и уживајте, поминетеси убаво и ќе видиш самата. Ако е вреден за тебе, се ќе си тргне како што треба, а ко не ќе си најдеш поубава среќа. Пред се, биди своја :l:

На IvanovaJ10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IvanovaJ10

IvanovaJ10 Нов член

Се зачлени на:
    7 мај 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Ќе се обидам..ти благодарам

Во право си. Ќе се обидам да поразговарам со него, па ќе видам ако вреди супер ако не ќе се откажам од него и секој по својот пат. А тој ако ме свиѓа ќе ме разбери мене, а не да слуша други таму. Фала ти.

Последна измена од модератор: 8 мај 2017
    На shooter.0801 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    31.200
    Злобни луѓе имало и ќе има, не треба многу да се замараш со нив. Тој ако е паметен ќе ти даде шанса подобро да те запознае и самиот ќе процени каква си ти, без некој да му кажува. Освен тоа ти може и најлоша да си била со колешките а со него да си најдобра, тоа си зависи и од нив самите. Мислам дека треба малку поопуштен пристап да имаш кон него, шегувај се малку, обиди се да бидеш смешна и интересна, покани го на кафе, на пауза...Но сепак не се опуштај премногу, ти таму си на работно место и внимавај со односот да не нарушиш некакви правила или пак да си ја запоставиш работата. Дружба си е дружба а служба си е служба, немој да оставиш некоја лоша слика за себе.

На IvanovaJ10 и Petar80 им се допаѓа ова.
  15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.147
    Допаѓања:
    50.525

Со тек на време ќе се опуштиш, не му ја мисли толку. Бидејки ти се допаѓа затоа си нервозна.

16. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Епа вака, со дечко ми сме заедно 1 ипол година и ко секој нормален пар се караме се мириме насекое. Имаме врска на далечина, јас 18 тој 21 год сме.
    Саботата јас излегов во мојот град, а тој во неговиот. Ми се јави во 2 да си одам одма, пошто сум женско ама и јас бев сама свесна дека треба да си одам дома. Тој остана до 4 часот, а јас секогаш кога е излезен се нервирам ако ме игнорира или ако не ми пишува по малце.. вечерта само му звонев откако си отидов дома насекое го барав и ми креваше ама едно време почна да ми спушта. Се напил 5-6 чаши ми кажа и го фатило малце.
    Др ден (вчера) станав и не му ни пишав па тој кога стана ме побара и почнавме со кавги, цел ден помина така, легнавме скарани. Цело време му пишував дека има други дека е пијаница дека е женкар и ред други работи го вреѓав и ме игнорираше, а едно време почна и да ме вреѓа и тој и мене и тетките и сестра ми. Јас се нервирам ако сум игнорирана а тој знае и секогаш ме игнорира кога му пишувам глупости, но многу се нервирам и му кажувам се. Некако осеќам ладно понашање од двете страни и јас се понашам и тој. Не ни е прв пат да имаме кавги ама секогаш се полоши и полоши, се караме, се вреѓаме... и после ова не знам како ќе ни биде.
    И јас претерувам за се се карам, се ми пречи, ама се нервирам кога ми се понаша ладно и кога ме игнорира а е излезен и го нема.
    И сега денес се смиривме и пак почнав да се карам пошо осеќам неубаво понашање, а ние женските си сакаме малце нежност и лигајчарење.....
    Некој совет?

17. Juci35

Juci35 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    38
    @IvanovaJ10 Потполно те разбирам во каква ситуација си и јас имам поминато еден таков период, надмудрувањето траеше 3 месеци на крајот заврши со среќен крај бевме во неаква си илегална врска затоа што и двајцата бевме во брак. Една година се гледавме кришум си пишувавме... едноставно бевме како тинјџери тоа беше прекрасен период.. Но небитн тоа, она што по мое мислење ти треба да го направиш е да се обидеш да восопоставиш не само конверзација и праќање сигнали туку и дружба, кафе пиење, неформален муабет.. чисто за да свати дека ти не си онаква каква што те престауваат и да му дадеш до знање дека гаиш симпатии кон него. Е сега не знам дали сте во брак или врска затоа што тоа многу менува, ако сте слободни тогаш ќе можете поотворено да се дружите и тогаш е многу полесно, доколку сте во врса треба да бидеш внимателна затоа што и така те оговараат како што велиш малку фали да ти извадат муабет. Денес лугето од злоба не гледат како нив да им биде подобро туку како тебе да ти наштетат.

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    106.218
    @larrachi имаш 18:o
    Те мислев повозрасна.
    Мила, во оваа фаза од животот ви треба близина, физички контакт,бакнежи,романтики..да лумпувате заедно до утра. Вака е тортура, ви врие крвта а разделени сте, имате сомнежи, недоверба, фрустрации и караници. Нормално со оглед на све.
    За жал, далечината си го прави своето:(

На larrachi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    27.882
    @larrachi
    Врските на далечина се тешки знам осејкам на моја кожа.
    Ама пред се не треба да дозволите да ви се распадне врската. Треба да се има доверба и тоа многу.
    Ако двајцата се однесувате така и си префрлате и не сте сигурни и постои љубомора нема да функционира.

На elimkd и larrachi им се допаѓа ова.
  20. IvanovaJ10

IvanovaJ10 Нов член

Се зачлени на:
    7 мај 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Токму така! Слободни сме двата и тоа е знак плус. Треба да му докажам дека не сум таква каква што го убедија дека сум. Се надевам дека нешто ќе бидни па сега ќе видиме. Фала ти :D