Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да направам или што би направиле?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Soncko, 5 декември 2009.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.169
    Допаѓања:
    156.576
    Ааа знаев дека ќе ви дојде Здравкова и ќе ве распердаши! :lol:

2. secret

secret Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    hahhahaahh da......vo ljubovta nema dozvoluvanje ili ne taa ide sama po sebe lesno bi bilo ako nie sami odlucime komu ke mu gi podarime nasite cuvstva bira srceto a ne razumot.......a za nemoral ne moze da zboruva nikoj bidejki sekoj gresi pa i najsitnata greska moze da bide nemoralna

3. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Voglavno se soglasuvam so site onie koi te sovetuvaa da go ostavis, veruvaj ke imas uste mnogu sansi da se zaljubis vo covek koj ke postoi samo za tebe i koj nema da mora da go delis. Toj se vencal, pred Gospod vetil deka ke bide zasekogas so taa zena, taa prikazna e zavrsena.
    Jas sum vo brak 5 meseci i si zamisuvam ako sum jas taa zena koja go gubi svojot soprug, ne bi mi bilo lesno veruvaj i neznam sto bi ti napravila.
    Velis:
    Жена му се повеќе го нервира, со следи секој негов потег, опсесивно љубоморна е и не го остава ни миг, постојано го бара, му звони, му прави сцени, а тоа уште повеќе го нервира и замара.

Zarem se navistina sceni i dali e taa navistina OPSESIVNO LJUBOMORNA???
    Golemi se sansite da znae ili pak predcustvuva sto se slucuva i zatoa ne go ostava ni mig....
    Mozebi nivniot brak i nema da uspee no zasluzuvaat sansa!
    Isto kako i ti,
    Bidi hrabra i prekini ja vrsata so nego
    Ti posakuvam sreka

4. maca-maca

maca-maca Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    I jas mislam deka treba da probas da se trgnes od nego. Super sto ke si na sluzbeno patovanje , da mozes poubavo da razmislis. Ako toj stvarno te saka ke ja ostavi zena mu.Jas sum protiv vrskite so ozenet maz. Pozdrav. SREKNO

5. Soncko

Soncko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    15

Znaci ne e se taka lesno i ednostaveno, i sigurno ne si se nasla vo vakva situacija, ama nejse...
    Se trgnav od nego i ne znaete sto se slucuva, sega me bara, saka da razgovarame, ima odgovori na site moi prasanja. Ah, mislam deka ke mu dadam sansa da napravime muabet, da mi kaze sto misli i kako razmisluva, ama deka ke mu dadam sansa da mi se vrati ili da bide i so mene i so nea, toj film definitivno ne go gleda:)

Ke izdrzam makar neznam sto treba da napravam, znam deka ete se vrativ od sluzbeniot pat i malce falese toj da e toj sto ke me ceka, no ne mu dozvoliv, ili ne si dozvoliv sebe si toa. I znam deka cela nedela se organiziram so obvrski za da nemam vreme za nego, a na rabota znam deka ke se srekavame poceto ovaa i narednitre nedeli, no toa e toa, obvrski se obvrski i ke nastojuvam se da se svede na toa.
    MIslam deka sum dovolno svesna za se za cela situacija i ne znam kako ke bide, ama znam deka ne sakam i ne,a da si dozvolam da me iskoristuva, a deka custvuva nesto custvuva, samo ako misli da bide so nea, mu posakuvam sreka, zasto zasluzuva i jas sakam da go vidam sreken:)

Fala uste ednas na site za mislenjata!

Pozdrav!

6. magic

magic Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    81
    Оффф Lilit ме изнасмеа :lol: :lol: :lol: сама си се смеам како нездрава хехехехехе

7. Taa

Taa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    69
    Pred edna godina po4na se ....So pogresni oci poglednav moj bratu4ed i toj dozna deka mi se dopaga i ednas izlegovme i se muvavme .... posle nekolku meseci povtorno se sretnavme i imavme odnos...potoa i na odmor se sretnavme i povtorno toa se slu4i po negova inicijativa iako pred toa velese deka ne saka.... na krajot pred nekoe vreme po4navme da izlagame intenzivno i imavme odnos ..... mn pati mi kazuvase deka super bi bilo ako nikoj ne znaese za nas deka nie se svigame ... deka bi sme izlagale zaedno .... celo vreme me ucese ... se plasese da ne doznaat moite za nas .... pred nekoe vreme bevme izlezeni i toj nesto bese iznerviran i jas ne sakav da go pustam sam da odi i otidov so nego .... vo kola toj mi zborese deka ne saka da doznaat moite deka se plasi za mene deka ke napravime skandal mi re4e deka poveke nema nikogas da imam sansi so nego deka sto bilo pominalo ... me molese da si odam i mi re4e deka nikogas ko sto me moli mene deka ne molel drugi (sto e i vistina) mi re4e koa ke go vidam samo da mu re4am zdravo i da si zaminam , isto taka mi re4e deka e podobro da ne iskacame zaedno (bidejki nema da se vozdrzime).... toa navistina me zabole i jas mu rekov sega ke odam, no nema da se otkazam pa makar i posledno da bide i izlegov ... ne mozam da svatam mu se poznavase vo ocite deka mu bese tesko ..... znam deka nesto nekoj mu zborel bidejki za nas doznaa mn poradi mojot bivs ljubomoren koj dozna za nas i kaza na mn luge .... isto taka mi re4e deka negovite drugari primetile deka toj me gleda so drugi oci , deka go prasuvale za nas....Se bese prekrasno se bese tolku ubavo iako sme si zabraneti eden na drug ... koa ke me videse cesto mi sepnuvase po nesto ..... Sto mislite ima li sansi povtorno da ima nesto megu nas ? Jas ne sakam vrska a i toj, sakam samo da se gledame po4esto .... toj ima muvacici i jas ne ni pre4at iako ponekogas toj iskazuvase malku ljubomora i cesto me prasuvase za maskite vo mojot zivot .... Dali mislite deka toj custvuva za mene nesto ? pravev moabet so bliskite koi znaat i mi rekoa deka toj ne bi rizikuval za dzabe ako ne custvuva nisto ...... STO MISLITE VIE ? .... blagodaram odnapred se nadevam ke me svatite ... znam deka e greska, no .... se slu4uva :( :( :( :( :?

8. Taa

Taa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    69

Искрено мислам дека теба да се борис за таа љубов ... нема деца, те сака друго нема што само напред ...

9. natasavip

natasavip Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2009
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    ti predlagam da go nateras da bide iskren sprema sebe i da ja odbere stranata sto toj a saka a potoa neka ja kaze vistinata pa kolku i da e bolna podobro e da zivees zadovolen i sreken otkolkuso lagi i skrsen se najubavo stiskame palci :)

10. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Абе веднаш ,одма , моментално се ставам у ситуација на госпожата на момаков!!!!
    Со право е ко бесно куче пошто сигурна сум дека секоја цура, жена би реагирала
    на истиот начин да си ја заштити врската или бракот сеедно.
    И не ми е јасно зашо од тооооооооооолку многу момци низ МКД
    и пошироко е баш за таков морало да се фати... НЕ РАЗБИРАМ :?
    И зашо не си дадеш шанса со сингл неженет момак ?
    ЗАшо да си ставаш етикета ,, растурач на брак,,
    Пошто сигурна сум дека и колку да сме во 21 век, во МКД сеуште постои тоа етикетирање..
    Затоа малце фурај си во животот оти никој не е незамнлив!!!!!!!!!!!

11. urnebes

urnebes Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    gwen se soglasuvam so tebe celosno ;) nikakov moral i custvo na vina nemaat lugeto denes ma kakava saka ljubov neka e imal sansa da zapre na vreme ne ja iskoristil i gotovo ostaj go da si se snajde so toa sto si odbral, zakazano bilo svadba bla bla nemozelo da se otkaze a sea ke moze da se razvede a? epa sega e potesko

12. Soncko

Soncko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    15
    OK e mislenjevo, i jas se stavam vo situacija na zena mu i ne go odobruvam ova nikako, ama se se sluci spontano, i ako dobro imas procitano sto mislam ke svatis deka se trudam da bidam nastrana od nego i jas sum taa koja go ubeduva da si go spasi brakot i da si dade sanasa i jas bev taa koja go ubeduvase deka go ima fateno panika koga sakase da ja otkaze svadbata. I ete se ozena i se kae, sto mozam jas protiv toa???? I ne ja opravduvam situacjava, veruvajte! Duri i zena mu ja opravduvam vo doredeni situacii i toj se cudi kako toa, ama realna sum i realno zboruvam so nego za se, iskrena sum i otvorena, i znam deka e kasno sega za se.

Neznam tesko mi e, no se trudam da stojam nastrana i da ne mu pravam dopolnitelen haos. A go sakam i toa ne mozam da go promenam.

13. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Прво ама баш не е касно!
    Никој не умрел, сите се живи и здрави!
    Сигурно си млада, и ако сметаш дека сакаш да бидеш на страна и да имаш свој живот,
    Боље би ти било да прекинеш секаков контакт со тој момак.
    За да му дадеш шанса барем да заборави на тебе и на проблемите што настанале со жена му,со вашата врска.
    Спонтани Работи не се случуваат , значи ти се допагал ти кажал дека ке се жени...
    Е тука драга моја си требала да пресечеш и да кажеш чао хав а најс лајф!
    А за сакањето сигурна сум дека има отсакување.
    И да не се разбереме погрешно, не судам и неам право да судам туку само си го споделувам мислењево на темава.

14. Soncko

Soncko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    15
    Znaci da, mi kazal deka ke se zeni, ama i samiot ne bese siguren dali e toa toa. Ne go opravduvam ama nekako svadbata bese ocekuvana posle tolku dolga vrska, i kako sto sekogas spored mene se slucuva vo dolgite vrski, pritisok od doma, pa ajde vreme i itn itn. I da mozev da se trgnam i da ne se sluci nisto od ova, a mozese i toj da ne probuva nisto so mene. I znam deka mozebi mislite deka sum naivna ili luda sto veruvam deka custvuva nesto za mene, ama znam deka e taka. Ne znam dali ste se nasle vo situacija da zapoznaete nekogo i samo posle nekolku muabeti da mate custvo deka go znaete cel zivot i da se opustite maximalno i da mozete da spodeluvate se so toj covek. E toa mi se sluci mene i zatoa smetam deka se sluci spontano. Znaci ne se desi se za edna nok pa da prodolzi da se razvlekuva i provlekuva, tuku spontano navidum naivno a svesno. Znaci i toj i jas bevme svesni za se. I toj koga pocna so mene, pocna da se dvoumi za svadbata, sakase da ja otkaze i se toa, ama jas go ubeduvav deka mene ne me poznava i deka ne vredi radi mene da raskine se, zatoa sto ne sakav toj zanes sto ne obzede da prekine se sto toj gradel so godini, a ne ni ocekuvav deka i kaj mene i kaj nego ke se razvijat custva. I nesreken e, veruvajte, ne deka ne e so mene ili deka zena mu go kotrolira. ne velam deka mozebi taa ne se somenva i kako sto mnopgupati rekov ne ja osuduvam ni nea za del od postapkite, ama deka ne im odi ne im odi i veruvajte jas ne sum pricina za toa. toa se raboti sto se slucuvale megu niv so godini nanazad i sto sega se pointenzivni, site raboti sto gi pravele vo vrska i sto ne im smetale na dvajcata sega im smetaat i postojano se karaat. a ziveele zaedno pred svadbata nekoe vreme i bilo isto kako i sega so kavgi i site raboti, samo toj se nadeval deka e toa stres pred svadba, pritisok okolu organizacija i takvi raboti, a ne ocekuval mozda deka rabotite ke izlezat od kontrola i deka ke preminat karanjata i visokiot ton vo sekojdnevie. Ete jas ne sum vinovna za se sto tie ne mozat da go pominat, i sto se karaat sekoj den, toa si e megu niv i nema vrska so mene, jas samo mozebi se najdov vo situacija koga toj pocna da gleda deka i pokraj nea ima i drugi, sto poveke go razbiraat, sto poveke go poznavaat. mozete li da zamislite deka koga ke go poglednam znam dali bil doma ok ili ne, i ne mu se veruva kako toa moze da go poznavam, ama ete taka e. i tie raboti ne zblizija nas, toa sto se razbirame i sto imame custvo deka se poznavame so godini, ama nema veze, nema cel cela ovaa rabota znam i zatoa se povlekuvam:) I custvata kako sto se javile i se razvile znam deka moze da se potisnat, no znam i deka ke bide potrebno vreme:)

So vasive komentari samo se custvuvam kako nekoj bez moral, a znam deka ne sum toa, i deka nekoi raboti koi ne si se nadedeval deka ke ti se slucat ili ne si se nadeval deka ke gi napravis ednostavno se slucuvaat, zatoa nikogas ne veli nikogas:)

Pozz

15. katence4

katence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    jas mislam deka kolku i da go sakas treba da se otkazes od nego mozebi toj ne ja saka zena mu no taa e sepak vo prednost ima li sansi da se razvede od nea ako ima ostani so nego ako ne nemoj samo da mu bides uteha imaj svoj zivot svoe jas

16. secret

secret Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    kolku i da se trudis da objasnis e bez nikakva cel bidejki mnogu od tuka samo ke te osudat i sekoj se stava na mestoto na negovata zena a nikoj ne se stava na tvoe mesto pa makar i na negovo bidejki tie ne smetaat ednostavno za nemoralni raspustenici.Mislat deka raspadot na brakot e pricina poradi nas a ne razmisluvaat deka sekoj eden brak moze da bide rasturen bez razlika dali postoi neverstvo.Ne veruvam deka sekoj brak e rasturen od strana na druga zena ili maz (ljubovnik ili ljubovnica).Nikoj ne svaka i deka nas ne ni e lesno i deka nie iame cuvstva i griza na sovest bez razlika sto sme bile so niv.Sekoj go gleda samo ona sto saka da go vidi a toa e ne gleda podaleku od nosot.Sepak ke napomenam ne e opravduvanje sto sme bile vo vrska so zenet covek.

17. Soncko

Soncko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    15
    Vo odnos na toa dali ima sansi da se razvede ima, da. Razmisluva na taa tema, zatoa i jas se povlekov za da ne mu vrsam pritisok, a imase sansi i da nema svadba, ama razgovaravme i jas mu kazav deka go faka panika i takvi stavri i deka ne vredi da ostavi se, neznam mozebi tuka pogresiv, ama toa e. A sega koga veke razmisluva za razvod, veruvajte deka razmisluva seriozno samo si dava vreme mozebi deka ke se podobrat rabotite, ama nekako dvajcata samo inat teraat. Imale mn raboti koi mislele dvajcata deka gi pominele i nadminale vo vrsktata, no mislam deka ne e taka i deka se sto pominale i se sto mislat deka prebrodile sega im se vraka i se karaat za se i seshto. taka da neznam sto ke se sluci i ne velam deka sum vo pravo sto bev so nego, ama bev mn srekna vo sekoj mig pominat so nego i mn sakam da moze da bide taka, ama rabotite ne se ednostavni. I tokmu zatoa sto imam svoe jas se povelkuvam.

I samo uste nesto do secret, se slozuvam so tebe, no sto mozeme koga custva se vo prasanje i koga ne mozeme protiv toa. Custvata ne gi predizvikuvame i ne mozes nekoj so sila da sakas ili da mrazis, toa doaga od vnatre i ne mi bese predizvik sto e zenet ili nesto za da bidam so nego, tuku ednostavno se custvuvam svoja koga sum so nego i sekako deka ne ja opravduvam mojata postapka i ne opravduvam sto bevme zaedno, no luge sme i gresime.

18. Frosin4e

Frosin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    179
    Па види и кај мене исто се случуваше и имам тема за ова vrski/dali-da-se-boram-ili-da-go-zaboravam-t226/ ме интересира кои братучеди сте само да видам дали си во иста ситуација како ние баш ме интересира а после и ке ти кажам што мислам за се ова поздрав чекам одговор

19. Taa

Taa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    69
    ne e taka lesno kako sto go kazuvas ..... Ne e lesno da zaboravis nekoj ....

20. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81

Мислам дека ја прочита последната реченица, не дојдов да судам туку да си го споделам мислењето на темава,
    Е ако во мометов ти се чуствуваш нападнато и виновно од горенапишаните кометари тоа е твоја работа.
    Чим бараш совет, нормално е дека нема да добиеш само позитивни коментари. ;)

,,tuku ednostavno se custvuvam svoja koga sum so nego,,--->Зар треба еден момак да те направи своја!
    Ти си тоа што си и не ти треба , ама баш никој за да бидеш своја.
    И не ми е јасно зашо бараш помош кога сама во постовиве кажуваш дека неможе да смениш ништо
    и дека едноставно читано меѓу редови сакаш да бидеш со момаков..
    Како и да е, ти посакувам само среќа !