Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да направам или што би направиле?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Soncko, 5 декември 2009.

1. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Сакам да прочитам неколку мислења за мојов проблем. Мојот дечко денес, од нигде никаде, му поставив едно прашање ми се изразвика, ај се смирив, продолжив како ништо да не било. Му поставив следно по некое време, повторно ми се изнаразвика, за ништо буквално. Премногу бил нервозен и напнат за некои обврсски во утрешниот ден, и ме обвини мене дека јас така сум го направила да се чувствува, и сум го нервирала а утре имал важни работи. Јас зачудена цела, му се јавив, и ми вика ај оставиме, и ми исклучи. Фино лепо ме одјеба. Ова јас мислам заслужува убава лекција. Како да се однесувам? Дали да раскинам? Убаво би ми дошол некој совет..

2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    ^^добро сите понекогаш имаме лош ден. меѓутоа машките кога имаат лош ден знаат побурно да се изразат, да збеснат, и несвесно да повредат. мислам не си ставај при срце. ќе видиш доколку навистина ви е озбилна врската дека ке ти се јави и дури ке ти се извини. биди јака и малку фраер што би рекла само искулирај и ке видиш дека се ке помине. па мислам најлесен начин да се избегне проблем е да се раскине и да се прекине секаков контакт, а мислам никој тоа не го сака. така да двапати мери еднаш сечи. смири се и се ќе биде во ред среќноо но никако да му раскинеш првин ке си поразговарате па после ако стварно не иде стави крај

3. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Ти благодарам карак на мислењето, навистина ми треба совет. Работата е што сеуште продолжува да провоцира, а јас попуштам, да не се нервира уште толку за утре. Мислам дека така е правилно.. но утре мислам дека ке биде интересно кога ке помине тоа што му е важно.

4. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    За Мартинче : Овде смрди на неверство! Тој пишува на други : срце кога ќе се видиме? И туку така си легнува без да ти даде објаснување, правеќи те тебе крива, демек чепкаш по туѓи ствари, и демек ајде халуцинираш! Тоа за машко е најдобра одбрана - За да ја сметне вината од себе, тебе те обвинува, и се прави на 3 и пол! Те советувам да не попушташ и да ја разоткриеш ситуацијава до крај!

За Феарлес: Во момент на нервоза, нашите ни мили мажиња, кажуваат работи кои не повредуваат! Јас мислам дека ќе ти се јави и ќе ти се извини утре, штом заврши со обврските!

5. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Martincencee нападот е најдобра одбрана. Си требала да се свртиш и да му ја лупнеш вратата откако фино со го прашала да ти објасни а он се правел наудрен. Треба да бидеш поцврста и да не потклекнуваш. Имаш и ти свое јас па не дозволувај некој да гази по него. Ако сакаш да ги истераш работите до крај и да ја докажеш неговата љубов кон тебе, мое мислење е да го игнорираш се додека тој не дојде ти се извини и ти објасни се како било(иако нема никогаш се да ти признае). Се додека ти трчкаш по него, му попушташ он ќе си поигрува со тебе, а ти од страв да не останеш сама ќе трпиш. Сигурна сум дека он тоа го знае и затоа си игра со тебе. Биди цврста и покажи му дека можеш и без него, а он ако вистински те сака ќе се потруди да те придобие повторно.

6. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Мартинче

Мене ми се случи во август истото. Јас на една од мрежите видов понаивен муабет од оној твојот што го водел, ама ми „кликна“ и го фатив. И пишав на типката дека сме заедно, а таа распали нешто од типот: како не ма, по цел ден е со мене и по цели ноки. Јас ја игнорирав, а потоа ми пишуваше, кај си ма се плашиш, немаш самодоверба, многу се правеше силна. Јас еднаш му се јавив, го отерав у ПМ, он се правдасе.
    После таа пак ми пиша, сега подоладена, јас и одговорив, и девојката се ми раскажа. Катастрофа. Успеал дури месец и пол да се гледа и со неа (со мене е една година). Многу лошо чувство, не се опишува. Поминаа два дена, не ни помислив да му се јавам, а таа ме прашуваше дали се јавил. И неа не и се јавил и таа веке почна поинаку да зборува, демек сфака дека таа била авантура. И двете го чекавме да видиме кај ке се јави. По два дена првин ми пиша дека таа ме лажела, јас ништо. Па почнаа пораки јас само тебе те сакам - јас ништо. Тотален молк. Девојката се извини што вреѓаше, го решивме тоа на културен начин, а после и реков дека не сакам веке да контактираме. После 2 недели јас и тој се смиривме и настана пекол, борба, докажување љубов, што не правеше за мене, ама црвот на сомнежот е голем. И сега после 4 месеци, јас не можам да простам, и го ставам на игнор, а тој дури будала прави од себе за да ја врати мојата доверба. ама тешко...
    Затоа, не го рецкај, игнорирај го, а верувај ке се јави, ти си изгледа многу мека. Ако те сака, ке се јави по неколку дена и сам ке моли да ти објасни. А ако не те сакал, па гони го таму, што ке ти е.
    А за роденденот во сабота?
    Јас сега би го игнорирала, би била ладна, ако се јави - излезете, ако не - не, оди си со другарки.
    Уште тоа срање да го направи да не ти се јави на роденден?
    Лошо за него. Биди храбра, откриј ја вистината, а не да му се секираш дали ке се јави. Он нека мисли дали ти ке одговортиш кога тој ке се јави. Поздрав и кажи што си направила.

7. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Мртинче гледам дека и на други теми пишуваш дека ти недостига, дека незнаеш што да ми кажеш. Сега не е време за покажување слабост!!! Он тоа ќе го искористи и ќе те врати и после може да ти прави што сака, и друг пат ќе го повтори истото. Нема што да се мислиш што да му кажеш....ако треба и полицаец ќе изиграваш и ќе го испрашуваш, затоа што ти имаш право да ја знаеш вистината.

8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.087
    За Soncko: Иако се сакате јас би те советувала да се откажеш од него. Колку што можеш повеќе избегнувај го на работа, наведни ја главата во работните обврски, почни да излегуваш каде што тој не оди почни да запознаваш и да ти се допаѓаат нови луѓе.

И запомни: Не си ти осудена на затвор, млада си, слободна, можеш да најдеш друг во секое време. А тој, веќе си се има осудено на затвор со жена што не ја сака. Навистина ниедно машко не вреди да го чекаш, ако те сака нека реагира, а не вака. Звучи тешко, но со тек на време ќе надминеш се.

Се најубаво

9. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Дечки фала ви многу на советите,стварно ми значат.Иначе дечкото вчера ми пиша да се видиме.Се видовме,разговаравме,и вети дека повеќе ваква работа нема да се повтори а доколку се повтори му дадов до знаење дека ќе ме изгуби.Незнам колку беб уврлива ама се потрудив! :worried: Инаку нормално дека негираше дека се видел со некоја,туку викаше демек само си пишувал безврска пуштал водички,заебанции и вика демек:едно е муабет а др е стварно да имаш желба да се видиш со некоја :?: И пак муабетите ко во стил: па ти што креваш толку паника,знаеш дека тебе те сакам..ко кузнај што да сум направил,се налути за едно смотано пишување,само лошите страни ги гледаш во врската а за доброто што го правам за тебе не ти е гајле.И ја му реков:мене лично ми смета тоа,може има девојки на кои не им смета и им е сеедно ама јас не сум таква и како што ти не би сакал да прочиташ муабет од мене и некој друг дечко така ни јас не сакам.
    Сепак јас ќе прочепкам убаво и ќе дознаам што било и како било,он ќе биде на пат недела две па ке имам време убаво да си размислам! :hug: до сите вас.

На srcekrsacka и Srekicka им се допаѓа ова.
  10. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    И така настана инцесот....добро бре жени го прочита ли некоја постов? :^) Мене де ми е смешно,де тажно...

11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    lele bratucedi....ama toa e zabraneto, TOA E INCEST!!!!! dvajca od ista krv, lele ne mi se veruva na toa sto go citam, lele sto nema po svetov :sweat:

12. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    А малку ли има други дечковци па останал само братучедот на овој свет?
    и најде со него да одиш ли? а не е срамота?

13. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    :o Лелеееее не ми се верува што прочитав...со братучед??? Како сте можеле? До каде отиде светов...страшна работа. Па тоа е против сите човечки закони и принципи алооооо!!! Толку ли не се најде некој доволно добар за тебе па во братучед ти да се залеташ? Па и уште односи имале и уште сакаат да се гледаат... :x :x :x

14. penti

penti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ako vi e ubavo na dvajcata neznam zosto ne bi bile zaedno?????????????? jas da sum na negovo mesto ako e taka kako sto kazuvas ti ne bi se omazila za nekoj samo zaradi pritisok na moite ili sl :devil:
    [mod-kirilica:1lgj6yeb][/mod-kirilica:1lgj6yeb]

15. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Мување и односи со братучед??????????????????????????????????????? Па уште и совет, сакаш да се гледате??????? :^) Освести се девојче, не е мала работа ова што го зборуваш!

16. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    Zdravo se nadevam deka ke mi pomognite bidejki stvarno imam problem i neznam kolku seriozno ke me svatite... :worried:... Imam vrska od 2ipol godini...Se mi e prekrasno...Se sakame dvajcata imavme nekoi problemcinja kako site no gi nadminavme...Se ni bese OK preubav period bev premnogu srekjna...NEznam sto se sluci vo mene nesto se promeni...Nekoja voznemirenost nekoj losi misli me napadnaja...Mi go preokupiraja mozokot..teloto cela psiha...nemozam nisto da pravam ne sum vo sostojba...NEznam zosto i kako se razbudiv eden den toa bese nedela sabotata bev izlezena so decko mi se super...nedelata se razbudiv i bev mn nervozna...neznaev zosto znaete se slucuvaat takvi denovi i si vikam aj ke mi pomine...i dr den isto pak nervozna i neznam od kade mi isteknaja tie misli deka jas mozebi go nekjam decko mi ili deka ke go zanekjam...se ke mi bese ok i naednas grdo custvo ke mi ja presecese dusata i mi se treseja nozete glasot mi se slosuvase kako da nemam vozduh... se vidovme so nego bevme sami na stan kaj mene i se mi bese ubavo so nego kako sekogas se guskavme se mi bese super ama jas nemozev da stojam na edno mesto i moravme da izlezime prosetavme i se vrativme vecerta i se iskapivme si legnavme i se bese ok i naednas mene pak mi se sluci istoto neubo nesto i naednas pocnav da se tresam celata ..se smiriv i posle toa imavme sex najdobro nesto preubavo!!!dr den mi bese loso nemozev doma da sedam se dur ne se vidov so nego koga sum so nego se mi e ubavo ne mislam na nisto se opustam celata preubavo mi e...ama mene pak mi e loso taka i ne samo vo vrska so nego tuku mene mi e loso nisto nemozam da pravam mn sum voznemirena... :( kako nekoj da mi napravil magija... :worried: :worried:... i otidov na gledac ...covekot samo sto me vide i odma pocna da mi kazuva se...mi pogodi se apsolutno i mi kaza samiot kako mi e vo dusata bez jas da mu kazam i mi rece deka mi napravile magija na bluza moja od zavist i ljubomora...mi rece da ja baram bluzata i da go najdam toa so mi go napravile na bluzata i deka ke mi se oslobodi cela dusa...i barav jas nemozam da se snajdam ali ok ke baram...i bevme izlezeni so decko mi vo kafic se mi bese ok preubo i zaminavme na strana i lezevme i naednas mene nervi pocnaja pocnav da placam se nervirav nemozev pooke .... i me smiri toj si lezevme i pocnavme da se bacuvame mene mi bese ubavo se i se slekov za da imame sex i jas suva ne bev navlazneta a mene mi bese ubavo me fakja toj za gradi jas nisto ne custvuvam ... :worried: mn se zagriziv sto mi se slucuva...jas go sakam toj mi e potreben nemozam bez nego zosto vaka mi se slucuva ve molam dajte mi sovet najbrzo pozdrav cekam sovet ;(
    [mod-kirilica:3uuws5lf][/mod-kirilica:3uuws5lf]

17. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    И прееска ти го читав постот во друга тема.
    Жал ми е ама немам нешто посебно да ти кажам.
    Моето мислење околу тие магии и слично не е целосно дефинирано. Иако имам различни приказни слушано..
    ако си верник отиди до црква или па до џамија. Зависи од која вера си.
    Не би знаела што ти е.
    Освен некој страв да не го загубиш дечко ти или слично.
    Обиди се и фрлија маицата што знам.
    Можеби нема да имаш веќе такви напади.
    Се најдобро.

18. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2

19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Девојко цело време во три теми истиот пост го повторуваш.Јас ќе ти кажам, се работи за анксиозност.Ќе отвориш категорија ЗДРАВЈЕ и таму има тема Анксиозност.

На deprimirana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. yummy

yummy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    49
    Господе, боже! Таа, видов дека имаш 17 години, а тогаш претпоставувам си имала 15-16, и ти на толкава возраст најде братучедот да го гледаш, па уште и секс да имаш со него???!! Тебе бре на 15 години те чукнале хормоните во глава, и одма навали...па не е баш се така розево, има работи кои се дозволени и оние кои се неморални и неприфатливи!
    Ова е максимално неприфатливо, незрело и неодговорно! Еден ден има да си ја лупаш главата од зид...
    Како и да е, се надевам дека си завршила со тоа...