Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да направам или што би направиле?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Soncko, 5 декември 2009.

1. yummy

yummy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    49
    Deprimirana, јас лично во магии не верувам, сврти се на својата религија а не на бабски приказни...
    А за чувството што го имаш, многу добро ми е познато...
    И јас сум во врска 2 години, и пред некое време се чувствував исто како тебе... Кога бев сама мислев дека го мразам, дека не можам да продолжам со него, ми наоаѓаа 300 мисли во главава,... А кога бев со него, се беше прекрасно и тогаш се прашував како ли воопшто можам да помислам да бидам без него... Но дома, повторно истиот напад...
    Мене многу ми помогна во тие моменти да се присетувам кога ми било убаво со него, кога сум правела работи за да го усреќам, и обратно. Но верувај ми дека треба и да зборуваш со него, само не би ти препорачала да му го кажуваш делот со магиите..
    Кажи му дека не знаеш што ти се случува, и прашај го дали тој приметил некоја промена кај тебе и во твоето однесување.
    А тоа со со магиите само ти ја крева паниката и самата помисла на тоа ти ги буди тие чувства. варувај ми кога би ја “нашла“ магичната блуза и кога би ја уништила се би било како порано... зошто се е во главата!

Јас сепак мислам дека тоа е мала криза, која се надевам дека ќе ја пребродиш.

На deprimirana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    821
    Депримирана може ти е само обична криза од презаситеност. Не си стварај сама себе проблеми и да мислиш дека ете од магиите сега неможеш да бидеш со него.Посвеста е многу моќно нешто.На крај така и ќе биде. Јас во маѓии и верувам и не. Ама верувам дека се е до нас и нашата волја. Биди си со дечкото, посветувај му внимание и ако навистина го сакаш ма нема никави маѓии, ни никакви вештерки да ве разделат. Ма ќе ја изедам со се метла некоја да проба да ме раздели од маж ми :lol: ..се надевам ме свати шо сакам да ти кажам.. ;)

3. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    Депримирана навистина не знам што да ти одговорам ама мислам дека
    ти се наоѓаш во некоја фаза на криза, и обиди се сама да го поминеш тоа, да се смириш
    и да продолжиш со твојот дечко, кој истотака може да ти помогне, али ти да му кажеш како ти е состојбата, дека ти е тешко, дека се нервираш во моментот и мислам дека ќе најдеш убаво решение, а за магии ич не ги спомнувај, млада си ти за такви работи, не верувај, глупости

Ајде потруди се малце сама и пиши ни!

4. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    Ви благодарам многу на советите ... :) и мене ми е исто така yummy кога сум со него се ми е супер не мислам воопшто на ништо опуштена сум среќна се ми е преубаво не сакам да се разделам од него...а кога сум дома кога не сум со него... леле ми се чини дека неможам повеќе...ГЛУПОСТИ!!знам дека без него неможам а мислам вакви глупости не сум свесна од каде ова??? :Ѕ но јас нема да раскинам со него бидејќи неможам без него го сакам...Сакам ова да помини...а тоа со блузата незнам што да речам ...јас до некаде верувам во маѓии бидејќи имам слушано различни приказни и незнам...ќе видиме што ќе биде :) имам слушано дека вакви кризи се случуваат во подолги врски па ќе го пребродам ова.. :) Ви благодарам многу Поздрав до сите :)

5. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    леле помош ве молам... сите ми викаат дека сум голем инает ама тоа е... излегувам со еден дечко и сега нешто ми се налути.. се смиривме и ми рече више така да не правам дека го нервирало тоа и тоа многу пати ми го повторуваше кога сакав да го направам пак, а јас од пусти инат пак на старо... и зема дечково ми се налути дури како што јадеше зема го фрли јадењето и ми рече е ова више неможе така ти реков уште еднаш така направи и више толку не барај ништо од мене.. и ми рече више не се познаваме јас и ти :sweat: ја значи никогаш не сум попуштила на некое машко ама вчера ете си признав дека сум крива и дури го молев и му викав извини нема више, што и самата се чудев како можев така да постапам го гушкав го бацував ама не ми попушти се налути многу многу и зема изнервиран си влезе во кола и си отиде... а ја онака викав по него ама си замина... кога стигнав дома му пишав порака пак му се извинив а тој ништо не ми врати :( :( :sweat: шTO ПРАВАМ ДАЛИ ПАК ДА ГО ПОБАРАМ ИЛИ ДА ПОЧЕКАМ НЕКОЕ ВРЕМЕ ДА СЕ СМИРИ????

6. discofilman

discofilman Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Ако разумот му е посилна страна од срцето нема повеќе да ти се јави да знаеш.Ако те сакал навистина почекај извесно време додека му помине лутината.Во никој случај немој да го бараш на телефон бидејќи уште повеќе ќе го оддалечиш.А можеш ли детално да кажеш за што конкретно му тераш инает?

7. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    абе ништо сериозно онака нешто се боцнавме се закачнавме и на шала го мавнав и си ја свртев главата на страна.. он да ми се налутел за тоа а ја не ни знаев и после го гледам јас му се смешкам нешто он не ме ни погледнува сериозен онака.. и ајде јас прва го прашав што му е ми кажа и викам леле на шала беше он зашто пред сите така немаш што да правиш па ајде шамар мавај... после тоа се смиривме некако и ми рече немој да се повтори а мене пак раката ми забегуваше пак го удирав овој ми вика пази што ти реков еј ама на смеа и кога да си одиме да се позз го бацив и пак го удрив онака ми дојде и овој кога се изнервира како што јадеше го фрли јадењето и ми вика готово више неможе така... не се познаваме јас и ти ја 100 пати ти викав немој ме нервира така а ти пак.. му викам извини те молам нема више а никогаш не сум го рекла тоа на машко он ми вика 100 пати ти реков да не го правиш тоа ти пак и си отиде :sweat: И СЕГА?????? ЕТЕ ПУСТИ МОЈ ИНАЕТ ШТО ПРАВИ СЕ МИ УНИШТУВА :( ТАМАН НЕШШТО КЕ МИ ПОЈДЕ И МОЈОТ ПРОКЛЕТ ИНАЕТ СЕ КЕ ВРАТИ НА НУЛА :sweat: :sweat:

8. discofilman

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Да ти кажам искрено јас воопшто не сакам такви работи и да сум на негово место би те отпишал засекогаш.Си имала голема среќа што дечкото испаднал маж во вистинска смисла на зборот односно не е од оние што дига рака на девојка инаку да беше некој насилник досега ти ќе завршеше во болница за тоа ти гарантирам.Гледам дека сеуште си во пубертет но дај боже да се смириш понатаму затоа што со ваквите постапки ако продолжиш и понатаму тешко дека ќе задржиш некој асален дечко.Единствено ако имаш голема среќа па да најдеш некој премногу мирен па да му правиш што сакаш.Ова разбери го како добронамерен совет.

9. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Плавуша, јас мислам дека овде и не доаѓа толку до израз инаетот твој, туку начинот на твое однесување. Инаетњето во врската може да е за други работи, ама ударањето шамар ти не го правиш од инает, туку така си навикнала да се однесуваш.
    Според мене, иако си 17 години, не треба вакво однесување, бидејќи и тебе тој да ти удри шамар демек на шала пред други ќе му се налутиш. Размисли друг пат пред да направиш така.
    И мислам дека нема потреба сега да му ѕвониш, туку дај му малку време да му помине лутината и да разбере што сака. И немој да бидеш изненадена ако не сака да биде со тебе пак!

10. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    :sweat: :sweat: :sweat: леле ако ми е сама сум си крива ете до кај стигнав со моето понашање знам дека ми е навика ама не мислев дека до тука ке стигне работава па :sweat: ама касно сватив јас дека грешам :( ете му се извинив дури го молев што се вика па што друго да направаааааам??!! ако го барам пак ке бидам досадна може од негова страна гледано зашто ми кажа многу убаво више не се познаваме јас и ти... го пишувам ова со насолзени очи од што за првпат си признав дека јас сум крива и незнам што да направам а да не испадне дека трчам по него и да не испаднам досадна глупача ШTO ДА ПРАВААААМ ?

11. discofilman

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Ништо нема да правиш.Ако веќе не можеш да издржиш би те советувал да посетиш стручно лице за овој проблем.

12. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    Да ти кажам искрено јас воопшто не сакам такви работи и да сум на негово место би те отпишал засекогаш.Си имала голема среќа што дечкото испаднал маж во вистинска смисла на зборот односно не е од оние што дига рака на девојка инаку да беше некој насилник досега ти ќе завршеше во болница за тоа ти гарантирам.Гледам дека сеуште си во пубертет но дај боже да се смириш понатаму затоа што со ваквите постапки ако продолжиш и понатаму тешко дека ќе задржиш некој асален дечко.Единствено ако имаш голема среќа па да најдеш некој премногу мирен па да му правиш што сакаш.Ова разбери го како добронамерен совет.[/quote]

Зашто би ме отпишал засекогаш??? па се извинив го направив тоа што требаше од моја страна те молам не ми збори така се плашам дека никогаш нема да ми прости за таа глупост моја :( а тоа што викаш да крене рака на девојка те молам па каков е тој маж жити се? нај што мразам е тоа кога маж ке крене рака на жена.. мене дури страв ме фаќа кога ке се скараат јако не па да крене рака.. затоа што еднаш ми се има десено и тоа да го искусам :worried: и сега многу ми е страв дека секогаш ке се случи тоа кога ке се скараат машко и девојка :x

13. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Леле луѓе ама ме нервира дечко ми ке пукнам :@ а не треба,треба да си ја ладам усвари :lol: Сепак мн е сериозен и лут ми е!Ме обвинувам дека сум сакала да му влезам на фб,му се појавил некој прозорец демек дека мн обиди имало да му се влезе на профилот!Јас стварно седев на компјутерот ама си играв игрички бре нит сум чепкала нит ништо и сега што и да му кажувам не ми верува...Не ми прави муабет се додека не сум признаела :worried: а јас нема што да признавам....Што треба да направам сега ?

14. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    па објасни му дека си играла само ништо не си се обидувала да направиш не па да влезеш на неговиот профил.. а и како тоа му се појавил некој прозорец дека имало обиди да му се влезе на профил? може тоа така му се појавува од порано што си влегувал...

15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Е па затоа што претходно си му чепкала,сега тој не ти верува и да не си.Ќе се сомнева цело време во тебе.Не му се правдај едноставно ако не си крива ништо...Кажи еднаш дека не си ти немаш повеќе намера да му контролираш ништо и толку.Остави период кога сам ќе се увери дека е тоа така.А ти да си стоиш на збор.

16. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531

Ај одма таму горе најдете History па со свои очи нека види што се е правено во негово отсуство.
    Оваа техника често ја користам да проверам што прави мојов на нет (секако кога тој не е присутен)
    Не сакам да знае дека сум си нашла начин се да дознаам :lol:

17. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Да бее стварно како не ми текна тоа... :lol: а му имам гледано др пат..сега ич не ми текна :) Не ми се лути веќе ама незнам дали ми поверува стварно...ако спомне некогаш,баш ќе му речам да отвориме тоа.
    Фала ви девојки на советите :*

18. discofilman

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Зашто би ме отпишал засекогаш??? па се извинив го направив тоа што требаше од моја страна те молам не ми збори така се плашам дека никогаш нема да ми прости за таа глупост моја :( а тоа што викаш да крене рака на девојка те молам па каков е тој маж жити се? нај што мразам е тоа кога маж ке крене рака на жена.. мене дури страв ме фаќа кога ке се скараат јако не па да крене рака.. затоа што еднаш ми се има десено и тоа да го искусам :worried: и сега многу ми е страв дека секогаш ке се случи тоа кога ке се скараат машко и девојка :x[/quote]

Ај прочитај погоре што напишав.Дечкото испаднал прав маж бидејќи останал сталожен после твоите шамари и не ти вратил.Си имала среќа што не бил некоја бараба инаку тешко тебе.

19. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Плавушаа

Викаш дека се ужаснуваш други да се караат или дечко да дигне рака на девојка?
    А ти? Ти смееш и на шала да удриш? Па ти со тоа си го удрила по машкоста. Еднаш си го удрила, па пак си го удрила. Не ти беше полесно да го бакнеш место да го удриш? Јасно е дека е навреден, машкоста му е повредена и богами, којзнае дали ќе ти прости. А ти друг пат памет во глава. И паметот нека ти биде побрз од раката зашто ако продолжиш вака, во животот ќе си имаш проблеми, освен ако не сакаш да најдеш некој папак, па душата да му ај вадиш.

20. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    [/quote]

Зашто би ме отпишал засекогаш??? па се извинив го направив тоа што требаше од моја страна те молам не ми збори така се плашам дека никогаш нема да ми прости за таа глупост моја :( а тоа што викаш да крене рака на девојка те молам па каков е тој маж жити се? нај што мразам е тоа кога маж ке крене рака на жена.. мене дури страв ме фаќа кога ке се скараат јако не па да крене рака.. затоа што еднаш ми се има десено и тоа да го искусам :worried: и сега многу ми е страв дека секогаш ке се случи тоа кога ке се скараат машко и девојка :x[/quote]

Ај прочитај погоре што напишав.Дечкото испаднал прав маж бидејќи останал сталожен после твоите шамари и не ти вратил.Си имала среќа што не бил некоја бараба инаку тешко тебе.[/quote]

дечко го кажуваш ова како да јас сум му удрила шамар со сета сила што ти е на тебе??!! тоа беше онака само го допрев што се вика... не правете од мравка слон.. значи не му удирав шамари ! :!: