Што кога животот престануваат да вреди? Едноставно продолжи напред . Ништо не е вредно да се откажеш од сопствениот живот... Толку имам да кажам А за девојчево : Можеби само си игра тука со вас
Што кога животот престанува да вреди? -Ништо. Ќе имаш само една разлика. Ќе преживуваш. А од живеење до преживување има голема разлика.
Животот никогаш не престанува да вреди, сите ние доживуваме успеси и неуспеси, но на крај го добиваме она што заслужуваме. Нема човек кој не доживеал неуспех и јас сум била во ситуација кога мислев дека сум заглавена и цел свет ми се руши над глава, но само со надеж и верба се надминува се и секако треба време. Еден мој совет е некогаш да размислувате дека тоа што мора да се случи, ќе се случи , а наше е да бидеме најдобра верзија од себе. После дожд доаѓа сонце, не смееме да речеме дека животот престана да вреди кога секој ден е нова шанса да промениш нешто околу себе.
Оставете работите сами да си течат Животот никогаш немал вредност и онака сите ќе умреме,само што некој си има поголеми можности за уживање некој нема и тоа е тоа
Што кога животот престанува да вреди? Ќе почнеш да бараш помош, па никој нема да сака да помогне и ќе си бие пеза врз тебе.... и понатаму не знам, за секој е башка