Астра 20,и ја имам цин 1,не знам што да направам,башка имам и високоризицен хпв...тебе како ти помина..што терапија земаше и најбитно дали се подложи на ласер,или цинот сам од себе помина??зашто мене еден лекар ми вика само подигање имунитет а друг вика ласер и сега немам поима што да правам
Во вакви ситуации, секој од нас сериозно си ја сфаќа работата, до тој степен што стресот за ситуацијата надвладува. Тука е проблемот! Мојот ЦИН1 премина во АСКУС, што најверојатно се должи на алтернативната медицина која на своја рака ја применив. Господ здравје да ни даде на сите и да се измисли еднаш траен лек за проблемов!
Без ласер.Падна како муабет со докторот но сепак реши дека со подигање на имунитетот ќе се реши.Во тоа време одев кај Маријан Стојановски на клиника и бев екстремно задоволна од него.
Денеска бев на гинеколог да ми зема брис за ХПВ типизација,ми рече дека во Ману и на ПМФ откривале само 40 вида ХПВ од брис,само со биопсија се откриваат сите 140 вида Дали некоја од вас знае за ова дека само со биопсија се детектираат сите вида хпв,може типизацијата да биде негативна,а сепак да има ХПВ?????
imunitetot mozes da go zajaknes i bes pienje na tableti i inekcii,zatoa sto i vnesuvanjeto na tableti postojano ne e mn zdravo.zdravata hrana pred se e najvazna,namalen stres,aktivnost i se ke si dojde na mesto.ne e bitno dali virusot ke bide prisuten ili ne vazno e da ne predizvikuva promeni.a pred se i nie sme mladi nasiot organizam i bez terapii se bori protiv virusot.pozdrav
CO биопсија неможе да се откие хпв само промена на грлото на матката,ако типизацијата е негативна знаци немас вирус таа е најточна
devojki imam edno prasanje do vas,deneska mi e 13 den od ciklusot,vcera imav malce kafeav iscedok denes koga stanav ne primetiv nisto,a imav i grcevi vo matkata.dali e normalno?
а срцка што значи тоа аскус?...јас правев пап тест..имам кандида,кокоидни бактерии.и атипични плочести клетки аскус...но пто значли тоа аскус?многу сум уплашена...те моалм ако мжеш одговорими
здраво девојки,,,гледам дека повејќето од вас веќче сте поминале пап,типизација...итн...не сум искусна ми треба ваша помош...прв пат направив пап тест,но мојот гинеколог е на одмор,ги здов резултатите и ми треба хитна помош..на него стои дека имам кандида,кокоидни бактерии...и АSCUS-атипични плочести клетки......ве молам која од вас се разбира да ми објасни што значи ова..и што би ми препорачале за лечење на овие бактерии?што би ми дал лекарот?..по ваше..секако дека нема да пијам таблетки,,итн,,без одоборение на лекарот,,но сепак ме интереира и вашето искуство...
За кокоидни бактерии и кандида има теми на форумот и сигурно ќе најдеш информации и совети за нив, а аскус е промена на клетките што може да е предизвикана од тоа што имаш бактерии или евентуално хпв. Кандида Кокоидни бактерии
фала...а од што може да се закаче вирусот хпв?..дали значи ако е закачен тој вирус не смее да се има сексуален однос?дали се шири...се зголемува ризикот ако се има сексуален однос,,или како иде тоа?
hpv virusot moze da se dobie preku seks,preku dopir so zarazena koza,zarazen predmet,toalet...i sl.ako imas seks moze da go prenesis na partnerot.ovaj virus ne se leci no vo organizmot treba da stoi ne aktiven za da ne predizvika kondilomi,cin promeni i sl.moze da imas odnosi no so zastita dodeka hpv ne se neutralizira.pozz
ме интересира кога се прави типизација?...јас направив пап тест...имам воспаление,кандида,кокоидни бактерии,,и АСКСУ...дали треба да правам типизација..ве молам помогнете ми,,,почнав веќе да го подобрувам имунитетот,пијам СЕЛЕН,јадам моркови секој ден,пијам по1 чаша јогурт,избегнувам стрес,не се нервирам...ма што сака нека е хехе.ве молам посоветувајте ме,,,и кажете ми...дали треба да правам типизација..или само кога има цин 1 се прави типизација?
^ типизација се прави ако се утврди дека имаш ХПВ, доста си се притресуваш, зимај резултатите и правец на гинеколог. Немој да се плашиш воопшто, колку побрзо отидеш, толку побрзо ќе си се средиш и ќе си бидеш здрава. Не си барај изговори да не отидеш. Со лесно и со здравје
фала ти кравче,,секогаш си тука кога ми треба некој,многу ми помагаш..еве јавно ти се заблагодарувам...да,ќе отидам на гинеколог,тоа сигурно,,но денес почна со работа,беше на одмор,,а јас сега имам мензис,,сега тоа да помине па ќе отидам сигурно...а сега за сега гледам здраво да се хранам,,па ќе видам пто ќе биде..но утеха мие тоа што на време отидов на гинеколог...фала ти многу...
Девојки морав да споделам со вас пресреќна сум,утрово се јави матичната да каже дека немам хпв така пишувало на резултатот од типизацијата ухх ми олесна 1 месец живеев во хорор исплашена од цин 1 и хпв.Кажа да одам на контрола по 6 месеци и тогаш ке си го видам резултатот сега било се ок и немало потреба.ПОсакувам да испадне се во ред со сите вас,пошто стварно е подмолна ствар.
Супер ти честитам за убавата вест и јас ги чекам резултатите од типизација и се надевам ке бидат негативни,па заедно да прославиме хахххаха
,,супер,многу мие мило што така испадна...а ти направи еднаш пап,,или директно хпв тест за типизација?...