Не би можела да ти кажам, не сум ги користела досега серумите на REVOX. Најдобро е да видиш во темата некој да не ги споредил. Што се однесува до тоници, не користам баш, бидејќи јас лично сакам да е без alcohol denatured и мириси, а такви скоро и да нема. Сум го пробала само Hada Labo Tokyo (150 ml) за хидратација и е навистина убав и лесен, одговара за секоја кожа. Би сакала да го пробам понатаму и овој (200 ml), сум слушнала позитивни работи за него. Веројатно има добри и од аптекарските брендови, па можеш да прашаш и таму.
Заборавив да дополнам, во случај да го земаш Hada Labo Tokyo, најдобро е да го нанесуваш на влажна кожа, бидејќи содржи хијалуронска киселина (не се плаши од зборот „киселина“, за хидратација служи, не за да ти го „пржи“ лицето ). Еве зошто на влажна кожа. Па дури и Purito можеш на влажна, и тој содржи Sodium Hyaluronate (сол на хијалуронската киселина) погоре во состојките.
Браво, еј! Кога веќе не ги носат The Ordinary кај нас, добро е конечно да донесат барем основни состојки кај нас, да имаме при рака, наместо да порачуваме онлајн и да чекаме да стигнат . Ова не е од REVOX, ама нема каде да го вметнам, па ќе го споменам тука. Копија е на The Ordinary, буквално истите две состојки се. Го има во dm и е 675 ден.
Околу 3-4 капки, ја размачкувам низ прсти и ја нанесувам на цело лице. Помага за акни и ги намалува порите. Исто ставам кога стискам акна (кај мене сега созреваат за стискање последните акни кои ми се останати), после чистење на местото за да ги затвори порите. Не се измива.
Иста кутија, ист дизајн и позиција, ист фонт, ама цена повисока од оригиналот Целата линија нa овие Beauty Drops им е копија. И Revox се "инспирирани" ама бар се поефтини од The Ordinary.
Резултат после 3 недели, рано ти е. Мада јас после 1 недела имав резултат, ама моето лице беше дехидрирано. Ниамицинид исалиц.киселина се ставаат различно (ден/ноќ), а после миење лице (чекор1), обавезно ТОНЕР. Ја враќа ph вредноста на кожата. Другото е ок.
А Магнолиа ако рече да скокнеме во река, ќе скокнеме ли?! Прво и основно, треба да си ја слушаме кожата, таа ни кажува сѐ како ѝ одговара. И јас следев една “пропишана” рутина со серумиве, но не ми одговараше и си сменив по мое. Друго, треба да се држиме до упатството на производителот. Особено на ревокс пишува што со што и кога може да се комбинира. Никогаш не треба слепо да се држиме до рутина ако таа не го дава соодветниот резултат особено не од рутини на само прогласени скинкер експерти.
Зависи колку ти е отпорна кожата. Кај некои може да се иритира и од 3 пати неделно, некои може без проблем да ја користат секој ден. Но никако не е добро наеднаш да се почне со секојдневно користење, треба постепено да се воведе во рутината.
Одреден период ја користев секој ден и видов подобрување, но прочитав дека ја оштетувала бариерата на кожата. И почнав секој 2 ден да ја користам, но вечерта кога ја ставам лицето се чисти од ситни акни кои се создале вечерта кога не ја користам. И сега не знам дали така се чисти кожата или треба да воведам нешто друго во рутината.