Вагиналети

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kacita, 26 јули 2010.

1. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Ако некој има потреба од вагиналети за бактериски инфекции или хпв нека ме контактита во л.п.
    Ги имам следниве вагиналети, донесени од Германија, ги порачав за мене но не ги употребив, имаат рок до 01.2025. Ефективни се за воспаленија на грло на матка и вагина предизвикано од бактериски, фунгални и вирусни инфекции, cervicitis, cervical ectopia

upload_2024-10-6_22-23-26.jpeg

2. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    135
    Metronidazole 400 mg i vaginalni mi prepisaa a ne mi objasnija rekoa nema mesto za panika bremena sum pa me intersira za sto se

3. SoftCandy

SoftCandy Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите девојкии и јас сакам да поставам едно прашање на тема "вагиналетки" јас досега немав користено но ми скоро правев тест па излезе дека имам бактерија фатено од често користење на јавни тоалети гинеколог ми рече дека не е ништо сексуално преносливо и ми препиша polygynax што се користат само навечер пред спиење.
    Дали би смееле ние со партнерот да имаме односи во овој случај?
    Знам за кондомите дека лесно пукаат ама релативно прашувам онака дали е безбедно

4. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    71
    Додека се користат вагиналети не треба да се имаат односи

5. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    1.177
    Која бактерија ја имаше?

6. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.681
    Допаѓања:
    2.160
    При појава на кандида, ставам вагиналети канестен но кога истекува втората вагиналета има и малку крвав секрет. Ова ми се има случено еве 2 пати, па ајде следно зедов Mycoril (поевтината варијанта) и еве денес после втората вагиналета пак малку крвав секрет. Вообичаено пап и брис ќе покажи кандида, ќе третирам и по некој месец пак ќе се јави. Но се загрижувам од тоа што исцедокот е малку црвен после 2та вагиналета. Дали ви се случило вакво нешто?

7. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    198
    Mene mi se nema sluceno, ama zavisi kako ja stavas ako malku poveke nasilno ja gurnes mozes da si predizvikas krv, bidejki mestoto e mnogu nezno moze da e od toa mislam a moze i deka imas kandida pa moze od samata infekcija se pojavuva plus koga stavis go iritiras mestoto koe i samo e veke iritirano od infekcijata, ova moe mislenje sig ne e nesto strasno od iritacija i sl moze da se pojavi..
    Jas koga imav kandida ne sekogas ama ednas i toa bev mn vospalena i me cesaae uzqsno, mi se pojavi krv pri po dlaboko stavanje na prst vnatre koga otidov na gin, me pregleda i rece normalno ke se javi koga si mn vospalena plus se pipkas go iritiras mestoto.. posle mi pomina od poliglinix vagineliti ama od niv nemav krv

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2025
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    97
    Zdravo,posle stavanje na vaginaleta micopenotran pocna epten da me cesa vaginata,edvaj sedam,strasno me cese pece!! Pomos
    Od sto moze taka i dali na drug se ima sluceno?

9. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.011
    Допаѓања:
    941
    Види во упатство несакани ефекти. Може си алергична на некоја од состојките. Не продолжувај да ставаш, пријави на гинекологот, не е нормално вакво печење и чешење какво што опишуваш.

10. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    45
    При таква реакција пробај изми се види дали ќе се смири и консултирај се со Др што ти ги дал. Мене ми се случи истото со други вагиналети, притоа бев бремена и не продолжив да ги ставам.

11. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2025
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    97
    Само една вагиналета е од 1200мг.

12. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2025
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    97
    Се измив ама не ми се смири.
    Сега од кога истече цела и од кога ставив канастен маст ми се подсмири,ама на допир ме боли.

13. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    45
    Офф бее, појди кај гинекологот, можеби ти е некоја алергиска реакција. Мене со промивање ми помина ама ти пишав дека беа други вагиналети.

14. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2025
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    97
    Се јавив,дури за една недела рече да одам.тие од микробиологија користеле одмор