Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинални инфекции!?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од zizi.lady, 3 декември 2009.

1. pepa33

pepa33 Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ve molam za pomos okolu vaginalnite infekcii.jas imam cesto belo pranje,,i dodeka gi koristam vaginaletite e dobro,,i posle nekoe vreme pak mi se mojavuva belo pranje,,,se pocesto,,i lek ako znaete za cisti na jajnici
    ..pozdrav.

[mod-kirilica:33ed2zac][/mod-kirilica:33ed2zac]

2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
  3. angelbaby

angelbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    22
    Девојки имам еден проблем кој ми трае скоро месец . на малите срамни усти ми се појави несто да рецам како мозолче. првин ме чешаше местото после тоа ми отече така во кругче. и јас го чепкав ама коа го чепкав ме заболуваше и после тоа еднаш го стиснав и ми истече малку гнојче и крв ми течесе . ама не поминува.малку ке се подсмири и пак се зголемува и се така.инаци му ставав канестен ама не ми помогна (иако до сега секогаш ми помагал) . иначи немам необична боја или пак мирис на секретот, немам никакви непријатности кога мокрам, или пак во вагината. само незнам зошто тоа не ми поминува и сум загрижена. ако некоја имала ваков сличен проблем нека пише

4. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Најдобро посети гинеколог.
    Не го стискај, може да се инфицира. Па да ја направиш уште поголема работата. :)

5. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Драги мои, пред две недели имав незаштитен однос со дечко ми за прв пат откако сме заедно. После неколку дена почна чешање и пецкање, но на уретрата. Се мачкам со канестен, пијам увин чај, брусница, магдонос и антибиотик амоксиклав зошто сум настината, но веќе недела дена не ми поминува.
    За два дена треба да добијам, а денес ми се појави и кафен исцедок. Што може да е?

6. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Абе за ќотек сте огромен, толку ли имате доверба во партнерите што од одма имате незаштитени односи?
    Можеби имаш друга инфекција, која не е кандида и не може канестенот да се користи за се и сешто.
    Дали е само чешање и пецкање на уретрата или проблем имаш и со мокрењето? Ако имаш тешкотии и при мокрење, тогаш може да е цистит и тогаш помагаат увиниот чај, брусница (увин и брусница не се мешаат, или се пие едниот или другиот), магдонос итн. Амоксиклавот не знам како би делувал, но дополнителна компликација е можеби и тоа што си моментално настината, имунитетот ти е слаб. Од друга страна антибиотикот, пак може да предизвика кандида ама некако твоиве симптоми не се такви...
    Кафениот исцедок може и да е симптом пред добивање, но ако сепак не добиеш за 1-2 дена не знам што би можело да биде. За да добиеш соодветна дијагноза и терапија и да не пролонгираш лечење и посериозни комликации оди на гинеколог обавезно.

7. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Sunfemina подолго време сме заедно околу 6 месеци, па дури сега прв пат имавме незаштитен однос. Имав проблеми и со мокрење, одев на 15 мин во вц, и кажав на докторката кога ми препиша амоксиклав и ми рече ќе ми помогне амоксиклавот и да пијам увин, брусница и магдонос чај. Со амоксиклавот пијам и про лајф капсули за да немам кандида и фала Богу немам. Ќе одам секако на гинеколог, само морам да чекам до понеделник тогаш ми закажа, во случај да не добијам... Ти благодарам за одговорот!

8. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Женски, еднаш имав кандида и ми помина брзо, сега еве изгледа пак се активираше, ама единстверно е што многу ме чеша на почеток на усните, не многу длабоко внатре...не ме ни пече ни секрет, сега во тоалет ме запече малце ама изгледа сум се изгребала. Не ме чеша по цел ден, еве цел ден бев мирна, сеа ме зачеша и ми помина...Да кажам само дека бев болна и ми се појави неколку дена по зимањето апчиња...може ли да се активирала од тоа, иначе при секс немам никакви проблеми. нит пецкање нит чешање??

9. bella05

bella05 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    ZDRAVO NA SITE! :) Jas sum nova vo forumot, bi sakala da spodelam nekoe mislenje so vas.. pred nekolku dena imam odnos so decko mi ne svrsi vo mene.. noo sledniot den pocustvuvav peckanje vo vaginata mozno li e nekoja infekcija? ako moze pobrz odgovor....

10. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Да, можно е. И ако имате незаштитени односи, можноста е многу поголема. Затоа за да нема дилема, што побрзо обрати се на гинеколог.

11. bella05

bella05 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    jas sum krajno isplasena da ne dojde do nesto seriozno, ne e nekoe nepodnoslivo peckanje.. samo taka od vreme na vreme imam slusnato deka xrana za infekcijata e blagoto.. dali e mozno ?

[mod-kirilica:33laqhtb][/mod-kirilica:33laqhtb]

12. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Како мислиш храна за инфекција е благото? Ако мислиш на тоа дека благото е препорачливо да се исклучи од исхранта за да биде поефективно лечењето на габична инфекција (кандида), тоа да..ама ти не знаеш за што точно се работи кај тебе, така да треба да најдобро е да одиш на преглед.

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

ДЕвојки да ве прасам несто, немам искуство многу со инфекции, но овојпат мислам дека не сто не ми е во ред! од вцера поцнав да цувствувам помало пецкање ако мозе да се нарече, но не е пецкање, некако чудно ми е доле, и денес приметив,чиста бев и бањана а како да ми потече малку несто бело со блеедо золткаст ама повеке бело , исцедок малку, ептен, и се пласам да несто не е во ред со мене, а пијам апчиња за контрацепција веке 10дена! засто се спремам за инвитро! ако мислите дека е инфекција, сто совет би ми дале, да земам ли на своја рака, некои вагиналетки, од кантарион на природна база или канестен!? незнам сто да правам!и која инфекција би мозела да биде? совет???

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.307

Јас мислам да не ставаш ништо на своја рака, поготово бидејќи се спремаш за Инвитро. Види си со гинекологот, а може да е и од стрес, се случува верувај ми, може да е некаква реакција на контрацептивните, и тоа прочитај си во упатството и консултирај се со гинколог. На своја рака исклучиво да се измиваш со вода, ништо друго, дека сепак се работи за таква ситуација.

15. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772

Mozno e da e infekcija,no isto taka mozno e da si prehladena.Ne bi ti sovetuvala da zemes bilo sto na svoja raka,najdobro konsultiraj se so lekar.Pogotovo ako se spremas za invitro,bidi vnimatelna.

16. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843

Штом се спремаш за бременост (иако и воопшто истото го мислам), не би рекла дека е паметно било што да превземаш на своја рака. Ти веќе имаш одреден третман за инвитро и сигурно не е пожелно сама да превземаш чекори кои би можеле да го отежнат процесот.
    Ако има некоја инфекција. самолечењето може да делува негативно, особено во твојот случај. Не знам како оди тоа со контрацепцијата, односно веројатно е некаква одредена терапија пред инвитрото, но не е лошо да се консултираш со гинекологот кој те води и ти ја препишал терапијата. Може апчињата што ги пиеш предизвикуваат такви симптоми, може не е габична инфекција па да ставаш канестен, може и да не е ништо страшно или ќе ти препорача да направиш испитувања да не имаш некоја инфекција која треба сериозно да се третира пред да останеш бремена.
    Барем да имаш чиста совест за што се работи пред планираната бременост, за да немаш компликации понатаму.

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709

Ви благодарам на сите сто ми дадовте совет...после овие таблетки за контрацепција треба да добијам усте еднас па после да поцнам некои инекции за инвитро, на лекар ке одам за 5дена и мозам да направам папа тест, но резултатите се нели за две недели, бас кога треба да се поцне со инвитрото, и се пласам да не ми одлозат за месец покасно, веке сум без сила за чекање, таблетиве ме буткаат само во депресија и затоа мислев да земам мозеби вагиналети од кантарион, тоа се на природна база, порано сум ги користела, засто сепак мислам дека ова мозеби е почеток за некоја инфекција, оти не чувствувам ниту чесање ниту печење, но не мозам од друга страна и да казам дека не ми е нисто! ох се несто се попречува, теско е навистина целото ова чекање и измачување....сепак ке видам како ке ми биде деновиве, па ако не во понеделник сум на гинеколог , и ке си ја казам таму макава! поздрав феминки и благодарам усте еднас :inlove:

18. TaciCarbonero

TaciCarbonero Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Ве молам за помош...и покрај извршениот Пап тест болките во долниот дел на јајниците не се повлекуваат.Hа резултатите имаше кандида која што одамна ја имам и гинекологот ми препиша Линекс лејди.Чуствувам гребење во внатрешниот дел на матката и чуден свраб незнам како да ви опишам.Премногу често мокрам и имам печење во делот на анусот и еден вид на зрно кое е како водено меѓутоа многу боли и имам потешкотии при одење во вц :( Во последно време имам и нагон за повраќање и уздригнување и дуење на цревата.Проверив мокраќа и измет и се беше ок немаше бактерии,меѓутоа веќе неможам да издржам.Гинекологот вели дека немам гинеколошки проблем тукѕ проблем со бешиката или бубрезите што чисто сумњам дека е така :( Незнам што да правам,ве молам ако некој од вас го имал истиот проблем да ми каже на кој лекар веќе да одам и што да правам...многу се плашам за моето здравје зашто сакам да станам мајка набрзо ... :(

19. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Очигледно е дека ти имаш проблем,прво веднаш побарај си второ мислење,ако треба и трето,верувеј ми,џабе повторно се враќаш на исто место,добар гинеколог не би те оставил така.Плус добро е да дадеш анализи и во друга лабараторија чисто за споредба.Доколку и тоа не ти помогне оди и на дерматолог-венеролог да ти го види „зрното„ на анусот,што ти вели гинекологот дека е?
    Во меѓувреме за цревата земи си пробиотски јогурт и капсули ацидофилус на свансон,пиј по 2 на ден.Од сите овие маки може и на нервна основа да ти се поврака,па пиј повеке и б комплекс.Толку од мене повеке не знам што би ти кажала.

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    побарај си да ти направи гинекологот и колпоскоп и вагинални брисеви