Не ве разбирам кога велите дека 3 колено и не се толку големи роднини. Распаметени сте, роднина си е роднина, крвна врска е крвна без разлика дали е 3 колено или пак 2, или 4. Како воопшто и помислувате на такви работи, не ви е гадно?? Мајката на дечко ти е втора братучеда на мајка ти, на тебе тетка и ти сакаш и свекрва да ти биде, а пак жените што до вчера биле втори братучетки сега ќе биднуваат сваќи, хорор.
Мислам дека нема потреба од вознемирување. Не се надевам дека зрела личност би можела да се заљуби во роднина. Си фантазираат деца од 13/14 години кои ги привлекува забранетото. И секако дека и до 3 колено си се роднини. Ама сигурно на тоа девојче што од 13 години и се допаднал братучед таа сигурно нема да се мажи со него за неговата мајка а нејзина тетка нејзе да и биде свекрва, нели?
Pomoshh?? So tatko i sme 3 bratuchedi..i mn ja sakam a i ona mene..dali ke pogresime ako bideme vo vrska ili??? :/
Pomoshh?? Ќе погрешите. Вклучувајќи го третото колено се смета за близок род, а мислам дека и верата не дозволува.
Pomoshh?? ama so nejze pagjame nesho kao 4 bratuchedi mislam..inache prochitav deka spored crkvata dozvoleno e vrska pomegju 3 bratuchedi
Pomoshh?? Можело тука да го сместиш прашањето http://forum.femina.mk/vrski/ljubovni-problemi-i-soveti-t243/ Сепак ќе ти кажам мое мислење. Ако навистина се сакате би можеле да бидете заедно, не сте некои блиски роднини. Јас не би се водела според црквата, но секој е различен. Според мене многу е поважно мислењето на родителите. И ти и она разговарајте со нив. Многу е подобро ако ве поддржуваат и ако немаат ништо против таа врска. Доколку родителите се против, врската ќе се соочува само со препреки, расправии, можеби ќе слушнете некој тежок збор од блиските и не е лесно секојдневно да се поднесува сето тоа. Ако имате по 17 год како што пишува, или пак девојчето ако има и помалку, малку е веројатно дека се работи за некоја голема и трајна љубов. Можеби во моментов ви се чини дека сте еден за друг и дека неможе ништо да ве раздели, но размислете подобро.
Pomoshh?? Во суштина ти нејзе и си чичко.Не сте братучеди.Тоа значи твоите деца и таа ќе се 4ти братучеди .Јас не би ти предложила да продолжиш со врската
Pomoshh?? so tatko mi zborev za ova pred okolu 2 meseci ama samo onaka mu spomnav toj mi reche deka sme dalechen rod i nema problem..
Pomoshh?? Епа ако во очите на твојот татко нема проблем, терајте тогаш. Сепак што и да ти кажеме ние, најнормално дека ќе го слушаш татко ти. Само што малце чудно ми е татко ти што ја одобрува врската, а пак сте 3ти братучеди..
Pomoshh?? А бе не може и готово. Од сите девојки, баш па најде со роднина. Иди бегај и не се туку занесувај.
Pomoshh?? Од самата помисла дека ми е братучед , не би напраила ништо , а не па да прашувам по форуми. Башка деца сте уште бре ,зашто за глупости да си праите проблеми во фамилијата? Има уште девојчиња на светот не мора со роднини. Али ако татко ти дозволил такво нешто... Иако мене ми е необично и чудно
Pomoshh?? Лелее лоша работа ако веќе сте заљубени, можам да разберам како ти е.... Не знам што да ти кажам, да паметувам нема, сепак вие и вашите родители најдобро си знаете. И за тоа во црква дека трети братучеди смее сум чула, ако гледаме од тој аспект. А ако сеуште не сте почнале ништо, тогаш подобро не, зашто да си ставате трн во здрава нога.
Имав и јас една таква ситуација, среќа на време откривме. Имав еден пријател и ми местеше негов другар, му пратил мој линк, дечкото ме додаде и почнавме да се допишувавме некој период на фејсбук и се договоривме да дојде да се видиме, отворив на неговиот профил и низ сликите ја видов мојата прва братучедка, го прашав од каде ја знае и ми вели втора братучедка ми е излезе дека ние сме трети братучеди.
Сакам да верувам во тоа дека само деца си фантазираат, ама за жал има и возрасни на кои таквите врски им се сосема нормални.
Ги има секакви ама според мене не е во ред. Но ако зборуваме за дете од 14 години дека и се допаднал братучед на татко и тогаш нема потреба да ја осудуваме дете е детски памет со тек на време ќе сфати дека е погрешно. Но ако зборуваме за возрасни личности кои се свесни дека се роднински поврзани и си тераат во врска мислам дека е срамота.
Eпа добро ако татко ти,ти дозволува.Но сепак треба и нејзиниот татко (брачед ти) да се праша.Ако родителите ви дозволуваа и вие се сакате.Фатете се,што да ти речиме ние
da se smetat zaaa vazni bidejki vasite roditeli see 2 bratucedii nivnite roditelii 1 a a roditelite na vasite baba i dedo brat i sestraa toaa e losooo ne treba da ste zaednoo i ako se sakate edno vreme ne se gledajte ili blokirajgo na fejzbuk i zaborajgoo